Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så går det i Champions och Europa League

Lundhs blogg

Vet att jag är några dagar sen eftersom lottningen var i fredags, men ibland blir det så. Här är mina snabba passningar efter Champions League-lottningen:

Milan—Tottenham – Oviss kamp som känns fifty-fifty på förhand. Milan kan spela bättre på resultat och får dessutom börja hemma. Är Zlatan i stöt tar man det här, annars blir det Spurs, som kan göra kaos med alla lag. De kände mot Inter att de kan vinna en sådan match.

Valencia—Schalke 04 – Häftigt för Raúl att komma hem till Spanien igen och det är en öppen åttondelsfinal. Målvaktsjätten Manuel Neuer och det tyska lagets gryende form talar för Schalke men det blir tätt.

Roma—Sjaktar Donetsk – Inte blir det lätt för det italienska laget att åka till Ukraina och möta ett så starkt motstånd. Tror att ett sviktande Roma åker ut mot Sjaktar som gav Arsenal en rejäl kamp i sin grupp och tog förstaplatsen.

Annons

Arsenal—Barcelona – En mardröm för bägge lagen även om Barcelona naturligtvis är favorittippat, men det är ett tag till februari. Blir väl extra laddat kring Barcelona-fostrade Cesc Fabregas som vanligt. Dock har Arsenal haft svårt att vinna de stora matcherna på senare år.

FC Köpenhamn—Chelsea – Klarar FCK det ryskägda London-laget så har man onekligen överträffat sig självt gånger tio. Humor att Abramovitj son nyligen ville köpa det danska laget. Tror rutinen i kombination med ett vassare lag blir avgörande och då blir det Chelsea som går vidare, men givetvis vore det häftigt om FCK kan skaka Drogba o Co.

Lyon—Real MadridReal Madrid med José Mourinho är något helt annat än det lag som franska Lyon slog ut i våras. Tror att det spanska storlaget glider vidare mot ett Lyon som ännu inte hittat toppslag och som fallit en del från sin tron i Frankrike.

Annons

Marseille—Manchester U – Blir en häftig drabbning när en av fransk fotbolls giganter sett till publik och passion tar sig an United. Vore en sensation om inte Sir Alex Ferguson kan planera för spel i kvartsfinalen även om det säkert blir tufft. Fast Uniteds kurva borde röra sig uppåt.

Inter—Bayern München – Reprisen av vårens final och det är långt i från lika muntert i lagen även om Bayern vaknat till liv och Inter vann klubblags-VM. Först återstår det att se om bägge tränarna är kvar när det är dags för match, och sedan handlar det om skador. I dagsläget tror jag mer på Bayern.

***

Här är mina passningar efter lottningen i Europa League:

Napoli-Villareal – Napoli som med Cavani och passion fixar det, om än knappt.
Rangers-Sporting – Det blir en portugisisk seger och en ganska enkel sådan.

Annons
Sparta Prag-Liverpool – Tror Roy Hodgson kan få ut tillräckligt ur sitt lag för att ta Sparta.
Anderlecht-Ajax – Laddat möte mellan två rivaler men Ajax är nivån över och går vidare.
Lech Poznan-Braga – Även om Poznan skrällde och slog ut Juve tror jag på Braga som är vassare.
Besiktas-Dynamo Kiev – Blir tajt eftersom turkiska lag är svåra borta, men Kiev får mitt tips.
Basel-Spartak Moskva – Oj, Behrang Safari och Basel tar sig inte vidare.
Young Boys-Zenit St Petersburg – Ännu ett schweiziskt lag som fått tuffast möjliga motstånd och åker ut.
Aris Thessaloniki-Manchester City – Blir ingen riktig match, det tar City ganska enkelt.
PAOK-CSKA Moskva – Ännu ett grekiskt lag som åker ut, för de ryska lagen är grymt svårspelade.
Sevilla-Porto – Laddad match på den iberiska halvön där Porto kommer ut som en vinnare.
Annons
Rubin Kazan-Twente – Om Bajrami är tillbaka så får han och de andra en rejäl prövning, men Rubin är för bra.
Lille-PSV Eindhoven – Svensklaget fick det franska sensationslaget. Inget snack om att det blir jämnt, tror PSV tar det knappt.
Benfica-Stuttgart – Tyskt krislag mot Portugals andralag och det bör Benfica fixa.
BATE Borisov-Parit St Germain – Det vitryska laget blir en svår match för PSG men det franska laget tar det.
Metalist Kharkiv-Bayer Leverkusen – Ett av Bundesligas topplag blir för svårt för Metalist som inte är något av Ukrainas bästa.

I så fall blir nästa runda på följande vis eftersom den redan är lottad:

Benfica-PSG = PSG
Dynamo Kiev-Manchester City = Man City
Rubin Kazan-Zenit = Zenit
CSKA Moskva-Porto = Porto
PSV-Sporting = PSV
Leverkusen-Napoli = Leverkusen

Annons
Ajax-Spartak Moskva = Spartak
Liverpool-Braga = Liverpool

***

Missa inte Uppesittakvällen i TV4 Sport, måndag 21:00-00:00, med en radda idrottsgäster: Mårts, Brolin, Norman, Sjöström, Lundbäck, Mossberg, Karlsson, Rohlin, Wallberg, MelkemichelSean Banan och en hel del till.

Dessutom får vi besök från de svenska handbollsdamerna som försatt landet i trans efter sitt silver.

Lägg till en klassisk utlottning av fina priser som fotbollsresa till Milanoderbyt i vår samt en rad signerade prylar, prenumerationer på Offside, övernattning i Åre och Stockholm samt en formtoppad rimstuga med Niklas Strömstedt i spetsen och Malin Roos och Anna Brolin på flankerna.

***

Denna sjuka ryska vinter knäcker mig. Något är fel.

***

Gillar att Bolton lägger sin julfest kring Stureplan. Är det Johan Elmander som handplockat stället i Stockholm? Undrar bara hur de kom hit sett till flygkasoet? Privatplan, givetvis.

Annons

***

Milan-Roma gick förvisso i lördags men det såg ut att vara måndag för Zlatan Ibrahimovic. Ingen bra dag på jobbet och ett par grova missar när Milan inte tog chansen att hålla undan.

Det är tydligt att klubben är Ibra-dependiente, oavsett vad än Mister Allegri säger. En dålig dag för Zlatan är detsamma som en dålig dag för Milan. Därför har jag svårt att tro på att Milan ska kunna utmana i Champions League på allvar, det vill säga gå till semifinal.

***

Finns inte mycket som slår dramtisk handboll. Bara att bocka, buga och tacka för uppvisningen som Sverige stått för och det är häftigt att se svensk laganda och kämpatag räcka så långt.

***

Inte lätt att vara domare alltid, särskilt inte när det snöar. Fans till ADO Den Haag går loss:

***

Inters nye tränare imponerar inte. Att Rafael Benitez nu kräver värvningar eller att han ska bli utlöst från kontraktet är bara för svagt. Hoppa av och gå med på att riva kontraktet om det inte passar.

Annons

***

Efter alldeles för många år utanför Premier League för Leeds så har klubbens långa marsch tagit den till en andraplats i Championship. Segern mot Queens Park Rangers i lördags visade att Simon Grayson fått ihop ett starkt lag utav rätt många ratade pjäser och en del talanger. Kanske inte så snyggt och sexigt alltid men det går åt rätt håll, uppåt.

Marching on together:

***

Innebandymatch av jippokaraktär på Hovet i lördags var en upplevelse. Bara att få springa in efter en imponerande presentation av Lasse Kinch och sedan inte se ett skit för all rök och alla strobbar…ja, det är rätt långt från en vanlig dag på kontoret.

När domarna blåste till match körde jag en Tomas “Homer” Holmström och stod framför motståndarnas kasse när finlirare som Limpar, Barsom och Blomqvist fick snurra och trixa. Andreas Andersson visade klass och satte två av vår tre mål i segermatchen. Spelade nästan 0-0 och det är ju uppgiften för en tung pjäs i checking line.

Annons

Att alla som spelade dessutom drog in över 100 000 kronor till blödarsjuka barn var givetvis huvudsyftet, men det är alltid skönt att vinna.

***

Philadelphia Eagles vändning borta mot rivalen New York Giants är färsk men redan klassisk. Underläge 3-24 efter halva matchen blev seger 38-31 efter att Michael Vick först briljerat de sista åtta minuterna och sedan DeSean Jackson tog emot en punt med tolv sekunder kvar och satte en touchdown. Inte nog med det, Jackson gjorde en Omark, och showade på slutet. Trodde pumpen skulle stanna.

[youtubeplay id=”eaSR3W23xGw” size=”large”]

Publicerad 2010-12-20 01:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto