Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Här är originalet till Rooneys mål

Lundhs blogg

Champions League drar i gång i veckan igen och åtta av de sexton lagen som är kvar i kampen om att nå Wembley i vår är i farten:

Milan-Tottenham – Inte en chans att jag missar denna match och det är öppet. Harry Redknapp har fått in fart i Spurs och en attackvilja som inte alltid är lätt att stänga in. Fast om Gareth Bale är borta så man svagare. Milan lider naturligtvis av att Cassano och van Bommel inte får spela och att Pirlo är skadad och att man därmed är ett svagare lag än det som lekte med Parma i helgen.

Valencia-Schalke – Efter en förlust mot Real Madrid i början av december så har Valencia gått oerhört starkt. Man har radat upp segrar och vann även borta mot Atletico Madrid i helgen. Aduriz, Mata och Soldado är nog för svårt på hemmaplan för ett tyskt krislag. Manuel Neuer måste överträffa sig själv i mål om åttondelsfinalen ska leva hela vägen till Gelsenkirchen.

Annons

Arsenal-Barcelona – När Arsenal rullade över Wolverhampton så hade Barcelona svårt borta mot Sporting Gijon och Pep Guardiolas gäng tappade otroligt nog poäng. Ett skäl var att Barcelona-tränaren höll igen just med tanke på Champions League. Det ska inte vara något snack, få spelare i Arsenal hade platsat i Barcelona och i fjol var det inte nära. Återstår att se om ett vassare Wenger-lag kan hota Barcelona med lagets egen fotboll eller om man kör enklare och tuffare? Stor betydelse om Nasri kan spela eller ej.

Roma-Sjaktar Donetsk – Romas hopp står till Champions League fast det ukrainska storlaget är allt annat än lättspelat. Sjaktar-tränaren Mircea Lucescu har jobbat mycket i Italien och kan serie A. Sedan kommer Rom-laget precis från en helgkris efter stryk mot Napoli och påhälsning från de mest extrema fansen. Uppladdningen kunde minst sagt ha varit bättre. Det som talar för Roma är att Sjaktars ligspel inte gått i gång än.

Annons

Även Europa League går i gång:

Aris-Manchester CMancini ser nog gärna 0-0 och avgörande hemma.

Benfica-Stuttgart – Tre tränare har inte hjälpt Stuttgart och Benfica är vassare.

Napoli-Villarreal Cavani vs Rossi. Tror på det italienska laget.

Anderlecht-Ajax Belgien vs Holland och där har holländarna fördel. Men Anderlecht är grymt starkt och har inte släppt in mål på över två månader. Ajax är i en svacka.

Lech-Braga – Polska laget skickade Juventus men Braga är starkare.

Besiktas-Dynamo Kiev – Fördel Ukraina även om det turkiska laget är hemmastarkt.

BATE-Paris SG – Tuff och svår bortamatch för ett PSG som är starkare än på flera år. Klarar man oavgjort?

Rubin-Twente Holländska svensklaget gick från Champions League till enormt svår match i Ryssland. Tveksamt om man överlever en omgång till.

Annons

Sparta Prag-Liverpool – Kan Kenny Dalglish fortsätta lyfta Liverpool. Prag har tappat Wilfried Bony och det ska bli avancemang för Pool men räcker med kryss här.

BaselSparta Moskva Safari o Co inser nog att det kvicka och skickliga ryska laget är på gränsen till en nitlott. Måste undvika storförlust här.

Young Boys-Zenit – Återigen schweziskt mot ryskt och det är klar fördel Spalletti-tränade Zenit.

Sevilla-Porto – Grym iberisk drabbning där ett vacklande Sevilla får svårt att klara av Hulk och de andra i det portugisiska storlaget.

LillePSV Eindhoven – Ett franskt topplag mot holländskt topplag med Berg, Toivonen och Isaksson. Ja, jag tror att PSV får stryk i den här matchen och får svårt att gå vidare.

PAOK-CSKA Moskva – Ännu ett i raden av starka ryska lag som kommer att ta sig vidare mot finalen i Dublin efter en enkel fajt mot PAOK.

Annons

MetalistBayer Leverkusen – Pånyttfödda tyska storlaget har fått Michael Ballack tillbaka och går starkt. Möter ett av Ukrainas svagare topplag och det talar för Bayer.

Rangers-Sporting – Från Champions League till svårt motstånd från Portugal. Skotska Rangers har det tufft i det inhemska spelet och behöver en rejäl seger här för att ha hopp om att gå vidare.

Missa inte SUPER-LIVE med Europa League fotbollskanalen.se på torsdag med start 18:00. Då får du alla målen och de heta händelserna från alla 16-delsfinaler.

***

Wayne Rooney avgjorde möjligen Premier League när han tog sats och vände upp och ner på sig själv, precis som Marco van Basten en gång i tiden:

[youtubeplay id=”mERd3Q-5kzc” size=”large”]

Bara Arsenal känns fortfarande som en trovärdig utmanare i det här skedet av säsongen, men United ska ju möta Chelsea dubbelt och även åka till både Anfield i Liverpool och till Emirates för att möta Arsenal. En avgörande match för United blir den uppskjutna matchen mot Chelsea som ska spelas 1 mars.

Annons

Om Manchester United tar hem ligan så blir det titel nummer 19 och då går man om Liverpool som precis som United har 18. Rätt troligt att Rooneys makalösa mål kommer att bli symbolen för den historiska titeln. Onekligen värdigt för det snygga målet.

***

Samuel Eto’os miss var bland det värsta jag sett på den nivån. Hur är det möjligt att missa? Kan ha kostat en titel.

***

Om Melodifestivalen nu är så usel, varför stänger inte folk av tv:n? Det fattar jag inte.

***

Tjena Lundh! Som trogen FK Europa-följare sitter man ju och väntar varje söndag kväll efter den obligatoriska Wallander/Beck-filmen och ser fram emot när du skall hämnas på Ekwalls tårtattack!? Känns som att debatten har avtagit, så tänkte jag skulle liva upp den lite igen..du har väl inte bangat?? =)

Får man föreslå en smidigt upphissad hink med vatten i taket ovanför Ekwall t.ex.
Annons
Tack för ett kanonprogram! Gött att Ekwall vs Lundh fortsätter också!
/Filip

Det kommer. Håll ut.

***

Zlatan, Magnus Haglund, vem som helst i IFK Göteborg, Ivo Pekalski, Mino Raiola, någon från näringslivet som brinner för fotboll, Roger Gustafsson. Önskningarna är många nu när Ekwall vs Lundh är klart för en ny säsong 2011. Mejla du dina önskningar: olof.lundh@tv4.se

***

Premier League är oerhört aggressivt på youtube och städar bort mål kort efter att de kommit upp. Smart ur perspektivet att det blir lättare att få tv-bolag att pröjsa mer för rättigheterna.

Publicerad 2011-02-14 00:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto