POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Har inte Torres o Co något ansvar?

Steve McManamans fumlande med pokalen får symbolisera Liverpool inför FA-cupmatchen mot Manchester United:

[youtubeplay id=”90RgUNSZYiE” size=”large”]

Inget snack om att Roy Hodgson är “Dead man walking” efter en tung höst. Naturligtvis har han ansvar för att Liverpool går dåligt men det var knappast något drömläge när han tog över. Klubben skulle säljas och det fanns inga pengar och Rafael Benitez hade knappast övertygat med den trupp han skapat med wheelande och dealande, och även spanjoren krävde värvningar.

Jag köper alla Pool-fans som anser att Hodgson gjort en del dåliga värvningar – vilken manager har inte gjort det? – men förstår inte att han inte får mer tid på sig, att försöka bygga något, och att han får vara med under ett transferfönster under de nya ägarna. Annars är det svårt att bedöma honom. Okej, för att taktiken inte övertygat fansen men jag tror att Hodgson hade kunnat nå resultat med tid.

Snacket om att Hodgson bara kan lyckas med sämre lag utan tryck – lex Fulham – och därmed inte kan ta hand om en “storklubb”  som Liverpool är löjligt. Det handlar till viss del om tillfälligheter och även om Benitez tog Pool till två finaler i Champions League och en seger så är det över 20 år sedan man vann ligan. Senaste säsongen kom man sjua i Premier League.

Guardian uppger att Fernando Torres och Pepe Reina vill ha bort Hodgson och kräver ett tyngre namn som manager och dessutom vill den spanska duon se investeringar för att stanna i klubben. Jaha. Fernando Torres har gjort sex mål på 18 matcher och har allt som oftast sett ointresserad och loj ut när han sprungit runt i den röda tröjan. Inte heller Reina har övertygat.

Givetvis är det svårt att fimpa spelartruppen när ett lag krisar, men jag förstår inte att fansen visar sin besvikelse mot många av spelarna som underpresterat och inte bara sprejar “Hodgson Out” vid Melwood. Det är så många av de stora stjärnorna som lyfter enorma belopp som brustit och svikit under den här hösten, och Hodgson kan inte ensamma bära det ansvaret.

Intressant att John Barnes, Kevin Keegan, Steve McManaman tillhör de som stöttar Hodgson och just pekar på spelarnas ansvar och att klubben befunnit sig i nedgång under lång tid. Precis som Barnes säger, så har ju Kenny Dalglish, som var senaste manager att vinna ligan med Liverpool, gjort en massa annat sedan han var manager och jobbet och fotbollen har förändrats. Och det rejält.

Det är fascinerande hur mycket snabbare julen snurrar för varje år. Vem trodde att Liverpool skulle ta England med storm efter de senaste säsongernas kollapser och bristen på nyförvärv och all spekulation kring nya ägare? Så bra trupp har man inte och en del av de etablerade spelarna framstår som överskattade sett till vad de visat. Att då trycket är på Hodgson från början är en aning förvånande men en del av fotbollens verklighet i dag.

***

Sveriges turné till Sydafrika börjar anta parodiska former. Från Ghana till Mocambique till Botswana för den ena matchen. Nu verkar Sydafrika bli U23-landslaget i den andra matchen. Måste undra vad det är för spelare som Bafana Bafana får ihop? Den inhemska ligan har full omgång både 19 och 22 januari.

***

Roy Keane kickad från Ipswich Town. Den 20:e managern som fått sparken i England denna säsong.  Apropå att det går undan i dagens fotbollsvärld.

***

Att vissa aldrig lär sig. Moestapha El Kabir är en av dem…

***

Newcastle kan vara nästa för Sebastian Larsson. Klubben ville ha honom redan 2008 men fick inte loss svensken. Nu kanske? Även om jag hade aktat mig för just den klubben, oavsett vad det står i lönebeskedet, för den har svårt att lyckas.

***

Trots allt lite häftigt att Expressens Johanna Reimers är barnbarn till Gunnar Nordahl och nu bevakar Milan och Zlatan. Under hösten undrat varför hon inte spelat ut det kortet?

***

Allvar igen i snökaoset. Fotbollskanalen Europa på söndag igen och sedan väntar turné med landslaget och en del annat. Blandade känslor eftersom helgerna jul och nyår framstår som oändliga när de närmar sig men alltid går fortare än man tänkt sig.

Vintern gör det inte bättre och efter att ha ställt cykeln ett bra tag borde det snart vara dags att plocka fram den igen. Snöträning är väl nyttigt?

***

Polisen har nu förbjudit pubar vid Old Trafford att öppna redan 07:00 på söndag inför mötet mellan United och Liverpool. Vem vill ha en öl då?

***

Sportspegeln 50 år. Wow! Coolt att SVT tog in en del av de gamla profilerna och grottade ner sig i nostalgi. Går inte att komma i från att den institutionen betydde oerhört mycket för mig (och givetvis en massa andra) under många år och var ens fönster mot sportvärlden. Även om tiderna förändrats så är det svårt att inte bli berörd av att se Plex o Co.

***

Blixten slår inte ner två gånger. Tror inte Leeds har en sportkeps mot Arsenal.

***

Än en gång kan vi konstatera att Sir Alex Ferguson inte är slut. United är herrar på täppan i Premier League och har ett gynnsamt läge inför våren.

Publicerad 2011-01-07 kl 11:13

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå