Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

MFF:s nya tröjsponsor säger allt om allsvenskans kris

Malmö FF jagar ett SM-guld och ligger i vinnarspåret inför sista veckans två matcher. Inget snack om att klubben är hetare än på många år. Man dominerar i medierna och det är hyfsat tryck på Swedbank Stadion sett till slutspurten.

Då skickar klubben samtidigt ut ett pressmeddelande om att man fått en ny tröjsponsor efter att ha spelat utan under säsongen. Jippi, borde alla MFF:are tänka. Klubben har ju hållit ut för att man skulle hitta någon som är beredd att betala det verkliga värdet av att synas där. Tidigare under säsongen gjorde man klart att företag inte förstått värdet och därför avstod man.

Med min ringa ekonomiska kunskap trodde jag värdet sattes av vad någon var villig att betala och någon var villig att sälja för – och inte vad en klubb värderar den till och sedan spelar utan.

Ja, vem är det då som kliver in de två sista matcherna? Jo, Sydtotal. Kanske ingen konstig partner eftersom det är Erling Pålsson, styrelseledamot i MFF och långvarig stöttare av klubben på olika sätt och som äger 25 procent av Malmös arena. Han betalade även för tv-sändningen när klubben mötte Besiktas i Uefa-cupen.

Alltså är det här en person som köper med hjärtat och inte med hjärnan, och då kan priset knappast spegla en riktig värdering.

Konstigt nog nämner Malmö FF inget i pressmeddelandet om Pålssons starka koppling både till klubben och arenan.

För mig symboliserar det utskicket allsvenskans kris. Inte ens när Malmö FF går som tåget sportsligt går det att få någon annan än en av klubbens egna styrelseledamöter och välgörare att bli en tröjsponsor för det ljusblåa laget. Det är rätt skrämmande.

Publiken fortsätter att svika i allsvenskan och de ekonomiska resultaten från många kanter skvallrar om kraftiga minusresultat för 2010. Och när Malmö FF visar att inte ens med en egen arena och sportsliga framgångar går att få lönsamhet då undrar man när det ska fungera.

Det gör mig orolig för svensk klubbfotbolls framtid och jag tror precis som SEF att man måste distansera från Svenska Fotbollsförbundet och bli en starkare motkraft. Dessutom måste man både rycka 51-procentsregeln samt kanske ändra på fördelningen av tv-pengarna och göra mer rörligt sett till resultat och exponering.

***

Helsingborgs IF gjorde vad man skulle på ett imponerande sätt och sänkte Halmstads BK. Otroligt vad starkt att klubben åker till Borås och Halmstad och bara levererar. Därmed lever allsvenskan ända in på söndag och det är ju underbart.

BP Grimsta väntar för Malmö i kväll och plötsligt har MFF återigen trycket på sig. Kan inte se annat än att Roland Nilssons lag hanterar det. Bara sett hur man åkte till Hisingen och körde över Häcken var djupt imponerande.

***

Årets värvning: Alexander Gerndt.

***

Vem hade inte tagit ett mål som Nanis i helgen? Jag läste inte hur alla Spurs-fans gnällde på domaren efter offsidemålet från Tom Huddlestone nyligen.

***

Missa inte Ekwall vs Lundh med Syrianskas Özcan Melkemichel som var frispråkig om nyförvärv, sin egen brist på tränarlicens, svarta pengar i klubben och så vidare. Här är DEL 1, här är DEL 2 och här är EXTRAMATERIALET.

***

Årets värvning 2: Mohamed Bangura.

***

Milan-Real Madrid på plats på onsdag. Dessvärre tror jag att José Mourinho o Co är de som kommer att lämna San Siro som vinnare. Milan är impotent på många sätt.

***

AIK fixade fortsatt allsvenskt spel och det borde hela Sverige jubla åt. Allsvenskan behöver Solna-klubben.

Publicerad 2010-11-01 kl 12:17

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons