Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sjukt överlägset - men målen räknas

Inget snack om vilket lag som ägde Camp Nou. FC Barcelona var överallt och lite till och statistiken efter uppträdet mot Arsenal var förkrossande: 724-199 i passningar, 19-0 i skott, 69-31 i bollinnehav.

Segern skrevs till slut 3-1 och därmed vände Barcelona på 1-2 förlusten på Emirates för tre veckor sedan och tog sig vidare till kvartsfinal via 4-3 sammanlagt. Ändå var London-laget bara en risig bollmottagning av danske Bendtner från att fixa 2-3 och avancemang.

Inget snack om att det var rättvist att Barcelona gick vidare, men för mig spelar överlägsenheten ingen roll, det handlar om att göra mål. Resultaten är det som gäller, och även om Barcelona var överlägset i första halvlek så skapade man inte så mycket fram till 1-0.

Och chocken när Sergio Busquets nickade in 1-1 på självmål gick att ta på. Där och då var Arsenal vidare men det handlade enbart om försvar för London-laget. Utan att Fabregas och Van Persie var i stöt så var lagets stjärnor ingen riktig tillgång.

Men jag kan inte se att det är en skam att åka ner till Nou Camp och inte kunna spela ut Lionel Messi och de andra. Då var det ett liknande läge som i fjol, då Inter slog ut det spanska laget med en man mindre och grisfotboll. För mig finns en tjusning att kriga sig vidare trots att man är underlägsen.

Nu blev det inte så, för trots inhoppande Manuel Almunias storspel så trollade ju Messi in 1-0 efter en briljant lyftning före paus, och Xavi gjorde 2-1 efter en radda passningar och i slutändan så skickade Messi in 3-1 på straff.

Däremellan fick Arsenal som sagt hjälp att kvittera på hörna, och det var ju Busqets som stod för nicken…för det gulklädda gänget mäktade inte med några skott på mål. Så utspelade var man och det är bara att inse att det krävs mycket för att slå ut Barcelona.

Bland annat bör man ha flyt med domaren. Schwiezaren Massimo Busacca kunde förvisso gett Messi straff i första halvlek men jag fattar att Arsène Wenger var upprörd efter att Robin Van Persie blev utvisad när han fick sitt andra gula kort då han sköt efter avblåsning.

Rimligtvis kan man misstänka att det var svårt för holländaren att höra det och domslutet visade total brist på spelkänsla. Barcelona hade troligen vunnit ändå, men det gjorde uppdraget för Arsenal i princip omöjligt med tio man och ruggigt tillbakapressat.

Ingen kan säga att det avgjorde matchen, men det är givet att domslutet spelade en stor roll i att dra ner Arsenals skrällchanser. Så tacka f*n för att Wenger o Co var upprörda över det risiga domslutet.

Och för min del får man gärna göra som IFK Göteborg borta mot Galatasaray under klubbens tid i Champions League och göra matchens enda mål på lagets enda chans efter 90 minuters utspelning och då fixa segern.

***

Hakade på semmel-hysterin, men får nu veta att jag inte åt semla eftersom jag skippade bullen. Fast känslan var semla. Och smaken.

***

Vi kör SUPER-LIVE på torsdag på fotbollskanalen.se.

***

Svennis Leicester har halkat långt efter plötsligt efter ny förlust. Over and out för säsongen när det gäller Premier League?

***

Cirkus Bajen går vidare. Advokaten och AEG-mannen Per Magnusson som är ordförande kliver av. Har tappat räkningen på antalet höga ledare som avgått men det är klart att det är svårt att få framgång med den snurren.

***

Om Bendtner kommer ha svårt att glömma den risiga bollmottagningen så lär inte Fabregas glömma sin klack i första taget. Det vågade misstaget gav Barcelona 1-0.

***

Sjaktar Donetsk är en riktig nitlott för storlagen.

***

Juventus vore perfekt för Johan Elmander. Klubben behöver spelare som kan jobba lite.

***

Howard Webb var inte heller helt lyckad i sin match, varnade en Sjaktar-spelare som fick en rejäl smäll.

Publicerad 2011-03-08 kl 23:23

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons