Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Zlatans status fick ännu en törn

Rena Groundhog Day för Zlatan Ibrahimovic. Återigen kommer han att vakna upp och ha åkt ur Champions League. Bara att dra till väckarklockan och ta sikte på nästa år.

För mot Tottenham blev det ännu ett respass för Zlatan Ibrahimovic i Champions League. Tiden i Ajax, Juventus, Inter, Barcelona och Milan har nu slutat på samma sätt, med att han inte fått vinna “den där djävla Champions”.

Och det var ännu en match mot engelskt motstånd utan mål från Zlatan. Han har bara gjort två på 13 matcher. Det är inget snack om att han har svårt att möta engelska backar, och de har en förmåga att göra honom anonym.

Och det är ännu en vår i Champions League där Sveriges enda superstjärna i fotboll har svårt att övertyga i den finaste av cuper. Tyvärr har det här upprepat sig gång på gång och det är lika tråkigt varje gång och ofta i åttondelsfinal.

Oerhört trist och till viss del oförklarligt. Åtminstone är det min åsikt. Jag köper inte att han är en spelare som inte reder ut de stora matcherna. Han har ju avgjort ett batteri stora matcher, och naturligtvis haft ett batteri svagare insatser i stora matcher.

Mot Englands ligafemma Tottenham så skapade inte Zlatan Ibrahimovic särskilt mycket under drygt 180 minuter. Eftersom jag följer en hel del journalister och spelare på twitter så började kritiken och ifrågasättandet tidigt under matchen.

Även Manchester Uniteds storstjärna Rio Ferdinand drog in ett hugg via twitter: @rioferdy5 Did the commentator say Ibrahimovic said he feels like the best player in the world right now??

Och det är klart, om man anser sig vara bland de bästa i världen, och säger det, ja, då drar man upp ribban rätt högt. Man kan lugnt säga att Zlatan rev ut sig ihop med resten av Milan-gänget, men är man bäst betald och störst stjärna så får man mer skit.

Viktigast nu för Zlatan och Milan är att fixa första ligatiteln sedan 2004 och fortsätta att bygga ett nytt lag som man påbörjat under året.

***

Glöm inte SUPER-LIVE – start torsdag 18:30 på fotbollskanalen.se.

***

Trodde mitt hjärta skulle hoppa ur kroppen när Telias digital-tv ballade ur efter tio minuter av Tottenham-Milan. Hur jag än trixade och gjorde så gick det inte. Inte nog med att det var 25 minuters väntan i telefonkö för att få hjälp, för i och med att de här piratbolagen sålt på en allt i ett paket så funkade ju inte nätet heller.

Därför kunde jag inte köpa matchen via Viaplay. Istället fick jag sitta där och höra mitt könummer räknas ner i samma takt som pulsen gick upp och samtidigt följde jag matchen via min Iphone och jobbade på alla fronter: twitter, Sky. Guardian, Uefa, fotbollskanalen.se.

Till slut kom jag fram till en vänlig kvinna som fick mig att installera om hela modemet som tog över 20 minuter. När jag till slut fick i gång tv:n igen så krävdes koder. Bara in i bokhyllan och rota fram papper.

Till slut kom jag inte till matchen och då stod klockan på 83 minuter. Visst, det var 0-0 och spännande men vilket förbannat, jävla antiklimax. Värst var ändå att jag såg att Telia under lång tid tagit ut för mycket betalt för det kanalpaket som jag har. Pirater!

***

Häftigt med Schalke 04. Får Felix Magath stanna efter det? Ryktas om att han ska lämna klubben. Kanske får mer godkänt än han fick här efter att ha tagit laget till kvartsfinal efter sent mål mot Valencia?

[youtubeplay id=”gEDH31-eVFw” size=”large”]

***

Tottenham klarade sig vidare genom att spela italienskt 0-0 på hemmaplan. Imponerande av Harry Redknapp att ha tagit CL-debutanten till kvartsfinal och naturligtvis är det extra gött att Arsenal också åkte ut.

***

Anton Hysén har visat mod. Hoppas det steget hjälper fler som inte vågar kliva fram. Vi borde onekligen ha kommit längre 2011.

***

Viasatsa kan inte vara nöjt med att Milan åkte. Kraften i Zlatan när det gäller tittarsiffror är enorm.

***

Vi som tippar får ju ofta skit när vi fel ute. Är rätt nöjd med hur jag tippade åttondelsfinalerna i Champions League efter lottningen 20 december:

Milan—Tottenham – Oviss kamp som känns fifty-fifty på förhand. Milan kan spela bättre på resultat och får dessutom börja hemma. Är Zlatan i stöt tar man det här, annars blir det Spurs, som kan göra kaos med alla lag. De kände mot Inter att de kan vinna en sådan match.

Valencia—Schalke 04 – Häftigt för Raúl att komma hem till Spanienigen och det är en öppen åttondelsfinal. Målvaktsjätten Manuel Neueroch det tyska lagets gryende form talar för Schalke men det blir tätt.

Roma—Sjaktar Donetsk – Inte blir det lätt för det italienska laget att åka till Ukraina och möta ett så starkt motstånd. Tror att ett sviktande Roma åker ut mot Sjaktar som gav Arsenal en rejäl kamp i sin grupp och tog förstaplatsen.

Arsenal—Barcelona – En mardröm för bägge lagen även om Barcelona naturligtvis är favorittippat, men det är ett tag till februari. Blir väl extra laddat kring Barcelona-fostrade Cesc Fabregas som vanligt. Dock har Arsenal haft svårt att vinna de stora matcherna på senare år.

***

SUPER-LIVE från Europa League med start 18:30 där ni får alla mål från åttondelsfinalerna: PSV-Rangers, Braga-Liverpool, Twente-Zenit, Dynamo Kiev-Manchester City, Bayer Leverkusen-Villarreal, Ajax-Spartak Moskva, Benfica-Paris SG, CSKA Moskva-Porto.

Publicerad 2011-03-09 kl 23:14

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons