Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Don Silvio måste njuta av hur han lurade Barcelona

10å

Även om inte Pep Guardiola saknar Zlatan Ibrahimovic så måste en del Barcelona-fans och medlemmar undra hur klubben kunde gå med på att förlora en halv miljard kronor bara för att bli av med den glödheta anfallaren. Milan har gjort en av de grymmaste värvningarna, eller rättare sagt stölderna, på senare tid i toppfotbollen.

Kan inte komma på någon liknande. Att ta en spelare för så mycket mindre stålar än vad han kostat och dessutom slippa betala något första året och sedan betala resten under tre år. Ja, det måste vara osannolikt.

ANNONS

Om Don Silvio och hans consiglieres har tid att kolla in favoritlaget mellan deras “bunga bunga”-aktiviter och den parlamentariska krisen så måste de skratta gott åt affären med Barcelona. Börjar hålla med vice-presidenten Adriano Galliani om att Zlatan är Milans bästa och mest betydelsefulla värvning någonsin.

Zlatan fick en chans mot Auxerre och klappade in bollen i nättaket. Om Olivier Sorin var nära att rädda? Ha, den franske målvakten ska vara glad att han inte blev träffad av projektilen. I övrigt var det uppenbart att Zlatan är sliten, men det var ändå kring honom det hände när Milan väl skapade några lägen.

Måste säga att Milan imponerade med en kylig och kontrollerad defensiv och sedan precis tillräcklig slagkraft framåt för att vinna. Allt handlade om tålamod, chansen skulle komma och när Auxerre-backen missade en rensning så var Zlatan där och rammade bollen.

Sedan spelade Milan av den sista delen av matchen på italienskt vis och som en extra ironi så klev Ronaldinho ur baren och in på planen för att sätta ett snyggt 2-0 efter förspel av Robinho. Att Real Madrid samtidigt kölhalade AjaxAmsterdam Arena betydde att Milan är klart för cupspelet.

ANNONS

Nu spelar man sista omgången utan tryck och den vilan behöver Milan och även Zlatan som klev av och förklarade att han var sliten. Onekligen imponerande av Zlatan att ännu en gång rädda det italienska laget, men inte kan han bära dem ända fram till Champions League-titeln? Laget är för tunt och mot vassare gäng blir det svårt. Jag tror inte man går långt i cupspelet, även om jag verkligen unnar honom att lyfta pokalen.

***

Vad jag kommer att sakna Daniel Nannskog. Han hade alltid ett garv och/eller ett citat och var en skön profil och livsnjutare som vågade kliva ur fyrkanterna i den alltmer slätstrukna fotbollsvärlden. Det blir väl tyst från väster nu när han tvingas lägga ner spelet.

Jo, jag vet att Petter Furuseth och en del andra störde sig på talangen från Högaborg, men inte jag. Han kunde både ge och ta ett skämt och allt behövde inte vara så förbannat allvarligt. Som när han klev ut efter första landslagsmålet och ärligt erkände att han slog in bollen med kuken. Kanske inte Lagerbäcks tekopp, direkt men det var lite Frank Andersson över honom och det måste man bara älska.

ANNONS

När Nannskog väl började ta fotbollen på fullaste allvar då blev han också en grymt säker avslutare, skyttekung i både Norge och Sverige, landslagsman och norsk ligamästare. Totalt 101 mål på 140 ligamatcher i Stabaek är ett ganska okej målsnitt, eller?

På ett sätt synd att han inte fick ut den fulla potentialen av sin talang och satsade seriöst och i rätt tid, samtidigt inser man att det fanns stor risk att han aldrig skulle ha blivit något. Inte nog med att han slutade med fotbollen och satsade på handboll som 15-åring, under rätt många år efter att han dragit i gång med spelet så hängde han nästan mer på krogen än på fotbollsplanen och han kanske hade kroknat i förväg.

Nannskog blev till slut kung i Norge och det är inte det sämsta och fick ett kanonkontrakt. Unnar honom lite oljepengar och jag fattar att norska Tv2 nu satsar på honom som expert. Han kommer att våga rycka in och tycka till om både det ena och det andra – och det är en tillgång.

[youtubeplay id=”SJKOLlfD0w8″ size=”large”]

ANNONS

***

Fattar att inte alla gillar alla delar av Real Madrid José Mourinho-style, som mot Ajax där Xabi Alonso och Sergio Ramos med flit drog på sig ett andra gult kort för kvällen för att vara fräscha och kortlösa lagom till slutspelet. En cyniker som jag kan känna en släng av beundran att man kan vara så slipad.

***

Romas tokoffensiva fotboll mot Bayern München var häftig för alla utom Behrang Safari och Basel-killarna.

***

Rösta fram vinnaren av en fotbollsresa i Ekwall vs Lundh-tävlingen. I lördagens sändning i TV4 Sport 20:00, som är den sista för säsongen, så presenterar vi personen som får dra ut i Europa och kolla boll. Vem som är gäst? Het allsvensk profil. Kan för övrigt bli tidernas sista Ekwall vs Lundh.

***

Zlatan tackade en gång Jari Litmanen för att han hjälpt honom utvecklas som spelare. I och med målet mot Auxerre gick Zlatan upp jämsides med den finländske legendarens facit i Champions League. De är bästa nordbor i Champions League med vars 23 mål.

***

Wayne Rooney bad inte fansen om ursäkt i intervjun med MUTV utan anklagade medierna (oj, vad oväntat) för att ha blåst upp allt kring hans kontrakt och han lovade att stanna i United. I sommar vet vi om det stämmer eller om allt handlade om att United skulle säkra sig en större transfersumma.

ANNONS

***

Att Janne Andersson är aktuell för IFK Norrköping är en gåta sett till hur det var när han lämnade Halmstads BK och att flopplaget Örgryte vill bli av med honom efter en säsong.

Publicerad 2010-11-24 kl 00:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto