Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Per Ågren borde bli ny vd för MFF

10å

Den 9 november blev Per Ågren ny sportchef i Malmö FF. Redan då skrev jag att han borde ha blivit vd för klubben, snarare än sportchef. Jag vidhåller att han borde bli det nu. Förutom den uppenbara fördelen att man sparar in en stor lön till Pelle Svensson så är han betydligt bättre lämpad än Svensson.

ANNONS

Ågren kan fotbollen efter sin tid som elitspelare och har via sitt engagemang i spelarfacket något så när koll på spelarmarknaden. Dessutom är Hasse Borg kvar som konsult i spelarförsäljningar och Ågren och han är två gamla lagkamrater som nog kan samarbeta bättre än Pelle Svensson och Borg (funkat lik bra som mellan Ljungberg och Ibrahimovic).

Per Ågren har dessutom en strålande civil karriär på SEB fram till årsskiftet och möjligheterna att han ska få fart på affärerna kring Swedbank Stadion är nog större än vad Pelle Svenssons var. Eventdelen står och stampar och här är det bråttom om Malmö FF inte ska dras ner av sin nybyggda arena, snarare än att lyfta.

Utan tvekan är det där som Malmö FF havererat och kanske får man bita i det sura äpplet och få till drift ihop med Percy Nilsson för att få till stordriftsfördelar ihop med Malmö Arena och tillgång till ett större kunnande? Jag inser att det svider för de ljusblå att ta honom i hand, men i nöden gäller det att bita ihop.

ANNONS

***

New York Cosmos är rätt långt från verklighet även om Pelé är hederspresident, Giorgio Chinaglia är internationell ambassadör och både Cobi Jones och Eric Cantona klivit på i olika roller kring sportledningen. Ännu har man inte ens en garanterad plats i MLS, men merchandising är i gång och medge att tröjan är snygg:

***

Man har sett på Fernando Torres hela säsongen att han vill i väg. Är han verkligen värd 400 miljoner kronor? Om jag varit Liverpool hade jag sålt, eftersom han uppenbarligen inte vill vara där. Klubben behöver spelare som brinner för den röda tröjan.

***

Min humor:

[youtubeplay id=”N_CzywAB3gM” size=”large”]

***

Ännu mer humor att Bengt Madsen fortfarande går på MFF:s styrelsemöten i egenskap av hedersordförande. Så trots att han blev bortfraktad i fjol så är han med.

ANNONS

***

Hur f*n fick nu Qatar även handbolls-VM? Är allt till salu?

***

Ray Ranson var mannen vars pengar fick Leeds att drömma och nå semifinal i Champions League våren 2001. Därefter gick det utför och slutade med konkurs för klubben. Nu äger klubben varken arena eller träningsanläggning. Ska Ransons stålar rädda Malmö FF, eller?

***

Har missat näthatsköret när jag var i Sydafrika men jag fattar inte hur en sådan hårding som Marcus Birro, som inte sällan sluggar om det mesta, plötsligt har blivit ett offer. Sticker man ut får man ta en del skit, så enkelt är det.

***

Kalmar FF säger att Elfsborg betalade för mycket för David Elm. Upp emot 12,5 miljoner kronor i ett paket för anfallaren. Benägen att hålla med KFF-basen men facit får vi i höst. Då kanske det är guldfest på Grand Hotel i Borås? Brukar gå hett till väga.

ANNONS

***

Viktor Noring till Fulham, eller ej? Managern Mark Hughes ska inte vara så sugen som scouten i klubben, men det ryktas att Noring och TFF träffade Fulham på Kastrup häromdagen. På måndag stänger fönstret och då får man besked, precis som vi får se om det blir något med Groningen eller Rennes och Alexander Gerndt.

Ofta handlar det om att klubben X (typ Ajax/Heerenveen) har bud från klubben Y (Liverpool/Manchester) på spelaren Z (Suarez eller någon) och om det blir affär då kan en holländsk klubb med nya friska pengar lösa en ersättare i Sverige. Så vid midnatt på måndag vet vi.

Snacket är att det är väldigt lugnt på marknaden och att det blir färre affärer än tidigare, och då ska vi veta att transferfönstret 2010 var långsammare än något annat tidigare.

***

En del MFF-fans undrar om skuldfrågan. Jo, det är klart att det är en relevant fråga även om det sällan ger så mycket att jaga syndabockar. Klart är att Pelle Svensson misskött sitt uppdrag oavsett sjukdom och att han borde ha varslat om att han inte hanterade jobbet.

ANNONS

Men Malmö FF:s kris bär naturligtvis Bengt Madsens signum. Under hans ledning har man rekryterat Pelle Svensson, byggt Swedbank Stadion, tillsatt en hel del av tjänstemännen som inte klarat av att driva den, skrivit majoriteten av kontrakten i truppen och stått för en del andra haverier.

Naturligtvis faller ansvaret även tungt på nuvarande basen Håkan Jeppsson som suttit i styrelsen sedan 2004 och en hel radda av dagens styrelseledamöter: Pontus Hansson (2003), John Abrahamsson (2003), Ingemar Erlandsson (1988), Bo Malmquist (2000), Erling Pålsson (2000), Per Eliasson (2006) samt Krister Kristensson som lämnade styrelsen med Madsen i fjol.

Om man kollar deras civila karriärer så är det män som excellerat och tjänat stora pengar till sig själva och företagen de jobbar för, men i Malmö FF verkar de inte ens ha haft koll på vad klubbens vd gör och vad stadions vd håller på med. Och nu sitter man med 30 millar back och kris återigen.

ANNONS

Rätt skrämmande och man vet ju hur deras aktieägare reagerat. Gör Malmö FF:s medlemmar likadant på årsmötet i slutet av februari?

***

Jag missar inte Efter tio med Malous von Sivers på måndag.

***

Håll i era fruar i Norrland, Andy Carroll är i Sverige för behandling.

***

Onekligen fått en del skit eftersom jag några gånger kritiserat Malmö FF och dess ekonomi, men nu har alla siffrorna framför sig och kan sluta mejla, twittra eller blogga om att jag har något emot MFF.

Publicerad 2011-01-28 kl 16:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto