Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Tom Prahl är årets tränare

10å

Trelleborgs FF är femma i allsvenskan. Femma. Det är en bragd. Tom Prahl har tagit den lilla klubben med det tama spelarmaterialet till ett ynka snäpp bakom rika Elfsborg och Magnus Haglund. Frågan är i vilken klubb som tränaren betytt något positivt?

Jag har alltid varit en Prahl-fan, även när han stod och skrek ”försvarssida” till Afonso Alves en gång i tiden. För Onslundas stolthet gör alltid resultat. Han har gjort det med Trelleborg, Halmstad, Malmö och nu Trelleborg igen.

Att TFF i år har lagt Göteborg, Kalmar, AIK och en del andra storklubbar bakom sig borde egentligen inte vara möjligt. Det är mot fotbollens naturlag.

ANNONS

Tom Prahl är årets tränare som jag ser det. Alla kategorier. I tät kamp med Conny Karlsson. Magnus Haglund, då? Ja, han har en bit kvar till nestor Prahl.

***

Just när vi var många som räknade bort Fernando Torres. Två mål, varav ett grymt snyggt, när Liverpool sänkte Chelsea. WBA saknar Jonas Olsson och Balotelli kan ju spela fotboll även om han drar på sig för mycket skit och han gav Manchester City lite lugn, men bara lite.

Andy Carroll fick rubriker av fel anledning under söndagen, men han får rubriker av rätt sort efter att han sänkte Arsenal.

***

Längtar till cupfinalen mellan Hammarby och Helsingborg. Publikfest med en titel på spel. Gött.

***

Lider med Åtvidabergs FF som åkte ut med några måls marginal. Att klubben ens levde ända in i det sista var ett under i sig och Gefles sena kvittering mot Göteborg avgjorde. Så efter 30 omgångar och exakt lika många segrar, oavgjorda och förluster som Gefle så är det ändå slut. Allt för att ÅFF gjort ett mål mindre och släppt in några fler. Omspel, anyone?

ANNONS

Tänk att Dif-Ekongs bisarra självmål betydde att Gefle får kvala till slut. Möter GIF Sundsvall i en ren Norrlands-fajt som ni ser i TV4 Sport onsdag och söndag. Tror på Gefle men hoppas på Sundsvall. Varför? Mest för att Giffarna har mer potential än Gefle att dra publik och bidra till att lyfta allsvenskan.

***

Fotbollskanalen Europa 23.10 i TV4. Missa inte det.

Publicerad 2010-11-07 kl 19:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto