Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En box i magen blev Hamréns "tack" efter Norge-hånet

Norrmännen lär koka över efter Erik Hamréns Norge-hån på dagens presskonferens. Den svenska förbundskaptenen kommer att få leva länge med sitt utspel att Norges landslag är ett lag som är sämre än sin Fifa-ranking som är 11. Och efteråt skyllde han allt det på mig, naturligtvis.

Jag fick en box i magen av Hamrén i trappan upp från den bunker på Scandic Park där man har presskonferenser, och sedan beklagade han sig över att han brukar kunna ha koll när det kommer frågor men inte den här gången. Så han tog en del skuld själv, men det var ju min fråga som fick honom i gungning.

Bakgrunden var att jag tröttnat på att landslaget alltid blåser upp sina kommande motståndare. När Erik Hamrén i förra veckan presenterade landslagstruppen mot Moldavien så sade landslagets spion Håkan Ericson att tisdagens motståndare är bättre än sin ranking.

Därför ställde jag frågan om varför man alltid pumpar upp motståndet, och undrade varför jag aldrig under alla år som jag följt landslaget hört en ledare säga att laget som man ska möta. Ja, Erik Hamrén kunde bara säga att han är ärlig och i fallet Moldavien så är det för att landslagets ledning anser att laget är bättre än 87:a i världen.

Sedan halkade han in på Norge och att om Sverige möter norrmännen då ska jag få höra att landslaget möter ett lag som är sämre än sin ranking på 11:e plats i världen. Däremot aktade sig Hamrén för att säga att Sverige är bättre än Norge eller om han anser att Sverige är bättre än sin ranking.

Jag är benägen att hålla med Erik Hamrén om Norge men jag är nog en av fem svenskar som har respekt för Egil “Drillo” Olsens fotboll som återigen har tagit världen med storm. På lördag hoppas jag att Drillo o Co ger danskjävlarna vad de tål, och det utan att hålla i bollen särskilt mycket.

***

Roland Andersson i Malmö FF? Slutar han vara privatpersonen Roland Andersson då?

***

Det var det här Jesper Blomqvist gjorde i Asien:

[youtubeplay id=”3OAqvoxqWlA” size=”large”]

***

Erik Hamrén säger att han inte bestämt sig om vilka mittbackar som ska spela mot Moldavien. Jag kan inte säga att det spelar särskilt stor roll, för oavsett om Jonas Olsson, Mikael Antonsson eller Michael Almebäck spelar bredvid Andreas Granqvist så ska det bli seger, och det hänger knappast på mittbackarna.

Om jag valt hade jag spelat Olsson och Granqvist med Oscar Wendt till vänster och Sebastian Larsson till höger och dessutom Andreas Isaksson i mål. Jag hakar inte på “the Johan Wiland-bandwagon” även om det naturligtvis är kanon att Isaksson fått konkurrens om platsen som etta.

***

Ekwall vs Lundh har premiär på lördag – TV4 Sport, 20:00 – och landslagets Alexander Gerndt är gäst. Bra snack med skyttekungen om de flesta ämnen.

***

Månadsskiftet mars-april är den mest intensiva perioden vartannat år. Allsvenskan är på gång och dessutom ska landslaget ofta kvalspela och det är mycket man ska hinna med under några veckor. Oerhört roligt och späckat.

***

Gareth Bale skadad och borta från Wales-England. Snacka om att luften gick ur den matchen. Apropå ranking och bättre eller sämre, Englands plats som 6:a i världen är minst sagt komisk.

***

Publicerad 2011-03-24 kl 18:37

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons