POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Parodiskt med dagmatch på VM-arena utan publik

Pressuppbådet som mötte förbundskapten Erik Hamrén i Kapstaden bestod av två fotografer (Bildbyrån-Marcus och Scanpix-Leif) fyra reportrar (Exp-Lühr, AB-Leifby, TT-Skiöld och en lokal förmåga) plus Anna Brolin, Sofia Broberg och jag från TV4.

Och så podiet och reklamskyltarna givetvis:

De viktiga detaljerna behöver man alltid, oavsett var i världen man är. Landslaget bor på Fire & Ice i Kapstaden och eftersom jag bodde på samma (lyxiga) kedja en del under VM ger hotellet sköna vibbar. Kan bara säga att de valt rätt.

Däremot undrar jag om FIFA tog med sig bredbandet hem till Zürich? Maken till dålig uppkoppling får man leta efter. Det är inte bra, eftersom man vill kunna vara online 24/7.

***

Supersport ser till att vi inte missar några sparkar i de europeiska ligorna. Bara matar på fotbollsmatcher.

***

VM-arenan Green Point Stadium heter nu Cape Town Stadium. Den tog 64 000 åskådare under VM i somras, men när Sverige möter Botswana på onsdag blir det max 2000 åskådare. Av säkerhetsskäl gäller det, och det lär inte bli så sexig inramning.

Dessutom vill inte myndigheterna i Kapstaden slå på belysningen, enligt Kentaro, och därför går matchen redan 16:00 på onsdag. Snacka om att döda en match som knappast levde efter alla turer och olika motstånd.

Inramningen när Sverige inleder det för Hamrén så viktiga landslagsåret 2011 – tar han inte landslaget till EM kanske han inte får fortsätta – blir i klass med Sverige-Jordanien inför tomma läktare i Abu Dhabi i januari 2006. Då gjorde landslaget en skitmatch och det är säkert så att inramningen smittar av sig.

Synd att det inte blev Sydafrikas A-landslag som planerat i Kapstaden och även Mocambique när landets gräns. Då kanske inramningen blivit den rätta för landskamper som ska härda och testa spelare, och inte som avslagna träningsmatcher.

Utåt sett så säger Hamrén, Richt o Co samma sak, att det inte är så viktigt, att de är luttrade osv. Fast jag skulle vilja höra vad de verkligen tycker om Kentaro som har svårt att få ordning på dessa turnéer.

***

Marcus Allbäck i skägg!

***

Värmen som slår emot en i Kapstaden är underbar efter den istid vi levt i ett bra tag nu. Varför bor jag inte på ett varmt ställe året runt? Ja, det är verkligen en fråga att ta med sig.

Och utsikten från mitt hotellrum är inte helt fel heller, det här jobbet har definitivt sina fördelar:

Fast att Pontus Kåmark valde ett hotell utan gym till oss förvånar. Hur ska han nu träna kroppen?

Publicerad 2011-01-15 kl 14:34

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå