POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Skönt att Hamrén inte har prestige kring Jönsson

Rasmus Jönsson var vi många som efterlyste i december när Erik Hamrén presenterade truppen som skulle åka till Sydafrika. Då sa förbundskaptenen att Jönsson varit med i snacket men att D Larsson, A Gerndt, Avdic och Hysén gick före.

När Avdic skrev på för Werder Bremen blev Jönsson inkallad i truppen och det är skönt att HIF-talangen får debutera från start som nummer tio i årets första landskamp. Tur att Hamrén inte känner prestige utan istället ser att Jönsson varit grym på träningarna och satsar på honom.

Den tunne, långe och blyge skåningen har fruktansvärt mycket boll i sig. Är en smart spelare och passar utmärkt som nummer tio i landslagets 4-2-3-1. Sett till att han kan Alexander Gerndt så får Sverige ett potent anfall mot Botswana.

***

Här är startelvan: P Hansson – A Johansson, N Backman, M Almebäck, P Bengtsson – S Eriksson, A Svensson – G Molins, R Jönsson, T Hysén – A Gerndt.

***

Missade Pierre Bengtsson från start, trodde på Emil Johansson. Den förre AIK:aren har gått starkt i danska ligan och jagas av både FC Köpenhamn och en del svenska storklubbar, och nu tar han klivet in som vänsterback i landslaget.

***

Gillar Sebastian Eriksson. Hoppas han tar ett kliv eller två under 2011.

***

Att Nordin Gerzic inte får starta kanske en del tycker är konstigt. Sett till hans säsong i allsvenskan i fjol hade ÖSK-mittfältaren varit given, men här på träningarna har han, tyvärr, inte varit i särskilt bra slag.

***

Är ni i Kapstaden och vill se matchen? Kontakta förbundets fotbollschef Lasse Richt, han är biljetthajen i eftermiddag. Inga biljetter säljs.

Kommer man över 1000 personer på gamla Green Point Stadium, numera heter den Cape Town Stadium? Blir det ödsligt på en arena som tog 64 000 under sommarens VM? Finns det ris i Kina? Sover Dolly Parton…?

***

Viktor Noring och Kristoffer Nordfeldt är målvakterna som är heta på utlandsmarknaden men för Erik Hamrén är Pär Hansson valet. Gillar HIF-målvakten som kanske är bäst av alla svenska keepers med fötterna, men saknar lite längd.

****

Missa inte senaste Fotbollskanalen On Tour med Hysén, Hamrén och många oerhört sköna bilder från alla vinterturnéer genom åren samt snack om hur det är att komma ny i landslaget:

***

Blir varmt att spela match i eftermiddag. Avspark 17:00 lokal tid och då slipper man tända alla lampor på VM-arenan.

***

I programmet ovan är Hamrén tydlig: Man ska köra extra inför en sådan här turné.

Publicerad 2011-01-19 kl 10:23

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå