Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Var det elvan som Zlatan räknat med?

Tänk att Zlatan satt i onsdags eftermiddag i Milano och kollade Sverige-BotswanaTV11. Då var det alltså 50001 som såg matchen. Zlatan berättar ju i Aftonbladet om vad han tyckte om matchen, och tonade ner snacket om genombrott för Gerndt.

Jag är mest fascinerad över att han överhuvudtaget ser matchen. Det är lagkaptenstakter att hänga med i vad som händer med landslaget och följa upp de nya som är på väg fram.

En del av den nye Zlatan? Oavsett, det är häftigt att han brinner så för landslaget, och en större grej än att han vill med till Cypern. Sedan var det självklart att ta ut honom i den 35-mannatruppen.

Undrar om detta var elvan som Zlatan väntade sig?

1 Viktor Noring – 16 Emil Salomonsson, 13 Marcus Nilsson, 3 Michael Almebäck, 5 Emil Johansson – 8 Anders Svensson [K] 18 Nordin Gerzic – 7 Guillermo Molins, 19 Jiloan Hamad, 10 Tobias Hysén – 17 Daniel Larsson.

Blev Hamad som tia och det blir intressant att se, även om jag hellre haft honom på kanten. Trist för Per Karlsson att inte få spela på grund av skada, men kul att se Almebäck i en match till.

Ska bli kul att se omskolade skyttekungen – tio mål i superettan för Ängelholm – Emil Salomonsson som högerback också. På twitter har en del norrmän flaggat för att Emil Johansson varit vass i Molde.

Synd också att inte Gerndt får ännu mer speltid, för till skillnad från Zlatan så tycker jag att han fått ett genombrott. Det var stort även för Zlatan den gång han gjorde första målet i landslaget i oktober 2001 mot Azerbadzjan som väl är som Botswana.

***

Åt ett halvt kilo kött i går. Ett halvt kilo! Vågade inte gå på 850-grammaren. Hade inte kunnat bo i ett land med så grymt bra kött, jag hade ätit ihjäl mig, helt enkelt.

***

Elfsborg måste verkligen tagit åt sig av kritiken om en risig säsong. Bort med 8-9 spelare och in både med David Elm och Lasse Nilsson framåt och Andreas Augustsson i backlinjen.

Det kommer att kosta klubben, men det finns stålar i Boråsklubben, särskilt efter försäljningarna av Avdic och Bajrami där nu miljonerna pumpas in i laget igen. Malmö FF får en redig utmanare.

***

Middagen med Lagrell och Richt gav många skratt, framför allt när Hussfelt körde imitationer. Hög klass. Den gav också en del info om hur mycket Lagrell under flera år jobbat för att få Jonas Thern som förbundskapten, och att förbundsbasen och gamle polaren “Buffalo” Madsen kan träffas och umgås men att de inte är polare – “han är falsk, det står jag för”.

Lagrell börjar även släppa Öster för Jönköpings Södra och har sett de flesta hemmamatcher under de senaste två åren. Sedan kom det fram att han fått frågan om att skriva memoarer.

***

Blev några timmar vid poolen i dag. För första gången på hela resan. Det var jag värd och det var grymt skönt. Slog både Marcus Leifby och Anna Brolin dubbla simrejs. Phelps-klass.

***

Sjukt varmt i Nelspruit. 36 plus. Och fuktigt. Bastulikt och spelarna kommer att få slita. Tänk på det om ni är missnöjda med tempot. Fast det är väl som Stefan Schwarz sa: “Vi är inte här för att känna hur varmt det är.”

***

Kan inte smälta att Zlatan rattar in TV11 i Milano. När alla i Sverige klagar över att det är svårt att hitta och så vidare.

Publicerad 2011-01-22 kl 13:38

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons