Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Blir det några brottargrepp i Malmö?

Förbundskapten Erik Hamrén verkar kunna andas ut inför torsdagens samling inför EM-kvalet mot Moldavien. Inga tuffare skador, avstängde storstjärnan Zlatan Ibrahimovic vilade helt och dessutom fick Hamrén se Andreas Granqvist hjälpa Groningen till en nolla och ett konstmål som han är ensam svensk mittback att klara av.

Kolla 4:15 in i klippet. Jeeesus, vilket kliv:

***

Måndagen går till allsvensk upptaktsträff i Malmö. De 16 klubbarna kommer med tränare, sportchefer och spelare till Swedbank Stadion för att bli utfrågade av den samlade svenska fotbollspressen. Utan tvekan plockar man upp en hel del i en sådan mangling och det är bra att bygga vidare på sina kontakter.

Numera är det ett rätt proffsigt evenemang och jag tror säkert att Lasse Granqvist och Tommy Åström kan hantera en rimligt intressant utfrågning av tränarna. Ett moment som annars kan svaja i kvalitet, minst sagt, och där åtminstone jag gärna ser en del tuffa frågor till tränarna på scen. Inte sällan är det för lamt, för snällt, för ointressant.

På kvällen är det middag i Rådhuset i Malmö och frågan är om man kan övertriumfa Örebros underhållning från i fjol? Då manplockade in någon lokal revykändis till lunch som körde en hel del under bältet och det var allt annat än roligt. På kvällen var det en udda mix av Thomas Nordahl och Carl-Jan Granqvist. Ja, jeeesus, det var inte konstigt att vi körde hem tidigt.

Numera är det lugna tillställningar på kvällen, annat var det förr. Har knappt hämtat mig från min första upptakt på en Finlands-färja i slutet av 1990-talet och där det blev ett fruktansvärt sjöslag efter middagen. Där fick man se det mesta när olika profiler rök ihop efter att ha druckit mer än ett glas vin.

VSK-tränaren Lennart “Liston” Söderberg ville exempelvis göra upp med mig på toaletten vid tvåsnåret efter att jag varit den förste reportern på honom efter hans uttalande: “Vi är åtminstone ett ariskt lag”.

Klassikern är när en allsvensk tränare (inte aktiv längre) dansade med en kvinnlig reporter uppe i cocktailbaren och en ärrad reporter gick i däck på dansgolvet. Då signalerade det allsvenska tränaren att ingen skulle gå nära honom, vilket en annan mediaprofil uppfattade som att ingen skulle hjälpa den däckade reportern.

Ja, det slutade med att tränaren och mediaprofilen rök ihop. Samtidigt rusade en fotbollsledare till vakterna för att be dem hämta hjälp till den däckade reportern. Vakten uppfattade läget annorlunda och sparkade ledaren stenhårt mellan benen och han gick i däck.

Kan väl säga att allt detta skedde långt innan bloggar och twitter fick sitt genombrott. Tror det blir lugnare i Malmö, om inte så lär ni få reda på det via det flöde av medier som numera bevakar allt sådant här. Kanske var det också därför som förbundet slutade att lägga upptakterna på en Finlands-färja?

***

Zlatans röda kort…ja, det kan kosta Milan en del.

***

Kennedy Bakircioglü gör vad han kan för att påminna Erik Hamrén om att han finns.

***

David Luiz är ju grymt mycket målfarligare än Fernando Torres. Brassebacken fixade tre poäng till Chelsea och det var rörande att se ryske ägaren Roman Abramovitj jubla. Det var en match som inte levde upp till förväntningarna, utan den var en sömnpiller med ett Manchester City som verkade vara där för att fixa en poäng.

Chelsea klev upp på tredjeplats i Premier League och formkurvan pekar uppåt för Ancelottis blåa gäng och även om jag inte tror att man hinner i kapp United så kan det mycket väl gå bättre i Champions League. Kanske räddar det italienarens jobb? För klubbens vd Ron Gourlay verkade inte övertygad när han talade om att utvärdera i maj.

***

Gillar inte att Holland ska möta Ungern dubbelt utan både Arjen Robben och Marten Stekelenburg. Jag vill se två holländska segrar för att såga av ungrarna tills Sveriges möte med dem i Budapest i höst. Allt för att blågult ska fixa en andraplats, för Holland släpper aldrig förstaplatsen efter 4-1.

***

Olof Mellberg grekisk mästare. Grattis!

***

NBA-stjärnan Steve Nash var inte nöjd med draget på publiken i nya MLS-klubben Vancouver Whitecaps premiär, en klubb han är delägare i, och han gör sitt bästa för att elda på publiken.

***

Fotbollskanalens nedräkning inför den allsvenska premiären drar i gång på tisdag. Under måndagen får du allt som händer på upptakten i Malmö på sajten.

***

Hur ska man beskriva känslan att hålla på Leeds? Svårt. För det gör ju så ont. 0-2 mot Sheffield United…ja, den enda glädjen var att en del andra konkurrenter tappade poäng.

***

Klassisk Jörgen Lennartsson efter premiärsmällen mot Lilleström. Efter 0-7 för Stabaek på hemmaplan hade han följande att säga:

“Sånn er det i fotball. Vi skapte i alle fall ti skikkelige målsjanser, men det er ikke det det handler om. Vi må jo utnytte dem og hindre motstanderen i å score.”

Att räkna målchanser är kanske inte det man ska göra efter en sådan förlust.

***

Hur länge orkar Fredrik Ljungberg sitta på läktaren i Glasgow?

***

Charlie Davies har kämpat för att komma tillbaka efter bilolyckan, och två mål i MLS-debuten påverkade honom:

[youtubeplay id=”6gXyE6m3HWU” size=”large”]

Publicerad 2011-03-20 kl 23:15

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons