Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Och där kom Erlandsson in i Lagrell-dansen också

Kandidaterna att ta över efter Lars-Åke Lagrell kliver fram en efter en i medierna. Nu gäller det att visa sig. Säkerligen kan man spåra en del i deras sug efter hur de kommenterar det hela:

SEF-basen Bosse Johansson verkar inte vilja alls och går på inga kommentarer.  Karl-Erik Nilsson är smickrad men känner sig inte redo. Susanne Erlandsson avfärdar inte sig själv men ligger lågt och anser att det är naturligt att valberedningen snackat med henne.

Annat med Jörgen Eriksson och Lars-Christer Olsson som bägge går “all in” och signalerar att man vill ha jobbet och att man fått en förfrågan. Vilket kan vara fel i Familjen Fotboll, eftersom Lagrell ogärna vill ha ut sådant innan det är bestämt.

Olsson är för mig det bästa alternativet av de fem, och Eriksson och Erlandsson går bort helt för min del, men jag vidhåller att Börje Sandgren är fel som ordförande i valberedningen och att den måste söka bredare och utanför fotbollsrörelsen för att hitta en person som kan ta svensk fotboll vidare.

Jag tror inte svensk fotboll ska ha en ny Lagrell, utan svensk fotboll behöver en ny typ av ledare som kan delegera mer och leda strategi och vision men låta proffs jobba som tjänstemän. Precis så som Lennart Johansson ledde Uefa och där man fick en otrolig utväxling.

Inser att det inte är lätt att kläcka namn som kan ta den rollen, men jag är övertygad om att det finns skickliga ledare i Sverige som har ett tillräckligt fotbollsintresse och som hade kunnat kliva in i en sådan roll. Jag tänker mig fotbollsspelare som gjort stora civila karriärer eller sådana som gjort karriär och samtidigt brunnit för fotbollen.

Svensk fotboll står inför ödesfrågor när resten av Europa fortsätter att utvecklas och utan att man löser knuten kring 51-procentsregeln så kommer det inte att gå att hämta in på de länder, ligor och klubbar som ryckt i från.

***

Per Karlsson ersätter Joel Ekstrand. Inget att hetsa upp sig för, men däremot tråkigt att Ivo Pekalski tränar hårt och skarpt med Malmö FF istället för att åka med till Sydafrika.

***

Vilken härva hela Fifa-Ballon d’Or-omröstningen verkar vara. Fel spelare får röster. Röster som inte räknas. Många som inte lämnar in i tid. Ja, enda som är klart är att Barcelonas trio kunde fira – oavsett:

[youtubeplay id=”Bnh_MQLex3E” size=”large”]

Och det var de tre värda. Vi gör väl som kungen, nu vänder vi blad.

***

Kapstaden just nu: 21 plusgrader och växlande molnighet. Behöver rycka upp sig lite till på lördag förmiddag. Då landar jag.

***

När BP får i väg Kristoffer Nordfeldt till Holland och Heerenveen så ger det säkert inga jättesummor, men det är ändå starkt av klubben att piska in några miljoner sett till att målvakten hade ett svagare 2010 jämfört med tidigare år.

***

Jag gillar 16 lag i allsvenskan. Inser att det kanske inte är det bästa alternativet för att nå långt i Europa, om man nu med säkerhet kan slå fast att det handlar om det, men för mig är allsvenskan rolig just för att den är jämn. Mästerskapsserie är inte heller något som ger bra vibbar.

***

Vinnaren i kvällstidningskriget om bilderna på Madde måste vara säljaren som får cash från två håll. Eller? En spansk turist, tydligen, som snubblade rakt in i stålarna.

***

Obegripligt att Björn Ranelid kan få så mycket credd och stöd. Han viftar ju i gång varenda bråk och tål inte att någon har en enda synpunkt på honom. Testa att bit ihop någon gång.

Ranelid är säkert en skicklig författare, men han skarvar också för mycket för min smak. Han har inte spelat allsvenskt för tre klubbar som han gärna påstår. I Offside framgick häromåret att TFF representerade han när klubben var i division 3 och  dessutom var det svårt att hitta den cupmatch han spelat för MFF och så vidare.

Sedan är det fel att han har publikrekordet på Liseberg som han både sagt i tv (i en debatt med mig om att han var värd Ljungbergs lön, tyvärr hittar jag inte klippet) och skrivit i en debattartikel i Expressen där han vill ha mer stålar för att han är så bra.

Tillfället då det var 55 000 på Liseberg var 1996 och det var en manifestation för John Hron och mot våld och det var gratis entré och Ace of Base och en massa andra artister uppträdde. Det tar Ranelid som att han har publikrekordet, snacka om att han skulle skämmas.

***

Efter alla hugg om mitt skägg höll jag på att trilla ur tv-soffan när Ekwall i VM After Dark hyllade män med skägg och efterlyste fler sådana i den svenska VM-truppen. Vad hände i Thailand?

***

Fascinerad av att förbundet och Lars Lagerbäck vill fortsätta dansa ihop. Även lite trist. Hade hellre sett att den förre förbundskaptenen tog ett annat tränarjobb, och då helst ett klubblag.

Undrar varför Finland inte högg? Eller ville inte han ta det jobbet?

Publicerad 2011-01-14 kl 11:14

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons