POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Olsson och Olsson måste med till Cypern

Efter att ha sett Martin Olsson och Jonas Olsson i varsin tröja med nummer 3 precis så hoppas jag att Erik Hamrén hann se Blackburn-West Bromwich innan han klev på flyget hem till Sverige.

För i så fall sover nog förbundskaptenen lugnare på planet, eftersom insatserna en del svenskar gjorde mot Sydafrika kan störa nattsömnen. Särskilt Martin Olsson utmärkte sig som vänsterback i det vinnande Blackburn. Vågade utmana, klev framåt aggressivt, djupt och vasst och skapade en hel del framåt och hade koll bakåt.

Den förre Högaborgs-talangen fick oerhört mycket beröm i studion av Alan Curbishley och Andy Townsend. Vilket alltid är kul, eftersom britter inte alltid är generösa mot icke-britter. De var imponerade av Olssons spel på vänsterkanten.

Även Jonas Olsson var mer än godkänd, men efter att hans mittbackskollega Tamas skallat in 1-0 till Blackburn blev det för brant uppförsbacke. Det var Olssons första Premier League-start sedan oktober och med det i åtanke var han vass.

Den duon ska givetvis med till Cypern för dubbel-landskamper. Tänk att Olsson gjorde två mål när han debuterade i A-landslaget mot Bosnien i slutet på maj och att han sedan skickats ner till U21-landslaget för man bedömt att han inte konkurrerar om en plats i elvan.

Om jag var Behrang Safari och Oscar Wendt hade jag varit orolig efter Olssons framfart på sistone. Onekligen har han spelat in sig i ett Premier League-lag som är på uppgång och som förstärkt med Roque Santa Cruz och Jermaine Jones, och även försökte köpa loss Sebastian Larsson.

***

Här firar jag och Crucial – vår man i Joburg under hela VM – att Sverige slagit Kroatien och är nära VM-semi.

***

Först skickar man Jos Hooiveld och sedan vill Celtic värva nytt om Daniel Majstorovic är svårt skadad. Inte allt är genomtänkt, eller?

***

Undrar om Alexander Gerndt kommer i väg i januari? Prislappen på 36 miljoner gör att det känns osannolikt. Sett till att HIF gav knappt fem miljoner kronor till Gefle så hade det varit en grym affär om man tog hem över 30 millar för honom.

***

Tänk att Real Madrid och Barcelona kan mötas fyra gånger inom loppet av 15 dagar om de lottas mot varandra i Champions League. El clasico är 17 april och finalen i Copa del Rey är 20 april.

Om det blir så kan de andra spanska lagen dra på semester, då kommer allt fokus vara på storlagen som tokdominerar La Liga.

***

Stämmer det att FC Köpenhamn kollar in Roland Nilsson som en tänkbar ersättare för Ståle Solbakken som ju försvinner i sommar? Inte lönt att fråga MFF-tränaren, i sådana lägen är inte hans svar att lita på. Klart är ju att hans kontrakt med Malmö går ut och han har inte förlängt.

***

West Bromwich startelva bestod av elva nationaliteter. Matchen satte nytt Premier League-rekord med 22 olika nationaliteter. Lite sorglig utveckling, trots allt. Fast det var en riktigt underhållande match.

Publicerad 2011-01-23 kl 19:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå