Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sydafrikas VM-hjälte är kvar i landet trots drömmålet

Lundhs blogg

Ännu har Erik Hamrén inte tagit ut en startelva mot Botswana – här är den jag tror att han presenterar:

Pär Hansson – Adam Johansson, Michael Almebäck, Niklas Backman, Emil Johansson – Anders Svensson, Sebastian Eriksson – Guillermo Molins, Rasmus Jönsson, Tobias Hysén – Alexander Gerndt

Möjligen får Nordin Gerzic spela men risken är att hans blandade framträdande på träningarna gör att det bara blir ett inhopp. Jiloan Hamad har gjort stort intryck på mig under träningarna och han hade kanske varit värd en chans, men jag förstår att man behöver rutin.

Emil Salomonsson ska ha gjort intryck på landslaget, men för mig har han inte stuckit ut. Egentligen ingen av de andra som verkligen klivit fram förutom Jönsson, Hamad och Gerndt. Inte så att de varit dåliga heller, men de har inte heller gett känslan av att här händer det grejer.

Annons

Informationen om Botswana, eller “the Zebras” , är bristfällig men klart är att de flesta stjärnorna inte kommer utan det blir mest inhemska spelare i en trupp som gått starkt i kvalet till Afrikanska Mästerskapen men förbundskapten Stanley Tshosane har fått loss en försvarsstjärna från sydafrikanska ligan och är taggad inför mötet med Sverige.

Så det blir inte riktigt detta gäng – men det blir nog en tuff match ändå:

***

Affären Darren Bent från Sunderland till Aston Villa för en kvarts miljard kronor visar hur oerhört svårt det är att bygga något med engelska spelare. De är inte värda vad de kostar.

Jämför med Mesut Özil för 135 miljoner kronor eller Rafael van der Vaart för runt 100 miljoner kronor. Bara att inse att fynden finns i utlandet för engelska klubbar.

Annons

***

Minns ni Sydafrikas VM-hjälte från i somras? Siphiwe Tshabalala som sköt målet mot Mexiko. Han är fortfarande kvar i den inhemska ligan. Nu ska han provspela för Championship-klubben Nottingham Forest i förhoppning om att få ett kontrakt. Hetare än så är han alltså inte, trots målet.

***

På landslagets hotell Fire & Ice i Kapstaden bjuder de till lite extra för “di svenske”:

***

Dubbelmatch för min del under onsdagen: Botswana-Sverige, Leeds-Arsenal. Blir svettigt på bägge hållen, framför allt värmen på Cape Town Stadium och trycket på Elland Road.

***

Inte många spelare i Sydafrikas utvecklingslag jag känner igen. Ingen för att vara korrekt. Många från sydafrikanska andraligan och en del äldre spelare.

Sedan står det att matchen är 15:00 lokal tid, vilket är 14:00 i Sverige, och det undrar jag om det stämmer?

Annons

***

Tänk att Elfsborg och Kalmar ska slåss om att pröjsa närmare fem miljoner kronor för David Elm. Skeptisk till den affären till de priset för en spelare som gjort oerhört lite under tiden i England.

***

Zlatan Ibrahimovic var inte nominerad till Jerring-priset på Idrottsgalan för att man var rädd att han skulle vinna utav popularitet snarare än idrottsliga meriter.

Har han alltså inte uträttat något idrottsligt under 2010 då? Löjligt och patetiskt på en och samma gång. Han var med i FC Barcelona som vann ligan och gjorde en hel del mål och har varit bäst i Italien under hösten.

***

Fascinerande insyn i de engelska storklubbarnas affärer och vad de betalar agenter för att komma åt vissa spelare, ibland är en del av ersättningen för att spelare ska komma i tid till träningen. David Conn i Guardian ligger bakom granskningen.

Annons

***

Fotbollskanalen On Tour19:50 i Tv4 Sport eller på fotbollskanalen.se. Erik Hamrén och Tobias Hysén är gäster och det är verkligen ett späckat program från landslagets januariturné. Missa inte det.

***

Att Steven Gerrard vill ha Kenny Dalglish kvar som manager och att mittfältaren anser att Liverpool-legendaren är rätt person för att få styr på klubben är sin sak, men att spelarna klarat sig så bra undan kritik och ansvar är bara för dåligt.

***

Apropå galor, kanske dags att Ricky Gervais får chansen på en svensk Idrottsgala eller Fotbollsgala efter hans insats på Golden Globe. Han tog noll fångar i Hollywood.

[youtubeplay id=”YCuj4sXon_c” size=”large”]

Publicerad 2011-01-18 16:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto