Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Kan Barça-Arsenal överträffa hajpen igen?

Första åttondelsfinalen på Emirates hade det mesta. Det var en sjukt underhållande match mellan Arsenal-Barcelona och där Arsène Wenger fick sitt manskap att spela ut och vända 0-1 till 2-1 seger efter paus. En redan klassisk match där bägge lagen i perioder bjöd på en sådan fotboll som de flesta bara drömmer om att spela.

Det måste vara världens två skickligaste lag när det gäller passningspel i högt tempo kopplat till en oerhörd rörlighet och kreativitet och fantasti. Ja, det var bara att luta sig tillbaka och åka med. Häftigt. Sedan vet ni som läser mig regelbundet att resultatet överskuggar utförandet och det har länge varit Arsenals problem.

Fast i kväll kan de ta ett kliv mot större tyngd. Returen Barcelona-Arsenal var en mäktig match redan i fjol, och då var det helt Lionel Messis show. Den lille liraren stod för fyra mål och vände ett underläge på Nou Camp till 4-1 seger och avancemang. Då hade inte London-laget en chans. Annat i år?

Ja, sett till att Barcelona saknar Gerard Piqué och Carles Puyol så är jag inte lika säker på att Bareclona vinner matchen vilket är ett måste. Det är öppet för att Arsenal kan skapa lägen och mål när man kollar Barças backlinje och då kan det bli tufft att vända. Pep Guardiola var dessutom lite otaktisk när han det kryllade av Jack Wilsheres i Barça B.

Ja, ja, fast det är alltid gött när någon eldar på. Och eftersom jag inte har hjärtat i någon av klubbarna så vill jag bara ha ännu en magisk afton där de två skickligaste lagen spelar ut.

***

Får vi se Zlatan eller Ljungberg i Let’s Dance? Förre Roma, Milan, Inter och Real Madrid-stjärnan Christian Panucci fegar inte i en Paso Doble i italienska Ballando con stelle 2011:

***

Den är helt otrolig – hur f*an kan domaren visa ut spelaren som stoppar streakern?

[youtubeplay id=”hutT_dQ50-s” size=”large”]

***

Otroligt nog håller en sajt som jag tror heter Fotbollsnyheter.se på med ett jobb om Fotbollskanalen Europa om att jag och Ekwall mobbar Pontus Kåmark i studion. Jag som trodde det var ett dåligt skämt när jag lade på luren.

***

Skönt att just Pelé går till attack mot giriga spelare. En man som i princip inte kliver upp ur sängen utan att han får cash.

***

Krönika om 51-procentsregeln HÄR och HÄR läser du vad alla allsvenska klubbar tycker, och HÄR vad fansen tycker.

***

Vill ni lära er mer om spelare som exempelvis Victor Valdes och en del andra profiler så gå till vår blogg som bara är inriktad på spelarporträtt. Öberg och Blom är skickliga.

***

Apropå den internationella kvinnodagen så hade SEF-klubbarnas sportchefer och klubbdirektörer och en del ledare från både förbundet och SEF möte i samband med Fotbollsmässan i Jönköping. Där framkom att en sportchef var kritisk till att tv-bolagen inte har kunnigt folk i studion alltid…och att en del till och med har tjejer.

***

Innan alla Inter–fans mejlar, jag vet att den italienska klubben vann Champions League är därmed var tekniskt bäst. För att fixa resultat är en sak och spela bäst är en annan, och det går inte alltid hand i hand. Givetvis gillar jag resultat för och främst, men lite underhållning är aldrig fel.

***

Fattar inte hur Victoria kan lyftas fram som årets kvinna. Det är fel gentemot alla andra kvinnor.

***

Längtar nästan mer till Tottenham-Milan. Kan Zlatans gäng spela klassiskt italienskt och gräva fram ett resultat eller ska en återkommande van der Vaart och Bale sänka Zlatans dröm?

***

Engelska FA jobbar nu för att få bort Sepp Blatter från posten som Fifa-president. Inte en dag för tidigt, men det är patetiskt att engelsmännen som bara är bittra över att man inte fick VM 2018, nu plötsligt bytt sida. När Lennart Johansson kampanjade mot Blatter 1998 då stod England på schweizarens sida trots allt svensken gjort för engelsk fotboll.

Jag är inte så naiv att jag inte fattar att Lennart Johansson också var en power-player av rang men Fifa hade varit öppnare och ärligare om han blivit vald till Fifa-president 1998. Istället har Blatter fått kidnappa Fifa och ser till att hålla sig vid makten och förhindra insyn med doseringar av pengar vid rätt lägen.

Visst hoppas jag att schweizaren ska få motstånd, men just de hycklande engelsmännen är bara för mycket. Samma personer som ville stoppa BBC och Sunday Times från att komma med avslöjanden om Fifa för att inte störa VM-kampanjen och som efter valet plötsligt lyfte fram samma journalistik som exempel på att Fifa inte funkar.

Publicerad 2011-03-08 kl 16:15

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons