Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kicken var enda vägen för AIK och Johnson

Lundhs blogg

Dulee Johnson och AIK går skilda vägar. Trots att liberianen blev friad i våldtäktsmålet i tingsrätten, och att åklagaren inte ens är övertygad om att han ska överklaga domen. Han ser alltså ut att vara helt fri. Fast oavsett det rättsliga läget är det ett korrekt beslut att skicka Johnson eftersom både klubb och spelare får möjligheten att börja om på annat håll.

Dulee Johnson får säkert med sig en säck pengar för att hans kontrakt bryts i förtid och utan konflikt (även om parterna kanske säger annat) och kan då spela fotboll någon annanstans. Ingen klubb i Sverige lär plocka upp honom, men det finns säkert klubbar som är efter att ha kollat några DVD:er, för han är en skicklig bollspelare. Kanske i arabvärlden? Någon mindre liga i öst eller möjligen Israel igen?

En given invändning  är att AIK inte tar ansvar som arbetsgivare. Ja, frågan är var gränsen för det ansvaret går? Den är rimligen passerad mer än en gång, eller rättare sagt, det vet vi. Även om AIK tog tillbaka honom från Israel med öppna ögon så har även individer ett ansvar och det gäller extra mycket för Dulee Johnson som kört i diket så många gånger.

Annons

Rimligen har AIK varnat honom tillräckligt många gånger för att det skulle finnas fog för avsked, enligt normala anställningsavtal. AIK:s sparkande av honom är egentligen en ren kapitalförstöring sett till att man pröjsat en slant för att ta honom till allsvenskan och att man inte tar hänsyn till det är givetvis rätt. Allt annat hade varit cyniskt och det är väl så man resonerat alldeles för länge.

Att sedan Åbros vd har gjort sin åsikt känd är sin sak och det är något AIK får väga in när man förhandlar om en förlängning med ölsponsorn. Jag fattar dock att han reagerar när det blev för mycket skit runt AIK-mittfältaren som uppenbarligen har en del problem som människa och som har fått hjälp med en hel del av dem. Största problemet verkar vara Johnsons brist på självinsikt och utan det är det svårt att hjälpa en person.

Annons

***

Jag håller tummarna för FC Köpenhamn i Champions League. Bra för svensk fotboll om det kommer mer pengar till Skandinavien. Vore trist om sonen Abramovitj kunde köpa in sig i klubben för att få ännu en leksak men det är alltid risken när man går i från en 51-procentsregel och inte har skyddat sig med stiftelseägande som Bröndby gjort.

***

Jag bara hatar vintern. Hatar.

***

Ouch, stackars Matias Concha. Bara hoppas att han har en potent försäkring. För i sommar går kontraktet ut och då slutar lönechecken komma och i Tyskland är det extra hårt eftersom kontrakten är skrivna så att det blir mycket mer stålar om man spelar matcher.

***

Roy Hodgson har onekligen fått fart på Liverpool. Okej, Aston Villa under Gerard Houllier är inte någon riktig måttstock, men det var imponerade att se ett till stora delar stjärnlöst och profillöst lag (varken Gerrard, Torres eller Carragher) piska till sig tre nya poäng och det är väl kanske just det som är Hodgsons styrka.

Annons

***

Elpriset i kombination med kylan gör att jag snart får annonsera ut ett eller ett par inre organ på Blocket, eller var man nu får bäst pris. Ja, jag kör rörligt och det är ingen berg-och-dal-bana utan det går bara uppåt.

***

Jag gillar inte sammanslagningen av Fifa:s spelarpris till världens bästa och Ballon d’Or. Tyvärr blir det mesta Fifa tar tag i sämre. Det är givetvis svårt att utse världens bäste spelare, men för mig är det underligt att Wesley Sneijder inte ens når topp tre efter det han gjort under året. Sedan läser jag inte in någon konspiration i det som alla med en fot i stövellandet gör.

***

Newcastles ägare Mike Ashley upphör aldrig att förvåna. Kickade managern Chris Hughton blev verkligen påsatt av honom och det var han inte värd. Särskilt inte sett till vad han åstadkom med den truppen och alla de problem som klubben haft.

Annons

***

Att MFF-talangen Tobias Malm först blev erbjuden kontrakt av klubben när HIF ville ha honom stämmer väl med den bild man får av initierade i Malmö, och det är att Roland Nilsson inte har koll på vilka talanger som är på frammarsch i talangfabriken.

***

Marcus Lantz till Mjällby vore häftigt. Han och Tobias Grahn i ett omklädningsrum. Mmmm.

Publicerad 2010-12-07 12:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto