Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Därför har jag fria kommentarer på bloggen

Efter att jag ifrågasatte om “Zlatan inte blivit för gammal för sånt”, det vill säga att ta ett rött kort för ett slag i sidan i frustration, så har jag fått en del mindre smickrande kommentarer på min blogg. Inte utan att en del undrar hur jag pallar, och ja, jag vet ju att Ekwall och en del andra driver en kamp mot kommentarer som inte är kollade.

Visst kan jag också undra om dem emellanåt, särskilt när man går åt folk som inte kan försvara sig eller där det bara vräker in  så mycket att det är svårt att rensa undan alla dårars inlägg. Som när vi skrev om Anton Hysén för en knapp vecka sedan och homofobin bara exploderade och vi fick stänga kommentarsfältet.

Naturligtvis är det något vi ska fortsätta diskutera men jag finner ett värde i att kunna bli ifrågasatt på bloggen eller i mina krönikor. Okej för att det tar på krafterna att läsa en del av de grövsta och lägsta påhoppen, men emellanåt kommer det inlägg som får mig att tänka om, tänka nytt och dessutom inser jag att det går att läsa och förstår det jag skrivit på ett annat sätt än jag tänkt.

Om vi bortser från skiten som tyvärr också finns där så tror jag att det är utvecklande för journalister att bli ifrågsatta. Förr i tiden var det lättare att hålla läsare och tittare på avstånd och det var då möjligt att hamna i ett von Oben-perspektiv för reportrar och krönikörer. Jag säger inte att det är försvunnet, långt där i från, men att släppa på fria åsikter är något som är bra för alla, om än arbetsamt.

Här är en reaktion jag fick apropå Zlatan:

Men för i helvete Lundh.. Skit ner dig bara. “Åh fy.. Usch då.. Nä men gud, jag som trodde Zlatan var för gammal för sånt” Vad är det för fel på dig, fotbollen är inte perfekt, du är bara för dum och klen för att förstå eller kapabel att göra nåt liknande själv.. Och feg. Du kan ta din “fina” uppväxt, kostymer och okunnighet när det gäller mänskligt beteende för att inte glömma fysiska gränser och förmåga att kunna stå emot och slänga det till den dimension du hör hemma.. Verkligheten e det då inte..

Fotbollen börjar bli mesig med alla dåliga filmningar, tjej slag, “passa på”-situationer och övriga dumheter.. Man blottar sig och skämmer ut sig. Så är det bara.. Man ska kunna ta ett sådant “slag” som Zlatan gav.. Han tar nog betydligt mer utanför arenan.. Men efter som det var i arenan och på plan och såklart i detta fall Zlatan i rygg.. Ja varför inte sätta dit han.

Zlatan sa detta i efter 4-1 förlusten mot Holland riktat mot Van Bommels prestation: “Kan man ge ut smällar så ska man kunna ta emot smällar”. Det är så rätt och så logiskt. Men det fattar du inte.. För du lever i din “perfekta” värld.

Min perfekta värld? Ja, vem lever i en perfekt värld? Ja, ingen. Självklart blev Zlatan provocerad och jag fattar att han ger igen och det är en del av fotbollen. Något jag ofta lyft fram, det jag menade här var att Zlatan lät det koka över på ett sätt som han oftare gjorde som ung och att jag trodde det var förbi.

Men jag fattar väl också att det brister för toppspelare och det har inget med min uppväxt eller min kläder eller något annat att göra. Men man måste väl kunna kritisera en spelare som Zlatan när han gör något som kan bli så dyrbart för Milan? Allt annat hade varit fegt. Det är en självklarhet att kunna säga att det var dumt.

Samtidigt är det bara att se hur mycket bra han gjorde för Milan för att inse hur jobbig förlusten blir för klubben om han nu även bommar derbyt mot Inter.

***

SUPER-LIVE med ALLT från Europa League på torsdag på fotbollskanalen.se. Start 18:00. Missa ej.

***

Varför känner jag att det inte går att lita på de japanska myndigheterna kring kärnkraftshaveriet? Ena sekunden är det under kontroll i reaktorn för att i nästa explodera. Är det inte så att japaner ogillar att “tappa ansiktet” och så när det går åt helvete så begår de harakiri? Eller är det bara fördomar?

***

Tisdag är presskonferensdag för Erik Hamrén. Förutom truppen mot Moldavien så ska man visa upp landslagets nya bortatröja. Bara bilden på den nya tröjan gör att jag tycker att Umbro lyckats med den här tröjan jämfört med tidigare Sverige-dräkter. Där har man varit svagare, särskilt jämfört med England.

Truppen då? Ja, vi vet redan att Olof Mellberg och Ola Toivonen är avstängda och att Daniel Majstorovic, Anders Svensson och Behrang Safari är skadade. Mot Holland i höstas tog Hamrén bara ut 20 spelare, kan bli någon mer nu eftersom så många tongivande saknas. Därför lär det se ut på följande vis:

Målvakter: Andreas Isaksson, Johan Wiland.

Backar: Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Oscar Wendt, Pierre Bengtsson och en mittback till. Antingen Mikael Antonsson eller Michael Almebäck? Adam Johansson? Nja, han har skadeproblem. Fredrik Stenman? Tveksamt.

Mittfältare: Kim Källström, Sebastian Larsson, Emir Bajrami, Christian Wilhelmsson, Pontus Wernbloom, Martin Olsson. Finns nog utrymme för minst en mittfältare till. Vem är svårt att veta? Rasmus Elm var svag på Cypern. Albin Ekdal har varit skadad. Kanske Sebastian Eriksson?

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander, Marcus Berg, Alexander Gerndt, Markus Rosenberg. Möjligen att någon inte får haka på och i så fall står det mellan Berg, Gerndt och Rosenberg.

***

Supercupen är för en gångs skulle het. Redan 5000 sålda biljetter till Malmö-Helsingborg på lördag. En match du ser i TV4 med start 15:30 på lördag. Ser fram emot att se höstens giganter mäta krafterna med varandra igen.

***

Biljettbranschen är minst sagt rörig. Som det att alla svenskar som köpt plåtar till Milano-derbyt i början av april blir brända på upplevelsen. Vad besviken jag varit om jag gjort en sådan satsning. Givetvis skyller man på Milan, men den branschen är som den är.

***

Dopningsanklagelserna mot Barcelona andas lite av avundsjuka och att det ska inte vara möjligt att spela så bra. Det är som vi i Sverige gärna ifrågasätter en del utländska framgångar men aldrig lyfter frågan om det är överlägsna svenska segrar.

Ja, jag vet naturligtvis inte vad som är sant kring Barcelona eller ej och det är fruktansvärt svårt att bevisa men lätt att anklaga. Samtidigt räcker det att blicka in i journalistik kring utredningen om Juventus och läsa på lite om Marseille tidigt 90-tal för att inse att fotbollen inte är ren.

***

Undrar hur Marco van Basten tog sig an Zlatan i själva tröstandet? En dunk i ryggen? En kram? Rådjursögon och en kopp te ihop? Oavsett, det hade varit något att kolla in.

För mig framstår inte Zlatan som typen man tröstar, men jag kanske har fel?

***

Dagens läsarbrev:

Hej Olof!
Tack för en smart och klok blogg! Tycker att du brukar ha många vettiga synpunkter och kommentarer. Att du fortfarande har orken att svara på många av de idiotiska kommentarerna du får till dina blogginlägg är beundransvärt tycker jag. Hur som helst.
Jag är sedan länge Halmstads BK supporter och har de senaste åren fått uppleva hur ont det gör i själen att se ett sjunkande skepp och inte kunna göra något. Hur det nu blir med spanska influenser får framtiden utvisa. En klok person har en gång sagt att man alltid ska vara hoppfull men i moderation och med den inställningen väntar jag på seriestarten.
Min fundering gäller dock något annat. Vilken makt har egentligen den enskilde supportern? Jag som supporter stód vid sidlinjen i höstas och såg med fasa hur HBK kröp allt närmare superettan. Naturligtvis känner jag mig oerhört hjälplös. Jag kan inte gärna hoppa in på planen som den ökände dansken i Köpenhamn och vad jag än ropade eller sjöng så kröp superettan närmare.
Vad bör en liten klubb som ligger i en relativt liten stad och med få stora företag som kan bli sponsorer göra för att växa? Hjälp oss Olof, you are our only hope. Och avslutningsvis, hur ser du på framtiden? Hur tror du en slutgiltig tabell kommer se ut när vi summerar allsvenskan 2011? Fortsätt nu blogga och hälsa de andra!
Snärta gärna till Ekwall då och då. Det kan han behöva, även om han gör ett bra jobb han också. Mvh Björn

Den enskilde supportern har liten makt, det enda den kan göra är ju att sluta gå på matcherna och möjligen framför kritik i form av brev, mejl och så vidare. En medlem i HBK kan ju gå på möten och lägga motioner och rösta om styrelsen. Inser dock att det kan kännas långt från köttgrytorna och ofta måste man organisera sig för att komma någon vart.

Alternativet är att man börjar engagerar sig i föreningen och jobbar med olika funktioner av ideell karaktär och på så sätt kommer in i klubben. Då kanske man kan få gehör. Så det är bara att inse att man som ensam supporter har svårt att påverka styrningen och inriktningen på en klubb.

När det gäller allsvenska tabellen så får du ge dig till tåls till att jag tippat den. Det är dags i nästa vecka. Spännande spanskt experiment i Halmstad och vi får väl se om “Pep” kan lyfta klubben. Rapporten jag hörde var att han körde en hel del skäll från sidlinjen och det är ju knappast modernt.

Publicerad 2011-03-14 kl 17:40

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons