POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ett maxtest från helvetet för en del

Dagens träning på Cape Town Stadium fick en avslutning som en del spelare nog helst hade avstått, eller kanske önskat att de tränat mer under julen? Som Per Karlsson, Nordin Gerzic, Tobias Hysén och Viktor Noring och Kristoffer Nordfeldt.

De hade det tungt i löpningen. En del fick stryk av sjukgymnast Sandberg…men Kåmark säger att det som händer i Kapstaden stannar i Kapstaden. Så då lägger vi det bakom oss, även om AIK-backen Per Karlsson erkände att det var en fruktansvärt tung löpning.

Det var imponerande att se Sebastian Eriksson spränga sönder fältet på slutet och bara segla i väg efter att Alexander Gerndt varit hare länge. Även Michael Almebäck och Adam Johansson var vassa i första fältet och bara rann i väg. Jag är tacksam att jag slapp löpa max i den värmen.

Annars är intrycken att Alexander Gerndts stim från i fjol håller i sig. Han var oerhört skarp och distinkt när det nöttes avslut och ser ut att vara en man för att få chansen i det riktiga landslaget, den typen av avslutare är alltid mycket värda.

Jiloan Hamad var också mästerlig i delar av spelet. Lätt, kvick, rapp och fantasifull. Det var tydligt att han kört extra med gamla klubben Forward. Även Molins ser bra ut under spelet ihop med Almebäck, Pär Hansson och Johansson.

Få inte heller glömma Rasmus Jönsson. Wow, vilken spelare det är. Undrar bara om hans kropp klarar spel på högsta nivå? Och sedan hade man kanske velat få in lite mer attityd och div i honom. För talang finns där så det räcker och blir över.

Efter träningen väntade vägning som vanligt och en del av spelarna tappade nog hela julen på det passet:

***

Fotbollskanalen Europa i TV4 23.00 i kväll. Missa inte.

***

Förbundskapten Erik Hamrén berömde min propra klädsel. Känns skönt när klädkoden gärna havererar i presspacket i varma länder.

***

Livet blir lättare i solsken.

***

Förra TV4-profilen Andreas Vanberg jobbar nu nära landslaget för förbundets produktionsbolag Onside. Inget snack om att det blir unikt material som förbundet kan använda, eller sälja?

Journalistiskt är det tveksamt, men jag fattar ju att förbundet går den vägen och på så sätt vill sälja in sporten än mer och samtidigt vill ha spelarna med sig. För det kommer konkurrens från andra sporter.

***

Kör min gamla VM-tradition med en cappucino före maten. Allt för att vara på tå.

***

Marcus Allbäck har hakat på skäggtrenden:

Publicerad 2011-01-16 kl 13:14

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå