Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En soloräd från Granqvist hade rätat ut frågetecknet

Andreas Granqvist är Erik Hamréns man i mittförsvaret när Olof Mellberg och Daniel Majstorovic är borta. Även om han inte gjorde någon lysande match mot Holland – Granen” var inte ensam om att ha det tufft mot “Oranje” – så är det honom förbundskaptenen sätter sitt hopp till när det handlar om spelförande mittbackar.

Och jag fattar att Hamrén blivit såld på bland annat de här grymma målen (som man bara kan göra i Holland, enligt en känd ex-landslagsstjärna:

Utan tvekan hade en liknande räd från den målfarlige mittbacken (två mål på två EM-kval och tio mål i Groningen) rätat ut en del av frågetecknen som finns kring honom. Jag är som sagt inte övertygad men han kan kanske hantera försvarsspelet också även om han blivit lidande av naivt svenskt spel mot Holland och naivt spel i holländska ligan?

Kanske är ett sådant mål också vad han behövt i en viktig landskamp, för även om han gjort det bra i träningsmatcher så är det en annan sak. Får hoppas på det mot Moldavien sett till att han behöver få ännu bättre självförtroende och att han signalerar det Hamrén vill se: spelare med mod, attityd och vilja.

***

Vi matar på rejält från TV4:s och fotbollskanalens sida i samband med EM-kvalet mot Moldavien.

18:00 – Drar i gång försnacket i TV4 Sport och på fotbollskanalen.se. Under reklampauserna i TV4 Sport kör vi vidare på fotbollskanalen.se.

18:20 – Dags för Zlatan-CAM, som du ser exklusivt på fotbollskanalen.se, att börja följa den svenska lagkaptenen. Hela tiden han är på plan, från uppvärming till slutsignal, så ser du vad som händer och vad han gör.

18:35 – Försnacket fortsätter i TV4 och forsätter givetvis hela tiden på fotbollskanalen.se, bland annat i reklampauserna.

19:00 – Avspark på Råsunda och du ser matchen på TV4 eller på fotbollskanalen.se och på den sistnämnda kan du även se Zlatan-CAM.

19:47 (cirka) – Paussnack i TV4 och på fotbollskanalen.se.

20:48 (cirka) – Slutsignal och full täckning av Sveriges EM-kval i TV4 och på fotbollskanalen.se.

21:30 – Sändningen slut i TV4 men på fotbollskanalen.se får du mer intervjuer, krönika och spelarbetyg.

***

Moldaviens målvakt Stanislav Namasco får gärna göra så här på Råsunda – det här var mot Polen för en dryg månad sedan:

***

Vid 14:00 tisdag släpper Erik Hamrén startelvan till EM-kvalet mot Moldavien och på dagens presskonferens sade förbundskaptenen att han funderat mest på mittbacksposten och mycket på en annan jämn position. Min tro är att den andra positionen är målvaktsplatsen.

Så här tror jag att Erik Hamrén mönstrar sitt 4-2-3-1-gäng:

1 Andreas Isaksson, PSV Eindhoven – 2 Mikael Lustig, Rosenborg, 3 Andreas Granqvist, Groningen, 4 Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 5 Oscar Wendt, FC Köpenhamn – 6 Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 9 Kim Källström, Lyon – 7 Sebastian Larsson, Birmingham, 11 Johan Elmander, Bolton, 8 Emir Bajrami, Twente – 10 Zlatan Ibrahimovic, Milan

Avbytare: 12 Johan Wiland, FC Köpenhamn (mv), 16 Jonas Olsson, West Bromwich, 17 Martin Olsson, Blackburn, 21 Christian Wilhelmsson, Al-Hilal, 19 Alexander Gerndt, Helsingborg, 15 Marcus Berg, PSV Eindhoven, 14 Markus Rosenberg, Racing Santander

Läktaren: Michael Almebäck, Örebro, Rasmus Elm, AZ Alkmaar

***

På fredag är det premiär i Göteborg och jag ska dit, och jag längtar till “Fotbollens sista proletärer” som handlar om en annan tid, då ett svenskt lag kunde göra avtryck i Europaspelet och Blåvitt fick hissa en europeisk pokal två gånger.

[youtubeplay id=”hg-VDOW1I4A” size=”large”]

***

Vi flyger in profiler till de kommande två programmen av Ekwall vs Lundh. Yes!

***

Inom kort kommer min 11-årige son och hans polare vilja ha en likadan sko som den Zlatan kör med i mötet med Moldavien. Jag vet om att tjatandet kommer när vi glider in på Stadium nästa gång. När jag var liten kom det nya skor en gång om året och då gick man och kände på dem och drömde om ett par och möjligen fick man ett par, men oftast inte.

I dag släpper skofabrikanterna ett gäng olika skor under varje säsong. Tempot är uppskruvat. Och det börjar alltid med att storstjärnan bär dem i en stor, uppmärksammad match, och någon vecka senare finns skon i butik. Sett till att Zlatans sko kostar 3999 kronor så är inte skofabrikanterna dummare än att de också släpper en billigare juniorsko som ser ut som originalet och det är den man som förälder får punga ut för gång på gång.

Samtidigt kanske jag ska vara tacksam att vi inte är uppe 4000-kronorsdojjan. Än i varje fall.

***

Sett till bristen på kantalternativ borde Kennedy Bakircioglü varit i Stockholm.

***

Tysken Knut Kircher dömer, och man kan undra om hans kvalitet? UEFA flyttade ner honom ett snäpp i sin ranking, och därmed till tredje nivån, inför den här säsongen. Han har inte dömt annat än ett par matcher i Europa League och inga EM-kval.

***

Under alla år då Bladet inte fick ställa frågor till Zlatan så fick vi andra gärna kritik för att vi inte ställde tuffa frågor nog eller inte rätt frågor och så vidare. Ändå var det ingen från Bladets alla utsända som frågade Zlatan om den nyhet (en spark på “Chippen“) man hade över tre sidor i lördagens tidning.

Publicerad 2011-03-28 kl 19:48

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons