Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Bildbeviset - det är INTE sant att flaskorna skyddas

10å

Blir ett rent B-landslag mot Cypern i kväll och där Pontus Wernbloom och redan avstängde Ola Toivonen är de enda spelarna som förekommit någorlunda regelbundet i A-landslaget. Tveksam till satsningen med ett B-landslag, hade hellre sett att man blandat och gett mer för att verkligen testa flera spelare än de gamla vanliga.

ANNONS

För det kan bli ett test utan värde om man inte har med några av de givna spelarna som ram eller stomme, eftersom det blir ett ihopkastat gäng där alla spelar för sig själv. Alla vill ju vidare till det riktiga landslaget.

Som det ser ut nu så har Erik Hamrén klart med sin EM-kvalelva och därför blir det följande lag i match två på onsdagen: Isaksson – Lustig, Granqvist, Majstorovic, Safari – Svensson, Källström – Larsson, Elmander, Bajrami – Ibrahimovic.

Då handlar det om att sätta Granqvist-Majstorovic som mittbackar när Mellberg är avstängd samt att prova Johan Elmander som “tia”. En position han briljerade i när han var i danska Bröndby. Sedan är frågan om inte Källström knuffat ut Wernbloom ur den svenska startelvan, eller?

Det kommer givetvis att bli byten och där får Mellberg göra 45 minuter och även Rosenberg får göra 45 minuter. Inte omöjligt att “Chippen” får det också.

ANNONS

De svaga punkterna som jag ser att Hamren borde testa är: ytterbackarna, en av mittbackarna och sedan vill jag fortfarande ha Zlatan som tia och en mer renodlad avslutare längst fram.

***

Efter Bladets hårddragning om att landslagets vattenflaskor skyddas hårdare än Zlatan och att de aldrig lämnas utan uppsyn så är det bara att konstatera att det var en grov överdrift, eller vad säger bildbeviset nedan:

ANNONS

Ni kan vara lugna, det där pulvret jag hittade under gårdagens tunga klubbrunda stannade i min jackficka. Jag lät flaskorna vara, även om jag var törstig.

***

Får skit i gruppen för min lätt aggressiva bilkörning. Fattar inte det, det handlar om att ta sig från punkt A till punkt B och det snabbt. I länder söder om Alperna gillar man min kompromisslösa körning ackompanjerat av flitigt tutande.

***

Olika status i landslaget på olika spelare och det är tydligt på ledarna också. Bad i dag om att få prata med Olof Mellberg men när pressmannen Hans Hultman skulle kalla in honomi mixed zone så gav sig backen bara i väg i en värmningsövning i riktning mot hörnflaggan så långt bort som möjligt.

Hultman gjorde några tama försök att få kontakt med Mellberg, men släppte det ganska snart. Förklaringen efteråt var att Olympiakos-backen drog ett “tungt lass” på måndagens pressträff. Han pratade då engelska med cypriotisk tv samt med Expressens Lühr.

ANNONS

***

Ayia Napa är rena technoheaven. Fantastiskt. Idel tunga hits som hjälper till att dra upp jobbtempot.

***

Ska erkänna att det blev lunch vid poolen och solen stekte underbart när vi drog en greksallad, en laddning tsatsiki och en capuccino. Men jag packade aldrig ihop datorn utan knattrade hela tiden.

***

Tungt att Christian Wilhelmsson fick en Bentley av klubben i somras för att han blev årets spelare. Men “Chippen” kör inte själv utan har chaufför (det har alla i Saudi eftersom en olycka kan bli dyrbar då saudierna har rätt även om de har fel) och då får oftast Bentleyn stå. Fast han har den kvar. Vilken Bentley, undrar ni kanske? Inte en aning och jag är kliniskt ointresserad av bilar.

***

Tänk att Zlatan flyger privat till Cypern, tränar ett pass på egen hand med Ricky Dahan och spelar antagligen 45 minuter på onsdagen för att sedan flyga privat tillbaka till Milano. Herrskap och tjänstefolk.

ANNONS

Visst, han är en stjärna på en nivå som svensk fotboll aldrig haft, och därför blir det så. Inget konstigt med det, men det är ändå fascinerande att det är så.

Publicerad 2011-02-08 kl 13:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto