Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fallet Gerzic är mest ett dilemma för honom själv

10å

Nordin Gerzic var ute och festade i Örebro i lördags. Så långt är väl alla överens. Det ska givetvis han kunna vara nu när det är semester och vila. Nackdelen är väl om man heter just Nordin Gerzic och är ute och festar i hemstaden så finns det risker. Någon kan vilja mucka med en sådan person.

ANNONS

Oavsett vad som hände där på dansgolvet på Frimurarlogen så är skadan till viss del redan skedd för en av årets vassaste mittfältare i allsvenskan. Åtminstone när det handlar om landslaget. För en sådan här händelse blir en liten varningsflagg. För det handlar om helheten när Erik Hamrén plockar ut manskapet, och sådant här stör bilden.

Samtidigt ska han givetvis inte petas från landslagets Sydafrika-resa för en sådan här grej. Först och främst så måste han ses som oskyldig fram till att han eventuellt blir dömd, och därefter får man se hur tufft ett eventuellt straff blir för mittfältaren. Först efter hela den processen kan man ta ställning om det får följder.

Visst kan man kräva en del av elitidrottare, men även sådana måste kunna gå ut en kväll och festa till. Det står inget om att man måste vara ett helgon bara för att man är vass med bollen. Däremot kanske ÖSK kan bötfälla honom för att få honom att tänka till och fatta att festandet är ba att skjuta på tills karriären är över, men det är en sak för spelaren och det har inte vi andra med att göra.

ANNONS

På Nordin Gerzic låter det som om allt är över och han förstår inte uppståndelsen. Kanske en aning naivt, är man stjärna så bär det lätt i väg. Den nya tidens informationskanaler gör att sådant här går blixtsnabbt, och är man nybliven landslagsman så växer det ytterligare. Onekligen tufft, särskilt om han är oskyldig.

Och oavsett vad vakterna lovat Gerzic efter att han och ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren träffat en av dem för att reda ut det hela, så kan ärendet ändå hamna hos en åklagare. Allt beroende på vad som står i polisrapporten.Man kan inte bara dra tillbaka en anmälan.

Fakta är ju att polisen kommit och tagit honom från krogen och hållit honom inlåst över natten, åtminstone enligt den polisrapport som Nerikes Allehanda hänvisar till. Att man blir för full är dock inget som är straffbart, och när det gäller allt det andra så får det vänta på att polis och åklagare gjort sin bedömning.

ANNONS

***

Carlos Tevez slutar inte spela för Manchester City. Vad ädelt av honom. Han får ju bara 2,5 miljoner kronor i veckan och har självmant skrivit på för fem år en gång i tiden. Är detta samma spelare som slaktade de unga, bortskämda spelarna som inte brann för att vinna?

***

Är det en tillfällighet att det är en Barcelona-tidning (El Mundo Deportivo) som skriver att Ronaldo inte trivs i Real Madrid och att de andra inte gillar honom?

***

På måndag är det Uppesittarkväll i TV4 Sport mellan 21:00-24:00 och förutom att Sean Banan sjunger in julen och att jag och Ekwall både kollar in höjdpunkter från idrottsåret 2010 så ser vi fram mot 2011 i sällskap med en radda gäster så ska vi lotta ut ett batteri grymma priser.

Vad sägs om en resa till Milano-derbyt i vår? Eller en Johan Cruyff-signerad tröja? Eller Sebastian Larssons signerade skor? Eller en Pelé-signerad boll? Eller en landslagströja signerad av Erik Hamrén? Eller en radda prenumerationer på Offside, övernattningar på hotell i Åre och Stockholm och Nicklas Lidströms signerade tröja från Detroit?

ANNONS

Ja. ni får helt enkelt inte missa den kvällen – TV4 Sport, 21-24 på måndag.

***

AIK:s nya bolagsstyrelse är formerad och de jag pratat med säger att nya ordförande Johan Strömberg är en hårding. Han lär behöva sina hårdaste nypor för att det återstår enormt med arbete för att få klubben och dess verksamhet i rätt riktning igen.

Är det Thomas Gravius, vd för Panaxia, som ska pumpa in stålarna? Han har ju slagit ut Agent 03 som det riskkapitalbolag som AIK jobbar med. För den viktigaste frågan för klubben är att få in pengar så att man kan rensa skulder och få ett stabilare manskap i truppen.

***

Apropå festande och fotbollsspelare så är Romas Adriano ett sorgligt exempel på att man kan sänka sin karriär på det sättet. Nu är brassen på väg hem igen.

***

Uppvuxen i Lund och har därför sett en massa handboll under hela uppväxten. Claes Ribendahl, Sten Sjögren, Mats Olsson och Pelle Davidsson hette en del av mina husgudar som vi följde från innerplan, lite vid sidan om målet i Idrottshallen i Lund.  Vad hette hårdingen på linjen som var min idol och hade tröja 6 och som jag försökte efterlikna?

ANNONS

Därför gillar jag att kolla handboll på tv, åtminstone när det är jämnt och dramatiskt. Då är det en otrolig tv-sport och det är häftigt med damlandslaget som verkligen överträffat sig självt. Bara segern mot Norge var en oerhörd bragd och underbart att se dem vända mot Ungern och fixa en plats i semi.

***

Joachim Lantz liknar sin fru vid Mino Raiola. Inte alla kvinnor hade gillat den liknelsen. Eller?

***

Ville inte Lars-Åke Lagrell lägga Fotbollsgalan 2011 i Örebro? Kanske dags att tänka om?

***

Publicerad 2010-12-15 kl 19:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto