Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Rasmus Jönsson krönte HIF:s säsong

Helsingborgs IF fick en buckla 2010 till slut. Efter den allsvenska andraplatsen blev det ett cupguld efter en underbar cupfinal mot Hammarby. Även om det var svinkallt på Söderstadion var det en sådan kamp, intensitet och frenesi att jag inte ville att det skulle ta slut. Wow, liksom.

Rasmus Jönsson kunde till slut passera Johannes Hopf (vilken vass keeper, får Bajen behålla honom?) efter 80 min och fixa 1-0 och segermålet. Det var rättvist att det allsvenska andralaget vann cupen och man hade en radda möjligheter att avgöra men fick inte till det.

Måste berömma domaren Daniel Stålhammar som såg till att nivån i en så avgörande match var på rätt nivå. Det small, tacklades, gavs tjuvnyp och det var ändå okej. Underbart att se hur kampen böljade fram och tillbaka över en typisk höstplan som kanske inte inbjöd till något finlir.

Imponerad av den kyla som HIF visade sett till att det var mållöst så länge och att man inte slutade anfalla utan hela tiden vågade söka olika lösningar eller kombinationer med Sundin, Gerndt och Jönsson. May Mahlangu kom igen på kanten och hittade Sundin och när returen inte rensades högg Jönsson och skickade in segermålet.

Nu kan HIF sammanfatta 2010 som en succé och ta sikte på Europa League och det är en stor fördel att man kliver in i den tredje kvalomgången. Något som ger större chans att gå vidare och då handlar det om att Jesper Jansson ser till att fixa rätt förutsättningar för Conny Karlsson och ordnar till spelartruppen.

***

Alla kring Elfsborg måste ha jublat efter Rasmus Jönssons mål. Det var värt en plats i Europa League för Borås-klubben.

***

Vad mäktigt det är att höra, se och känna stödet som Hammarby får. Och det efter de senaste åren. Om man bara kan kanalisera kraften på rätt sätt så är klubben snart tillbaka i högsta serien, även om det är många uppgifter som väntar den nya ledningen. Insatsen mot Helsingborg var imponerade och om Sebastian Castro-Tello nätat på sitt friläge så kanske…men det är väl en sådan säsong.

Publicerad 2010-11-13 kl 18:03

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons