Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Katjiiing, så heta är landslagsvenskarna på marknaden

Missa inte Alexander Gerndt som gäst i premiären av Ekwall vs Lundh – i kväll i TV4 Sport, 20:00.

***

England, rankat sexa i världen, slår Wales, rankat 116 i världen. Fifa-rankingen fungerar.

***

En radda landslagssvenskar är i en guldsits inför sommarens transferfönster. Sebastian Larsson, Mikael Antonsson, Behrang Safari, Oscar Wendt och Johan Elmander har alla utgående kontrakt och i sommar kan de byta klubb, och skriva de mest lönsamma kontrakten de någonsin skrivit.

Redan nu kan de förhandla om nya kontrakt och göra klart med nya arbetsgivare som de börjar hos 1 juli. Ha gått igenom hela den svenska landslagstruppen för att bedöma hur heta de är marknaden.

Andreas Isaksson

Ett år kvar på kontraktet i PSV och gjort det bra, men den holländska klubben har ännu inte inlett nya förhandlingar. Målvakten vill gärna stanna och är inte direkt het på marknaden sett till större ligor.

Johan Wiland

Har varit briljant i FCK och den danska klubben har inget behov av att sälja svensken, och det krävs ett väldigt högt bud för att det ska bli verklighet. Just målvakter har svårt att få till flyttar, så han blir kvar.

Mikael Lustig

Sitter på ett utgående kontrakt i Rosenborg och den norska klubben är öppen för att sälja honom i sommar. Har kopplats ihop med en radda klubbar och sitter i en grymt bra förhandlingssits.

Andreas Granqvist

Efter han tog klivet till Groningen har målet varit att studsa vidare, men han har haft svårt att övertyga klubbar att betala vad den holländska klubben krävt. Som mer given landslagsman och med bara ett år kvar i sommar lär det bli en flytt till större holländsk klubb eller Tyskland.

Michael Almebäck

Ännu en spelare på utgående kontrakt och Örebro SK har en sista chans att ta in ett gäng miljoner i sommar. Har meddelat att han inte förlänger med ÖSK och kan hamna i Holland alternativt i Norge eller Danmark.

Jonas Olsson

Skrev nytt kontrakt med WBA hösten 2009 och oavsett hur det slutar i vår lär inte klubben släppa en spelare som är bunden till klubben till 2013 om inte någon lägger upp ”löjliga pengar”, vilket inte är troligt.

Mikael Antonsson

Efter fyra år i FC Köpenhamn letar ”Anton” ny klubb som Bosman och med tanke på att han imponerat under de sista åren kommer han kunna ta ett kliv upp. En nackdel är att han är 30 år och inte landslagsman, så det blir svårt att hitta toppalternativ när det gäller ligor och klubbar.

Oscar Wendt

Många klubbar har studerat 25-åringen vars kontrakt med FCK går ut i sommar. Sporting i Portugal är den senaste i raden som vill skriva kontrakt med ytterbacken. Över tio klubbar uppges vara intresserade och som Bosman-fall skriver han ett lukrativt kontrakt med en toppklubb i en mindre liga.

Kim Källström

Kom till Lyon 2006 och skrev ganska tidigt nytt kontrakt som gäller till 2012. Ännu har man inte diskuterat en förlängning och sett till att han är sjunde bäst betald i franska ligan och att klubben går sämre så kan det bli flytt i sommar. Troligen till storklubb i mindre liga eller mindre klubb i stor liga, och med ett vasst kontrakt.

Rasmus Elm

Skrev hösten 2009 ett fyraårskontrakt med AZ Alkmaar och den holländska klubben har inte riktigt upplevt talangens bästa spela förrän på slutet. Måste komma ett riktigt stort bud om man ska släppa honom, och det hade överraskat sett till att han haft ett tungt år.

Pontus Wernbloom

Flyttade till Holland och AZ efter U21-EM sommaren 2009. Har i sommar två år kvar på kontraktet och har under tiden i den holländska klubben etablerat sig i landslaget och även gjort det bra i klubblaget. Perfekt läge att sälja om det kommer in rätt bud, men sett till att AZ betalade 30 miljoner är det tveksamt om pengarna finns.

Sebastian Larsson

Ett guldläge för Larsson i sommar. Kommer när han skriver på för sin nya PL-klubb att bli en av de bäst betalda svenskarna. Talas om 30 miljoner kronor om året och i dagens ekonomiska klimat är det bra. Blackburn, Newcastle, Sunderland eller Everton är alla möjliga klubbadresser.

Christian Wilhelmsson

Flyttade till Saudiarabien 2008 på två år och har därefter förlängt med ytterligare två år. Hans ekonomiska bekymmer är över, men han aviserade på Cypern att han är tveksam till en fortsättning efter kontraktets slut, men att han vill fortsätta ute i Europa. Kan kanske även bli Mjällby?

Johan Elmander

Den som kommer att göra den bästa affären av alla svenskar i sommar. Juventus är den senaste i raden av klubbar som kopplas ihop med Bosman-fallet och det är inte otroligt sett till att hans agent Anders Wallsten tog Olof Mellberg som Bosman till just Juve. Tveksamt om han stannar i England, tror det blir en flytt söderöver och till stålarna.

Emir Bajrami

Twente kan inte vara missnöjt med köpet av Elfsborgs-spelaren och kommer naturligtvis inte att sälja honom. Har över tre år kvar med den holländska klubben och får sitta nöjd där minst en säsong till.

Martin Olsson

Förlängde med Blackburn förra sommaren och är bunden till klubben till 2015. Har spelat regelbundet och kan fylla både rollen som vänsterback och vänsterytter, och enda skälet till affär är om Blackburn trillar ur Premier League.

Zlatan Ibrahimovic

Flyttade till Milan och är formellt bara utlånad denna säsong. Ska köpas loss från Barcelona i sommar och har ett kontrakt med Milan till 2014. Även om han kopplas ihop med Manchester City är det tveksamt om han vill lämna Milano och Serie A sett till den status han har.

Marcus Berg

Sitter i ett knivigt läge eftersom han är ägd av Hamburger SV som köpte honom för 100 miljoner kronor i augusti 2009, men han är utlånad till PSV Eindhoven hela denna säsong. Dels har han inte övertygat målmässigt, dels kan inte PSV betala 100 miljoner. Lär få börja om i HSV.

Markus Rosenberg

Tillhör Werder Bremen som han förlängde kontraktet med till 2012 i samband med att han lånades ut till Racing Santander. Den spanska klubben vill köpa loss honom med den tyska klubben har hittills krävt för mycket betalt. Ett hinder är en väldigt hög lön.

Alexander Gerndt

En raket i svensk fotboll som har gått från Gefle våren 2010 via HIF till den svenska EM-kvaltruppen. Sett till träningen är han nära ett inhopp och många klubbar följer den allsvenska skyttekungen. Allt talar för att han flyttar till Holland eller Tyskland i sommar och då gör ett rejält klipp.

***

Så här gick det till när Roy Hodgson tröstade Richard Keys:

[youtubeplay id=”57pEGCSwEOQ” size=”large”]

***

Erik Hamrén har verkligen järnkoll på vad vi i presspacket skriver. Bara det att han några timmar efter mitt blogginlägg om att jag väljer Andreas Isaksson kunde påpeka att jag och Ekwall tyckte olika.

Och på lördagen läxade Hamrén återigen upp Aftonbladet, denna gång om rubriken om att Zlatan var utbränd. För egen del bommade jag den frågan på torsdagens presskonferens så jag vet inte vad som sades och inte sades.

Kan bara konstatera att förbundskaptenen aldrig ger sig i kampen när han anser sig felbehandlad i medierna. Då inleder han gärna en presskonferens med att sträcka upp de han anser är skyldiga. Rätt eller fel? Mest fascinerad att han orkar. I morgon slår de in fisk i den papper med den rubriken.

Ja, jag inser att känsligheten kring Zlatan är enorm, men de borde alla slappna av.

***

Mino Raiola förnekar sig inte. Skönt försvar av Zlatan och snack om politisk dom där det gäller avstängningen.

***

Lars-Åke Lagrell omvald för ännu ett år. Fast 2012 kliver han av och nu går kandidaterna in på upploppet inför valet om ett år.

***

Holland är överjävliga, vi såg det mot Ungern igen, och det är bara att ta sikte på andraplatsen i gruppen. Går inte att lura sig själv. Inte så illa att ta en andraplats och vinner vi det mesta som är kvar lär landslaget gå rakt till EM 2012 som bästa tvåa vilket vore en dröm jämfört med ett ovisst play off.

***

Väldigt tydlig på dagens träning att det finns fyra positioner som det är oklart vem som startar i och att en spelare är given i två av tre positioner:

  • Mittback bredvid Andreas Granqvist? Jonas Olsson spelade mest ihop med ”Granen” under lördagen och utmanas av Mikael Antonsson.
  • Högerback? Mikael Lustig kunde inte träna med laget på lördagen heller, och där kan Sebastian Larsson kliva in. Allt talar för Larsson om Lustig inte kan spela.
  • Högerytter? Om Sebastian Larsson kliver ner i planen så står det mellan Alexander Gerndt och Christian Wilhelmsson sett till träningen.
  • Målvakt? Johan Wiland spelade oerhört mycket med det som såg ut som startelvan. Kan det öppna för FCK-keepern?

Så Hamrén har klart med sju av elva platser i startelvan: ? – ?, Granqvist, ?, Wendt – Källström, Wernbloom – ?, Elmander, Bajrami – Ibrahimovic

Klart att en spelare som Emir Bajrami återerövrat sin startplats i laget efter att fotskadan och operationen stoppade honom inför mötet med Holland. Det är naturligtvis ett plus att han är tillbaka.

***

Marcus Allbäck fick först chansen att dra lite om sina mål mot Moldavien 2001 och hur det var starten på hans landslagskarriär, och sedan fick han skriva en hel del autografer när han väntade vid bilden på Råsunda.

Trodde inte kidsen hade så bra koll på Allbäck, men så var det.

Publicerad 2011-03-26 kl 17:38

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons