Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vass PR är viktigt - vilket Baxter och Brolin visar

Lundhs blogg

Tomas Brolin blev på tisdagen invald i svensk fotbolls Hall of Fame. Den gamle anfallaren var på plats på Råsunda på jullunchen och erkände att han knappt hade hört talas om att den fanns. Det är SFS (Sveriges Fotbollshistoriker & Statistiker) som plockar ut de 37 spelare som finns där – och ni kan kolla in alla dem HÄR.

Inget snack om att Brolin förtjänar en plats där, och jag gillar att man hyllar gamla fotbollshjältar och uppmärksammar dem. Givetvis är det insatsen i VM 1994 som sticker ut även om det började långt tidigare än så:

[youtubeplay id=”ZiJUstpJm30″ size=”large”]

Från SvFF:s sida talar man om att de gamla fotbollshjältarna ska uppmärksammas på den nya Nationalarenan – ni kan se den växa fram HÄR – och jag hoppas att man skapar ett museum för svensk fotboll där. Det borde vara givet för nationalsporten att skapa ett sådant.

Annars var det oerhört smart PR att ta dit Brolin samma dag som han blev invald. Om det nu är SvFF:s Jonas Nystedt som stod för idén så satt den. För även om jag kände till Hall of  Fame, som flitige mejlaren Owe Fröberg har hållit i tillsammans med Bosse Hansson och Lasse Sandlin, så är det nog få som vet om att den ens existerar och de flesta som är invalda är inte superheta.

Annons

I och med att Brolin blev presenterad inför presskåren så fick plötsligt många i Sverige kännedom om att det finns en Hall of Fame. Exempelvis via Bladet och TT som går ut i landet, och syns i bland annat i DN. Brolins utnämning gav även eko i utlandet eftersom Reuters skrivit en grej och även om den handlar om bitterhet mot Leeds så finns det med att han är invald.

Snacka om att få in ett PR-mässigt skott i krysset. Från att ha varit något som mest intresserar riktiga fotbollsnördar så finns plötsligt kunskapen om Hall of Fame hos en massa fler människor, och om SvFF hade lärt sig lyfta fram det på hemsidan (fick leta i fem minuter) så kunde det gå ännu snabbare.

***

Apropå PR så känns AIK:s rekrytering av mentorn Stuart Baxter som PR-mässigt smart. Den signalerar att klubbledningen agerar och är på, och nu anlitar man en gammal hjälte. Inte nog med det, Baxter ställer upp med AIK-hjärtat och stålar är inte viktigt.

Annons

Rätt oklara former för hur parterna ska jobba och dessutom ska Baxter knytas till AIK utan att det kostar klubben särskilt mycket, men det har redan gett en massa positiva skriverier kring en klubb som just saknat den typen av rubriker. Ledsen, men precis så cynisk är jag.

***

PR kanske jag inte ska snacka om som journalist, men om man inte pratar om det och ser det så kan man inte reagera. Sedan kan det ju vara så att både Brolin och Baxter har bra grejer att säga, eller att Hall of  Fame är något att skildra för att folk kanske gillar det.

***

Mocambique är landslaget som kramas – eller vad tror ni om smeknamnet “The Black Mambas”?

***

Ännu inte släppt ratandet av Rasmus Jönsson.

***

Fifa-presidenten Sepp Blatter är bara helt otrolig. Nu vill han att alla homosexuella ska avstå med sex om de ska åka till Qatar under VM för att där är det olagligt.

Annons

Där kan vi snacka dålig PR, även om han skiter i det.

***

Toppmötet Leeds-QPR slår sig inte in i TV4 Sports tablå. Då fattar ni att min makt är begränsad. Tyvärr är det engelsmännen som styr det där.

Publicerad 2010-12-14 18:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto