Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Smart av AIK att spela ut arenorna mot varandra

AIK öppnar för att flytta till Globen-området. Råsunda är i princip nerlagt som alternativ, enligt klubbens Arenagrupp, och nu säger man att spel på Stockholms-arenan skulle ge klubben fem miljoner mer om året än om man flyttar till Nya Nationalarenan. För fem millar kan Jens T Andersson pröjsa ett par bra spelare.

Naturligtvis blir det en geografisk diskussion i klubben. Är det en Stockholms-klubb sett till att man är bildad i centrala Stockholm eller väger tiden på Råsunda i Solna tyngre? Det överlåter jag åt medlemmar och fans att avgöra, men det har väl aldrig varit några problem att följa AIK hockey i Globen-området.

Jag kan bara konstatera att det är oerhört smart av AIK att spela ut de nya arenorna mot varandra. Och givetvis kan den nya Stockholms-arenan erbjuda en bra slant för att AIK drar till Söder om Söder sett till stordriftsfördelarna av att få två elitklubbar på arenan och dessutom sätter arenan samtidigt press på Hammarby genom att signalera att man inte bara är beroende av klubben.

För Nationalarenan är det bistrare, för utan AIK står man sig rätt slätt. Skulle inte förvåna mig om AIK ändå inleder säsongen 2013 i Solna men då till otroligt mycket bättre villkor än de man snackat om hittills. För genom att man öppnat för Stockholmsarenan och lyft fram ett belopp för sina anhängare så sätter man SvFF i brygga.

Tänk, känslan var länge att AIK låg i brygga men nu har man med en halv-Nelson vänt på matchen och är i överläge. SvFF och dess partners måste nog ner i partär innan matchen kan dra i gång igen. Onekligen häftigt.

Extra lustigt att fotbollskanalen.se hade nyheten i dag när jag var på seminariet Fotboll & Pengar och där var både Martin Englund från Swedbank Arena (Nationalarenan) och Ninna Engberg från Stockholm Globe Arenas som bygger arenan vid Globen, och där Engberg var öppen om att det är en kamp arenorna emellan.

Kan onekligen konstatera att Swedbank-folket hade noll koll på nyheten om AIK. Martin Englund hade inga bra svar på AIK:s betydelse, eller rättare sagt: inga svar alls. Han verkade skakad.

***

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson är trött på gnället inom svensk fotboll och var förbannad över att ingen stod upp och försvarade den när Zlatan Ibrahimovic sa att inget hänt på tio år nyligen.

***

SUPER-LIVE med ALLA mål från Europa League i kväll med start 18:00fotbollskanalen.se. Missa inte!

***

Lars Liljegren är en fajter och Lars-Åke Lagrell får inte lätt att få igenom något skifte av 51-procentsregeln. Rätt tam debatt om just 51-procentsregeln men jag och Liljegren hade en aning hetta i varje fall och Liljegren bad om ursäkt för sin ilska efteråt. Jag kallade honom ett politiskt djur som alla idrottspampar men han trodde att jag kallade honom poltisk.

En sak var vi alla överens om – demokratin i svensk fotboll är inte på topp.

***

Apropå arenor. En viss oro över 08-byggen kan man känna efter att tysken Stefan Ludwig Deloitte & Touche, som höll en intressant genomgång kring Bundesliga i relation till de andra stora ligorna, varnade för att bygga för stora arenor.

I Tyskland har man problem att ta betalt för biljetterna sett till att deras arenor är för stora, så trots att man har högst publiksnitt i Europa så tjänar man mycket mindre pengar än exempelvis Premier League där det går att ta mer för varje biljett.

Publicerad 2011-02-24 kl 15:52

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons