Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Förstår inte hatet för att jag tycker annorlunda

Jag har hela tiden försvarat läsarkommentarer för att det finns en hel del bra och vettigt med att dels ha kontakt med läsarna, dels bli granskad. Inte sällan är det givande att få ett annat perspektiv och en annan syn på vad man skriver och tycker. För i fotbollens värld är egentligen bara en sak sann: det finns inget facit.

Därför blev jag rätt beklämd av alla ovärdiga och korkade kommentar efter min blogg gällande Milan-Real Madrid. Jag fattar inte att det kan vara okej att tycka annorlunda utan att bli kallad både det ena och det andra. Jag fattar det inte.

Särskilt inte när det är så tydligt att Real och Milan-fans har en väsensskild syn på matchen och jag har snackat med tillräckligt många spelare och tränare för att inse att även de kan skilja sig åt i sin syn på matcher, situationer och så vidare.

Nej, jag är ingen expert. Jag har aldrig utgett mig för att vara expert. Jag är krönikör och det handlar om åsikter och tyckande och tänkande och analyserande av mer eller mindre tid bakom. Nej, jag har varken tränat ett lag på elitnivå eller spelat på elitnivå. Det ger mig givetvis brister i hur jag ser på fotboll, men det betyder inte att jag inte kan ha åsikter, tankar och idéer om fotboll och en match.

Fotbollen i dag är så komplex att det behövs experter på många områden och det en gammal spelare eller tränare ser har sina fördelar och det journalister, reportrar och krönikörer med kunskaper i andra delar har sina fördelar. Det är dessutom fritt att avstå från att läsa eller titta på tv:n när det är den ena och den andra.

***

Lördag 20:00 i TV4 Sport är AIK:s Mohamed Bangura gäst i Ekwall vs Lundh. Vilken resa den mannen gjort och han bjuder på mycket i programmet, allt från den hårda världen som handelsvara i fotboll till nyheter om hur det kan gå till när en klubb vill ha en, hur han gör med AIK och så lär han mig och Let’s Dance-Patrick lite moves inför framtida målfirande.

***

På väg till Skåne för guldkampen på söndag. Åkte X200o där pareringen var sönder, som att åka berg-och-dal-bana. Heja, SJ.

***

Sällan jag är så nöjd som efter sex timmar i tv-studion med Europa League och SUPERLIVE på fotbollskanalen.se. Verkar onekligen som tittare och läsare också gillar det. Vi varvar allvarssnack om filmningar till mer nonsenstugg om kebab.

***

Jag åker till Malmö på söndag men jag är inte säker. Jag var på Ullevi 1998 och var säker på Helsingborg mot Häcken så den läxan har jag lärt mig. Vad hände egentligen med Mathias Larsson? AIK:s guldhjälte (som spelade i Häcken) och som åkte på guldfest efter att hans två mål sänkt HIF.

***

Steven Gerrard verkar vilja stanna i Liverpool. I varje fall om kan kollar in insatsen på Napoli.

Publicerad 2010-11-05 kl 11:36

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons