Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Är det här de lyckliga 35 som får åka till Cypern?

10å

På väg till Råsunda för presskonferensen där Erik Hamrén ska ta ut en monstertrupp på 33-35 man till nästa veckas landskamper på Cypern. Sverige ska matcha dubbelt och möter Cypern på tisdag och sedan antingen Rumänien eller Ukraina på onsdagen.

ANNONS

Tanken är att ställa upp med två separata lag på 16-17 man och det är därför Hamrén tar ut så många spelare. En del spelare kanske bara kan spela 45 minuter och så vidare. Det är dessutom ett Fifa-datum och det är fritt fram att plocka de bästa spelarna, och Zlatan Ibrahimovic har sagt att han vill komma.

Inser att en del kan steka sina landslagskarriärer efter dagens uttagning. För om man heter Samuel Holmén eller Dusan Djuric och inte är med bland med de 35 spelarna som ska till Cypern så kan man glömma att slå sig in i landslaget före EM 2012 om man inte genomgår någon slags metamorfos och blir en Super-Swede i en storklubb i någon av de största ligorna.

Vilka få följa med då? Ja, för två veckor sedan tog jag ut detta gäng på 35 spelare:

Målvakter (4): Andreas Isaksson, Daniel Örlund, Johan Wiland, Eddie Gustafsson.

ANNONS

Backar (12): Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Andreas Granqvist, Mikael Antonsson, Jonas Olsson, Joel Ekstrand, Behrang Safari, Oscar Wendt, Mikael Lustig, Adam Johansson, Pierre Bengtsson, Mikael Dorsin.

Mittfältare (12): Anders Svensson, Kim Källström, Pontus Wernbloom, Sebastian Larsson, Emir Bajrami, Christian Wilhelmsson, Rasmus Elm, Albin Ekdal, Martin Olsson, Sebastian Eriksson, Dusan Djuric, Jiloan Hamad.

Anfallare (7): Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander, Ola Toivonen(han är avstängd men det kan vara bra att nöta in spelet), Marcus Berg, Markus Rosenberg, Tobias Hysén, Alexander Gerndt.

De reservationer jag har i dagsläget är:

* Kan Eddie Gustafsson bedömas i spelbart skick? Annars öppnar det för Johan Dahlin eller Pär Hansson som var bra i Sydafrika.

* Mikael Dorsin är en tveksam kandidat precis som Joel Ekstrand som inte spelat något och möjligen Pierre Bengtsson. De bubblare som finns är Per Nilsson, Fredrik Stenman, Mattias Bjärsmyr, Michael Almebäck och att Sebastian Larsson kan räknas som back.

ANNONS

* Bland mittfältarna är det osäkert om Sebastian Eriksson gjort tillräckligt och jag tror inte Jiloan Hamad gjort det och sedan är Dusan Djuric på gränsen. Bubblare är det gott om: Kennedy BakircioglüViktor Elm, Rasmus Lindgren, Ivo Pekalski, Samuel Holmén, Ivo Pekalski och Labinot Harbuzi.

* Anfallarna är rätt givna, särskilt sett till att Hysén såg skarpare ut i Spanien än i Sydafrika även om Marcus Bergs formfall hotar hans plats och att Rosenberg gjort lite för få mål sett till chanserna i Santander. Bubblare är Denni Avdic som kan slå ut Markus Rosenberg, och många vill säkert se både Henok Goitom och John Guidetti men jag tror inte det är realistiskt.

Vilka jag hade velat ha med? Ja, jag hade plockat med Pekalski och Guidetti för ett ge signalen om att de är nära om de fortsätter att utevcklas. Annars är detta en rätt bra täckning av det manskap som Hamrén förfogar över och ska forma till ett EM-kvallag som tar Sverige till Polen och Ukraina sommaren 2012.

ANNONS

***

När blir TV4Sport som Sky Sports? Eller blir det en konkurrent som hinner före? Vore onekligen häftigt om TV4 gick “all in” och bara matade nyheter.

***

Förstår att Blackpool ville behålla Charlie Adam men det beslutet kan kosta i stämning i klubben. Spelaren är vansinnig, enligt Guardian, och frågan är hur nyttig han är framöver. Särskilt sett till att Liverpool påstås ha bjudit 110 miljoner kronor.

***

De galna turerna under transferfönstrets sista dag får Manchester City att framstå som en klubb som bygger långsiktigt och snarare letar fynd än ger sig in i budkrig. Klubbens köp under Roberto Mancini hamnar i ett helt annat ljus efter det. Ta bara Dzeko vs Carroll.

***

Alexander Östlund är expert i Eurosport som tjackat in landskamperna på Cypern i nästa vecka. Tur för Lars Lagerbäck att han inte är kvar som förbundskapten, annars hade hans coachande nog fått en del stryk.

ANNONS

***

Får ge Milan och Silvio Berlusconi att man genomgått en Xtreme Makeover sista halvåret och man har dragit in en hel startelva: Amelia – Sokratis, Yepes, Legrottaglie, Didac – Boateng, Mark van Bommel, Emanuelson – Robinho – Ibrahimovic, Cassano

***

Kalmars Erik Israelsson verkar vara fixerad vid om folk känner igenom honom eller ej. Först var det Adam Alsing-köret och nu får man en inblick i det igen, via Rydströms blogg. Tänk om Israelsson lade allt krut på spelet, då kanske alla skulle känna igen honom?

***

Vad gör Roland Andersson i dag? Någon som vet?

***

Fortfarande en aning matt efter gårdagens stängning av transferfönstret. Vilken oerhörd action det var, från morgon till kväll och det är en mäktig känsla att så många söker sig till fotbollskanalen.se för att få senaste nytt.

ANNONS
Publicerad 2011-02-01 kl 13:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto