Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Oavsett backlinje, slår man inte Moldavien hemma är EM inte aktuellt

SUPER-LIVE med Europa League var underhållande att jobba med som vanligt. Ja, Kåmark slog alla rekord….ja, ni som såg vet. Dock var jag besviken på PSV Eindhoven som inte fick hål på Glasgow Rangers trots samspel mellan Ola Toivonen och Marcus Berg men skyttekungen är inte i toppstöt.

Missade dock att Roy Hodgson följde Liverpool på plats i Braga:

***

Beklagar ett lägre bloggtempo i veckan men någon slags konstig feber har ridit mig och därför har orken inte funnits. Hoppas att det släpper i helgen.

***

Efter skadan på Daniel Majstorovic måste backlinjen mot Moldavien vara: Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Jonas Olsson och Oscar Wendt. Visst, det är orutinerat men när det gäller mittbackarna så är grundproblemet att de inte ena fått spela i träningsmatcher och därför blir det så.

Är det kris? Klart att det inte är bra med så många skiften men slår man inte Moldavien hemma så har man inte i EM-slutspelet att göra. I de senaste två kvalen har moldaverna haft svårt borta, bara förluster förutom ett kryss (0-0) mot Luxemburg och seger mot San Marino med 2-0.

När det gäller ersättarna för Olof Mellberg och Majstorovic egentligen mer orolig för Granqvist än Olsson. Den alltid trevlige ex-HIF:aren är ankare i Groningen vars försvar läcker som ett såll. Tretton insläppta bara de tre senaste matcherna och inget lag på övre halvan har släppt in så många mål som “svensklaget”.

Självklart är han inte ensam ansvarig men det är klart att det oroar när försvaret haltar så betänkligt sett till att “Granen” är Groningens stora försvarsbjässe och mest tongivande defensiva spelare, och senast så glappade det en del.

[youtubeplay id=”GwHD6X_4lJA” size=”large”]

Med tanke på att Ola Toivonen är avstängd och att Anders Svensson är skadad så blir det en annan startelva än brukligt i EM-kvalet för Erik Hamrén. Så här tror jag elvan ser ut mot Moldavien 29 mars:

Andreas Isaksson – Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Oscar Wendt – Kim Källström, Pontus Wernbloom – Sebastian Larsson, Johan Elmander, Emir Bajrami – Zlatan Ibrahimovic.

Med en dåres envishet så vill jag fortfarande ha Zlatan i den tillbakadragna rollen och en mer renodlad avslutare på topp.

***

Att FC Köpenhamn har Roland Nilsson högt på listan är känt för alla läsare av fotbollskanalen.se. Känns inte ologiskt att klubben även vill ta hjälp av Marcus Allbäck som gjorde stora insatser som spelare i FCK.

***

Var i Stockholm hittar man bäst amerikanska pannkakor på en brunch? Tacksam för tips.

***

Apropå bolagisering så var det knappast IFK Malmö jag trodde på. Senast jag såg laget spela en kort stund under förra säsongen då var det begravningsstämning.

***

Wikileaks-gurun Julian Assange får en massa stöd, uppmärksamhet och bor på slott trots att Sverige vill ha honom utlämnad för misstänkta sexbrott.

Bradley Manning, som läckte en hel del av materialet om USA:s övergrepp i Irak och som gjorde Wikileaks riktigt känt, har det inte lika upplyftande.  Rätt skrämmande läsning.

***

MFF:s ytter Jiloan Hamad har skaffat en egen hemsida med en hel del innehåll. Bilder, video, blogg, tipsexpert och ruggigt mycket annonser. Det är den nya tiden och alltfler spelare hakar på och vill kommunicera på sitt sätt.

Publicerad 2011-03-11 kl 14:02

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons