Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Kyla i luften i Ayia Napa, hetta på planen

10å

När vi svängde in från motorvägen och styrde mot Ayia Napa var det som att köra in i en neutronbombad stad. Byggnaderna är kvar men det är inget folk där. Som ni vet är det off-off-season i charterträsket och allt är igenbommat, stängt, tomt och dött.

ANNONS

Solen försvann också snabbt när eftermiddagen gick mot kväll och med det gick temperaturen snabbt neråt. Då är det deppigt att bo på ett hotell som lagt hela budgeten på ett poolområde där de säljer ölbongar eller drinkbongar och sparat in på isoleringen.

Spartanskt, var beskrivningen vi fått av Limanaki Beach Hotel och det är bara att instämma. Och att vi är här på helt fel tid av året.

***

Även Premier League-lirare har en enkel humor:

ANNONS

Men han berömde mitt skägg…

***

Tord Grip gick och mös vid sidan av träningsplanen där landslaget körde. Han är på Cypern och spanar efter spelare åt Leicester och var imponerad av Markus Rosenbergs avslutningar, men trodde inte att anfallaren fått starta så mycket i Racing Santander.

Alltid kul att snacka med Grip som är ödmjukheten själv och alltid har tid och är på gott humör. En skön person som bara njuter av sitt fotbollsliv, även om han var en aning deppad för att vintervädret stoppat hans Englands-resa över jul och nyår då han skulle sett mycket fotboll. Annars är det mest resor i Europa.

Svennis mentor och vapendragare hade haft kontakt med sin gamle vän Roy Hodgson som nu var tillbaka i England igen efter en längre sväng i Dubai. Inget snack om att Grip anser att det var för hårt av Liverpool att kicka honom.

ANNONS

***

Lars-Åke Lagrell kör en Ingvar Kamprad och flyger apklass när spelarna sitter i business.

***

Ännu har inte hela landslagets monstertrupp anlänt till Cypern. Fortfarande väntar man på Kim Källström och Christian Wilhelmsson som kommer till spelarhotellet under måndagskvällen. Men en hel del spelare var på plats redan under söndagen och de fick påfyllning under måndagen.

Vi flög själva ner till Cypern under dagen och såg därför bara kvällsträningen och jag måste säga att det var intensitet och hetta under passet. Drygt 20 spelare kämpade och för en del av dem gäller det naturligtvis att markera att de vill vara med även framöver.

Under en av de första spelövningarna tog det någon minut och sedan hade Emir BajramiNHL-vis kört över Rasmus Elm. Den gamle KFF-spelaren verkade inte veta vad som träffat honom och det tog ett bra tag innan han hämtade sig från den smällen.

ANNONS

Här är truppen till matchen mot Cypern: Johan Wiland, Johan Dahlin, Joel Ekstrand, Adam Johansson, Jonas Olsson, Pierre Bengtsson, Michael Almebäck, Oscar Wendt, Rasmus Elm, Pontus Wernbloom, Sebastian Eriksson, Martin Olsson, Tobias Hysén, Jimmy Durmaz, Ola Toivonen, Marcus Berg, Alexander Gerndt.

Sett till spelet så formerar Erik Hamrén sin startelva mot Cypern på följande vis: Wiland – A Johansson, J Ekstrand, J Olsson, O Wendt – R Elm, P Wernbloom – T Hysén, O Toivonen, M Olsson – M Berg.

Hamrén sa sig dock vilja fundera igenom några positioner innan han släppte startelvan, så det dröjer till under tisdagen och Sverige springer ut till spel 18.00.

***

Räkna med läktartryck. Svenska pensionärsklubben på Cypern kommer med 6-7 bussar och de ska samlas redan 16:00 för ansiktsmålning.

ANNONS

Kravallpolisen är varslad.

Publicerad 2011-02-07 kl 18:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto