Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Min trupp mot Tyskland - vid 14-tiden kommer Hamréns

Mitt emellan allsvenskt guldfirande i Malmö, cupfinal mellan Helsingborg och Hammarby och allsvenskt kval i Norrland (Gefle-Sundsvall) och Fotbollsgalan så ska Erik Hamrén i eftermiddag presentera den trupp som ska möta Tyskland i Göteborg nästa onsdag.

Skulle tro att förbundskaptenen funderar på att ge någon (Zlatan Ibrahimovic) eller några spelare ledigt, men kanske Fotbollsgalan kallar? Olof Mellberg ska givetvis vara med även om han är avstängd i första EM-kvalet 2011 men det handlar om att samla styrkorna.

Här är den trupp jag tagit med mig till Göteborg – och jag hade tagit några spelare extra för signalera att de är med i tankarna:

Målvakter: Andreas Isaksson, Johan Wiland

Backar: Olof Mellberg, Andreas Granqvist, Mikael Lustig, Mikael Antonsson, Daniel Majstorovic, Behrang Safari, Oscar Wendt

Mittfältare: Kim Källström, Sebastian Larsson, Anders Svensson, Pontus Wernbloom, Rasmus Elm, Christian Wilhelmsson, Guillermo Molins, Rasmus Lindgren, Martin Olsson, Ivo Pekalski

Anfallare: Marcus Berg, Johan Elmander, Tobias Hysén, Zlatan Ibrahimović, Ola Toivonen, Alexander Gerndt

***

Bob Houghton på plats på Fotbollsgalan i Malmö. Häftigt. Särskilt sett till att MFF gjorde allt för att han skulle komma både till invigningen av klubbens nya stadion  och till 100-årsfesten. Kul att han kommer till Malmö igen där minnet verkar leva sett till banderoller och tifon.

***

Blev otroligt förtjust i Tyskland under VM i Sydafrika och det är bara att hoppas att Jogi Löw tar med sig så nära ordinarie manskap som möjligt. Vill ju se hur det svenska landslaget kan mäta sig mot Özil, Khedira, Neuer, Schweinsteiger, Müller och de andra.

Nej, jag har inte glömt Hollands-överkörningen utan jag är masochist…nej, jag vill fortfarande se landslaget mot de bästa. Tror att vasst motstånd är mer utvecklande att spela mot än svaga lag. Om inte annat så förstår spelarna och Hamrén vad som krävs för att ta kliv.

***

Blir drag på cupfinalen. Så här står det på Bajen-ledaren Göran Rickmers Facebook“Ungefär 25 min tog det innan allt var uppbokat till cupfinalen.”

***

En sak är säker, det blir kallt på Ullevi.

***

Uppenbarligen ville inte Malmö FF dela med sig tillräckligt av stålarna till förbundet, därför går Sverige-MoldavienRåsunda. Vansinnigt tråkigt att det inte blir Malmö igen efter succén senast, för en sådan match i mars och på Råsunda är långt i från säkert utsåld.

***

Fattar inte varför det blir kallare varje år. Kan någon förklara det? Jag minns åtminstone inte den kyla som redan har Stockholm i ett punggrepp.

Publicerad 2010-11-09 kl 09:55

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons