Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hamrén ratade fel man - men det ska inte kosta poäng

Startelvan är släppt och det blev den vi gett er ända sedan träningen i söndags:

Sveriges startelva: 1 Andreas Isaksson – 2 Mikael Lustig, 3 Andreas Granqvist, 4 Mikael Antonsson, 5 Oscar Wendt – 6 Pontus Wernbloom, 9 Kim Källström – 7 Sebastian Larsson, 11 Johan Elmander, 8 Emir Bajrami – 10 Zlatan Ibrahimović [K].

Ersättare: 12 Johan Wiland – 14 Markus Rosenberg, 16 Jonas Olsson, 17 Martin Olsson, 18 Rasmus Elm, 19 Alexander Gerndt, 21 Christian Wilhelmsson.

Det var tydligt på träningen att Erik Hamrén fastnat för Antonsson och säkerligen är det hans offensiva kvaliteter ihop med Andreas Granvists offensiv som gav duon startplatser. “Anton” är van att ha mycket boll från tiden i FC Köpenhamn. Med ett Moldavien som kommer att packa sitt 4-1-4-1 till ett 5-5 eller möjligen 5-4-1 så blir mittbackarna spelförande och då är Hamrén övertygad om att det här är den bästa duon.

Förbundskaptenen vinner även ett vant FCK-samarbete mellan vänsterbacken Oscar Wendt och Antonsson, vilket kan vara ett plus när nu tre fjärdedelar av backlinjen är ny och där “veteranerna” Mikael Lustig och Granqvist knappast är särskilt erfarna från spel i landslagets tävlingsmatcher.

Fast inte ska Hamréns ratande av Jonas Olsson betyda något mot Moldavien, mer än att mittbacken måste känna att Blågult inte är något för honom. För om han inte får speltid i detta läge, ja, då är han inte särskilt het. Mikael Antonsson fyller för övrigt 30 år i maj, så det är ingen ung talang.

Ja, ja, nog tjatat om det. Framåt ser det lovande ut och om Zlatan o Co bara är beredda att göra jobbet, att löpa och skapa luckor, pressa dem när man tappar boll så kommer man att skapa chanser nog att vinna den här matchen. Sedan måste landslaget få till lite holländsk effektivitet och verkligen sätta bollen i mål när chanserna kommer.

Många drar paralleller med rysaren i Chisinau 2001 där Marcus Allbäck räddade Sverige med två sena mål. Betydligt färre tar upp returen i Göteborg senare samma år då landslaget slog Moldavien med 6-0 trots att Fredrik Ljungberg var skadad och inte kunde spela och att startelvan inte var supersexig:

Ullevi 6 juni kl 20.15
Sverige-Moldavien 6-0 (1-0)
1-0 (37) Larsson straff, 2-0 (57) Larsson, 3-0 (68) Larsson straff, 4-0 (74) Alexandersson, 5-0 (77) Allbäck, 6-0 (80) Larsson.
Publik: 30.233

Sverige: 1 Magnus Hedman – 2 Olof Mellberg, 3 Patrik Andersson, 4 Klebér Saarenpää (13 Christoffer Andersson 34), 5 Teddy Lucic – 6 Tobias Linderoth – 7 Niclas Alexandersson, 8 Magnus Svensson (18 Mathias Svensson 83), 9 Anders Svensson (15 Daniel Andersson 71) – 10 Marcus Allbäck, 11 Henrik Larsson.

Tänk att Mathias Svensson hoppade in då? Hade jag glömt.

Då kom över 30 000 till Ullevi. Att folk inte går man ur huse kanske förklaras med att det är den första landskampen som spelas på Råsunda i mars. Folk är inte vana, helt enkelt.

***

Om du nu inte tar dig till Råsunda för Sverige-Moldavien är det bara att kombinera TV4, TV4 Sport och fotbollskanalen.se mellan 18:00 och 21:30 – då missar du INGET från EM-kvalet:

18:00 – Drar i gång försnacket i TV4 Sport och på fotbollskanalen.se. Under reklampauserna i TV4 Sport kör vi vidare på fotbollskanalen.se.

18:20 – Dags för Zlatan-CAM, som du ser exklusivt på fotbollskanalen.se, att börja följa den svenska lagkaptenen. Hela tiden han är på plan, från uppvärming till slutsignal, så ser du vad som händer och vad han gör.

18:35 – Försnacket fortsätter i TV4 och forsätter givetvis hela tiden på fotbollskanalen.se, bland annat i reklampauserna.

19:00 – Avspark på Råsunda och du ser matchen på TV4 eller på fotbollskanalen.se och på den sistnämnda kan du även se Zlatan-CAM.

19:47 (cirka) – Paussnack i TV4 och på fotbollskanalen.se.

20:48 (cirka) – Slutsignal och full täckning av Sveriges EM-kval i TV4 och på fotbollskanalen.se.

21:30 – Sändningen slut i TV4 men på fotbollskanalen.se får du mer intervjuer, krönika och spelarbetyg.

***

Tänk så sval Marcus Berg blivit. På läktaren i en match där landslaget måste gå framåt för seger och passerad av både Alexander Gerndt och Markus Rosenberg. Okej för att Rasmus Elm är mittfältare men han har sett iskall ut på träningarna och ända tar han en plats på bänken.

Michael Almebäck sitter också på läktaren och det var mindre förvånande sett till att han inte spelat en tävlingsmatch sedan allsvenskan tog slut, men hans tid kommer. Var så säker. Den snabbheten och den attityden är något som kan ta honom långt, särskilt under Erik Hamrén.

***

“Peace in our time!”

Publicerad 2011-03-29 kl 14:12

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons