Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Milans bästa hade ju passat bättre i Leeds

Real Madrid borde inte bara ha slagit Milan, det spanska laget borde ha åkt hem med en storseger i privatplanet. Vi snackar två, tre måls skillnad. Under en timme var det klasskillnad och statistiken var tydlig. Ronaldo, Higuian, di Maria, Özil och de andra gjorde långa stunder som de ville och att det bara stod 1-0 var förvånande.

Andrea Pirlo räddade dubbelt på mållinjen och Real-spelarna var inte skarpa nog när de hade lägen. Milan var rätt sorgligt att se, inte så att backlinjen inte gjorde ett bra jobb och att åtta av elva spelare slet, men vad trött, lojt och ängsligt det italienska laget uppträdde. Ofta slog man bara i från sig långa bollar.

Zlatan Ibrahimovic verkade inte ha en rolig dag på jobbet, Ronaldinho…ja, det var inte kul att se honom, Pato är förvisso snabb men det räckte inte och Kevin Prince Boateng bottnade inte på denna nivå. Nej, det behövs en mittfältare eller två för att Milan ska vara ett trovärdigt hot i Europa.

Än mer förvånande i går var att José Mourinho lät sitt lag sluta spela och att man bara bevakade 1-0. Milan-tränaren Allegri fick chansen att slänga in den 37-årige Filippo “Pippo” Inzaghi till ett enormt jubel. Det var stort att se honom komma in och på egen hand ge Milan energi. Han inledde med några toklöpingar och att crosschecka en Real-spelare. Det var som om Milan vaknade och att allt fler började springa.

När sedan Zlatan utnyttjade Pepes misstag och fick in en boll som Casillas slarvade med så var Pippo där med skallen. Trycket på San Siro efter att han nickat in 1-1 gick att promenera på. Så häftigt och så rätt. Målet gav Milan ännu mer energi och Pippo som kan det här med att spela till domaren blåser och alltid ligga offside fixade 2-1.

Real kvitterade rättvist på slutet och visade kyla när man aldrig slutade spela utan väntade in rätt läge, även om det dröjde till femte övertidsminuten. Kan inte annat än se Real Madrid som den stora favoriten att ta hem hela skiten. Milan får vara nöjt om det blir avancemang från gruppspelet.

Tänk så ofta man får höra om den eleganta fotbollen i serie A och så vidare, men i går kväll så var det två spelare som fick i gång publiken och ledde sitt Milan och de stod långt i från för någon elegans. Pippo Inzaghi och Gennaro Gattuso. Att Gattuso var kvar hela matchen var ett under i sig.

Om jag inte vetat bättre så hade de lirarna kunnat vara del av Leeds United eller något annat hårdfört gäng som kritiseras av “fotbollsälskarna”. Det är inte så mycket finess alltid över den duon, utan snarare energi, attityd och tacklingar och tricks som signalerar: “Vi tar inga fångar”.

Jag älskade det hela vägen och när man såg en del andra av de loja Milan-stjärnorna så undrar man vad klubben skulle varit utan ett par fighters?

***

Bunga Bunga med Silvio rullar vidare. Nya rubriker i dagens blaskor och nya bilder på den 17-åriga magdansösen. Fast jag har förstått att även i Sverige drar man upp en del Bunga Bunga kring den svenska statschefen. Vem är förvånad? Så kör en del mäktiga gubbar, helt enkelt.

Efter Milan-Real Madrid käkade vi middag på Trattoria da Giannino där mixen var just rätt mycket unga modeller och en hel del äldre män. Det verkar vara en kombination som gäller när mäktiga män ska ut på stan och visa upp sig, för jag har svårt att tänka mig att det är tvärtom.

Ja, ja, en del Milan-spelare hade väl kommit om det blivit seger. Sedan var det en del killar som såg ut att ha kunnat vara släkt med ledaren av i kravallerna i Genua som också hade ett par bord.  Ingen Silvio B utan vi fick nöja oss sportdirektören Braida som gled runt som en påve och snackade med olika bord:

Otroligt bra käk (mozzarellan smälte i munnen och chokladefterrätten med glass och grädde gick inte att hejda sig i från) och när man satt som vi, lite på läktaren, var det en rätt underhållande föreställning att se Milanos Anders Timell jobba sig omkring och se till att alla var nöjda och tillfredsställda.

***

Nu ska Barcelona köpa Gareth Bale. Oh, ibland blir jag bara så trött på de givna uppföljningarna som oftast är helt grundlösa. Och vilken fotbollsbritt har lyckats nedanför kanalen?

***

Hjälper detta norska barnen?

[youtubeplay id=”dl0aIVc27iA” size=”large”]

***

Blir som vanligt avundsjuk på italienarnas klädsel. Både coolt och oklanderligt i de flesta fall. Halsdukarna. Handskarna. Kavajerna. Skorna. Kombinationerna av kavajer och rockar med små täckvästar under är grymma. Det finns en massa kläder man blir sugen på. Tyvärr inte riktigt i min storlek.

Dock fascinerande att ett annars rätt rörigt samhälle ger så många individer som ger ett så skarpt yttre, eller så hänger det helt enkelt ihop. Det man kan kontrollera vill man ha ordning på och de flesta har koll på de oskrivna reglerna om vad som gäller.

Glömmer aldrig när jag var på ett Rom-derby i mitten av 1990-talet och jag och en polare hade shorts på oss, det var i början av maj och var skönt i luften. Vi blev till och med utskrattade av en kille som satt på gatan och tiggde, för det fattar väl alla att shorts kan man inte ha så tidigt på säsongen.

***

Vem blir först att klippa sönder Lars Lagerbäcks kalsonger på Kamratgården? Vet att klubben ville ha honom efter Bosse Johansson men då fick nobben. Visst kan jag se att hans fotbollsidéer och inställning till mycket passar IFK Göteborg, men det är ingen gamäng som smälter in i den mer roliga delen av klubben som gett en stämning som ofta varit en grund till dess framgångar.

Å andra sidan har man ju hört att det inte är någon fest uppe på Kamratgården nu för iden, och då kanske Lagerbäck kan lyfta stämningen?

***

Senast vi körde SUPERLIVE från Europa League var det stort succé. Missa inte kvällens sändning med ALLA målen från kvällens omgång där Liverpool möter NapoliAnfield, Juventus möter Salzburg, Manchester City-Lech och Rosenborg tar sig an Atletico Madrid och en massa från alla 24 matcher.

***

Jag älskar Champions League-hymnen. Rakt upp min gränd, som man säger i Amerika.

***

“Du är mycket lugnare på tv”, sa mannen på raden bakom mig och lade handen på min axel. Skälet var att jag och de flesta andra jublade vilt efter att “Pippo” Inzaghi äntligen väckt matchen på San Siro. För det är ju det bästa med fotbollen, lite känslor och liv.

Publicerad 2010-11-04 kl 10:34

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons