Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Trodde Zlatan blivit för gammal för sånt

Ja, jag fattar att det går hett till i straffområdena, men det gäller att kunna välja sina lägen och sköta det snyggt om man ska boxas. Kostar Zlatans röda kort en ligatitel för Milan? Inte nog med att det bara blev 1-1 mot bottenlaget Bari, där Milan förvisso kvitterade efter att Zlatan lämnat planen.

Lägg till att Zlatan efter sitt röda kort nu missar först bortamatchen mot Palermo och sedan möjligen derbyt mot jagande Inter (det avgör domaren i sin rapport). Zlatan gav Marco Rossi ett slag i sidan av magen efter en nickduell. Domaren Christian Brighi tvekade inte utan halade fram det röda kortet direkt.

Okej för att denna typen av händelser förekommit en del i Zlatans karriär och då gärna i början, men jag trodde han mognat ifrån det. Tyvärr inte för hans egen och Milans skull. Visst kan jag fatta att det varit en tung vecka med respass i Champions League och sedan underläge och jakt mot ett avsågat Bari.

Därför tappade väl Zlatan huvudet för en kort stund, även om han bara gick rakt av utan tjafs vilket signalerade att han fattade. Nu får Milan jaga den första ligatiteln på sju år i en kanske avgörande match utan den viktigaste offensiva spelaren, eller rättare sagt: den viktigaste spelaren totalt sett.

Det kan bli svårt för det var ett lag som uppträdde krampaktigt och fantasilöst när man jagade mål mot Bari. Faktum är att Zlatan var den som var bäst sett till att skapa lägen med passningar och genom att bryta mönster. Till slut fick man till en kvittering av Cassano som hoppat in och med en poäng höll man i varje fall jämna steg med Inter som ju också tappade poäng, men mot Brescia i fredags.

För landslaget borde det röda kortet var ett plus, för då kommer han utvilad till EM-kvalet mot Moldavien om vi nu ska försöka leta fram någon guldkant på det röda kortet.

***

Ibland känns ens jobb och tillvaro futtig. Som när jag ser de skrämmande bilderna från katastrofens Japan fyllda av obeskrivligt elände, massivt mänskligt lidande, ja, det gör ont att se det. Eller när jag läser mardrömsbeskrivningar om kärnkraftsverk som imploderar och havererar och samtidigt rullar livet som vanligt här hemma.

***

Talk about bad blood. Liverpool-Manchester United i FA Youth Cup slutade 2-3 och med fyra röda kort. Bara en vecka efter de hårda tagen mellan A-lagen.

***

Totti!

***

Den stormen av kritik hade nog inte Arsène Wenger räknat med. Fast det är klart, blir det ens en tumme kvar i vår? Vilka hemska veckor det varit för alla Arsenal-fans, och till råga på allt är Tottenham och Harry Houdini i kvartsfinal i Champions League.

***

Sir Alex Ferguson!

***

Vad har Marco Rossi gjort de gamla polarna Zlatan och Christian Chivu? Först gav sig Chivu på Bari-spelaren och fick en massa matchers avstängning och nu var det dags för Zlatan.

[youtubeplay id=”_CHfVGyM2gU” size=”large”]

Publicerad 2011-03-13 kl 17:11

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons