Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Den gamle Ljungberg hade aldrig provtränat

10å

Fredrik Ljungberg på väg till Celtic. Blandade känslor, för även om jag gärna ser honom i Europa igen, så är provspel, provträning eller vad man nu väljer att kalla det är ett vågspel. Trots allt är det ett tag sedan han spelade fotboll senast i Chicago, och att då gå in och briljera på träning är inte det lättaste.

ANNONS

Att den förre landslagskaptenen, Arsenal-mittfältaren och Calvin Klein-modellen skulle åkt på provträning förr i tiden hade varit helt otänktbart. Sådan var hans status och inställning, men samtidigt är det starkt att kunna ändra på sina principer.

Men skulle Celtic välja att avstå ett kontraktsskrivande efter besöket i Glasgow, ja, då skadar man Ljungbergs redan svaga marknadsvärde rätt rejält. Där ligger risken för Ljungberg som uppenbarligen är väldigt sugen på att lämna USA sett till att han åker till Skottland och tränar.

Onekligen ett bevis på att hans status efter spel i USA knappast gått åt rätt håll. Gissar att det inte finns så många förfrågningar till agenten Phil Smith efter en snart 34-årig mittfältare som förvisso varit skadefri efter att han opererat höften, men som knappast hade någon stor tid sina två-tre sista år i Premier League innan han flyttade till USA.

ANNONS

Skotska ligan nu, då? Ja, även om det är häftigt drag kring de två stora klubbarna i den skotska ligan så är det inget snack om att Celtic har varit och är i en lång svacka och att spelartruppen inte är av högsta klass. Att man inte gick vidare i Europa i höstas heller visar att problemen som Neil Lennon och Johan Mjällby brottas med är svårlösta.

Fredrik Ljungberg är ett namn att krydda truppen med, om han sedan tillför något på planen återstår att se. Först ska han som sagt in och träna med sina eventuella nya lagkamrater. Där ju en imponeras av hans förflutna som kalsongmodell.

***

John Guidetti får nog svårt att slå sig in i Manchester City, men han kan glänsa på andra ställen. Längre lån i Burnley är inte fel där han får mer status efter sitt mål vid första startmatchen.

***

FIFA 11 har tagit en del av julen.

ANNONS

***

KvP:s Rune Smith drog före jul på om att Marcus Lantz ska gå till Landskrona Bois. Det sensationella i hans artikel var inte att den förre HIF:aren kan hamna i superettan-klubben, utan att tränaren Henrik Larsson ska spela igen.

Publicerad 2010-12-27 kl 13:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto