Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Svensk seger men få vinnare

10å

Erik Hamréns svenska B-landslag piskade hemmalaget Cypern med 2-0 och det var en enkel seger. Vinster är alltid kul och är bra för FIFA-rankingen, men problemet är bara att den borde varit större, och att man gärna sett fler spelare kliva fram och visa att de ska vara med i A-landslaget. Det är väl därför de är här?

ANNONS

Ja, ja, man kan inte få allt och sett till Martin Olssons insats på vänsterkanten så borde han ha en framtid i en svensk EM-kvaltrupp, och därmed kunna sätta press på Emir Bajrami när det handlar om allvar. Inte bara för hans snygga assist till Tobias Hyséns 1-0, utan för attityden, frejdigheten och kunnandet i hans spel. Han är härlig att se på kanten.

Annars handlade det mest om spelare som antingen sänkte sina chanser (Rasmus Elm, Adam Johansson, Oscar Wendt) eller stod stilla sett till rankingen i landslaget. Vilket var synd när de nu kommit till Cypern. En del av det ligger i att det blev ett B-landslag som kom till start och att man saknade en riktig stomme som kunde ge ramar och spelet blev varierat minst sagt.

Eller så hade jag för höga föväntningar på Jonas Olsson, Elm, Berg, Wendt och Johansson? För möjligheterna att slå sig in landslaget är få och då gäller det att knipa läget när det ges. För till skillnad från Guillermo Molins tror jag att insatserna framför ögonen på Hamrén är minst lika viktigt som vad man gör i klubblaget.

ANNONS

Tobias Hysén nickade in 1-0 och Marcus Berg satte 2-0, men visst borde man gjort betydligt fler mål på ett så svagt motstånd. Inte så att man saknade chanser mot cyprioterna men den där skärpan saknades. Tyvärr.

***

Inramningen på GSP Stadion i Nicosia var lika tam som det cypriotiska laget. Knappt några hemmafans och gapande tomma läktare. Okej för att det var jämnt i läktarmatchen mellan ett gäng svenska pensionärer och cyprioterna – det var ändå en besvikelse.

***

Att Tobias Hysén inte avslutade när Marcus Berg frispelat honom oerhört snyggt. Var nästan synd om Berg som behövt den assisten.

***

Varmt och skönt på dagen, men kvällen på Cypern är ruggigt kall.

***

Gillar att de svenska pensionärerna körde klassiska hejarramsor från sin ungdom.

***

Får ge Rasmus Elm att han erkände att han varit kass efter han dragit de vanliga flosklerna om okej match, okej insats.

ANNONS

***

Var straffdrama mellan Ukraina och Rumänien och rumänerna vek precis som 1994 ner sig och föll med 2-4 efter att ha bränt de två första elfmeters och motståndarna satte fyra av fem. Matchen slutade 2-2 efter 90 minuter, och Ukraina ledde med 2-0.

Därmed väntar Sverige-Ukraina i final på GSP Stadion och sett till hur få som såg dagens match så lär det bara bli svenska pensionärer onsdag kväll.

Publicerad 2011-02-08 kl 19:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto