POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

The Day After

Dags att träffa Crucial igen. Ser fram emot det. Vår man från VM i somras ska hjälpa oss i Johannesburg i dag. Vi sänder Fotbollskanalen Europa i TV4 från en studio i Joburg.

Skälet är att vi inte hade hunnit hem till Stockholm i tid till programmet utan reser hem senare. Passar på ett ta en mini-semester på två dygn i Botswana. Får kanske se Big Five?

***

Chauffören som körde landslagets material miste en hund natten före match. En geopard eller leopard tuggade i sig den. Bara i Afrika, bara i Afrika.

***

Snackade Robben Island med Tommy Söderberg och han förklarade att ett skäl till att landslaget inte åkte på utflykt till fångön som blivit en symbol för Mandela och kampen mot apartheid var att en vän till Söderberg, som ordnar resor till Sydafrika, trodde att spelarna skulle behöva förberedas för att åka dit.

Här är Mandelas cell under 18 år:

Tycker det var synd att man inte lät spelarna få en aning perspektiv på tillvaron och meningen är att det ska vara en stark upplevelse. Istället blev det buss upp till en utsiktspunkt, en sväng på stranden och sedan mer chans till shopping på turistkomplexet Waterfront.

***

Lite gulligt att Messi hälsar till mamma.

***

Dagen efter Sverige-Sydafrika och det är slående hur många spelare som inte tog chansen. Det var en hemsk match att följa och en dålig insats från många, och det är skönt att höra Erik Hamrén säga det också.

Samtidigt är det ju ett av syftena, att se vilka som kan ta ett kliv under andra förutsättningar och vilka som inte klarar det. Okej, för att man kan skylla på att det är i januari, men även Alexander Gerndt, Michael Almebäck och Anders Svensson befinner sig där och gjorde betydligt starkare insatser än en del som föll igenom.

Förstår inte heller de som inte tokkörde extra inför turnén. Vem vet om man får en ny möjlighet att briljerar i Sverige-tröjan? För även om spel i klubblaget är grunden för att nå landslaget så måste man väl visa att man verkligen ger allt för blågult och ser till att det händer något när det väl gäller.

***

Kåmark kör mycket hatt – värmen till trots – och stormtrivs med det:

***

Av de fyra kandidater som är aktuella att ta över efter Lars-Åke Lagrell så är Lars-Christer Olsson mitt val. Egentligen hade jag velat ha någon mer utanför Familjen Fotboll, och i andra hand Bosse Johansson, som ju tackat nej och inte ens lät sig intervjuas av valberedningen. Då är Olsson att föredra framför Karl-Erik Nilsson, Susanne Erlandsson och Jörgen Eriksson. Hänger ihop med att Olsson varit ute i Europa och jobbat över tio år och snabbt avancerade till vd för Uefa och därmed kan få in nya och nödvändiga impulser i det svenska förbundet.

***

Såg några antiloper vid flygplatsen. Safari!

***

Gillar att förra landslagsläkaren Magnus Forsblad twittrade till mig om att även journalistkåren behöver förnyas direkt efter att jag i TV-sädningen snackat om Hamréns förnyelse av ledarstaben.

Sedan tror jag att om man jämför sportjournalistkåren 1998, då Lars Lagerbäck kom in med Tommy Söderberg, med den som jobbar i dag har det hänt mycket. En rätt rejäl generationsväxling.

***

Oh, herregud vad solen tog i Nelspruit. Från vit till röd på en halvtimme. Inte helt nyttigt.

***

Såg sista kvarten av VM-handbollen i hotellobbyn i Nelspruit via nätet – rätt makalöst, egentligen – och njöt av Sveriges ryck mot serberna och att VM lever. Jämn och dramatisk handboll är en underbar tv-sport, eller rättare sagt, en datasport.

Kim Ekdahl Du Rietz! Vad häftigt att se Lunda-ynglingen att fortsätta kliva fram och våga ta avslut. Som gammal Lugi-lirare gillar man ju att en av klubbens talanger håller VM-hoppet vid liv.

***

Bor i natt på Fire & Ice vid Melrose Arch där vi hängde mycket under VM. Nostalgitripp.

Publicerad 2011-01-23 kl 11:05

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå