Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Rolle och MFF har tidigare visat sin brist på kontraktsmoral

10å

Djurgården körde en rak rip-off på Pumas briljanta allsång, men nu stoppar klubben den och då drar även jag in den.

ANNONS

HÄR tippar jag AIK och Gefle och HÄR tippar jag Syrianska och Mjällby.

***

Apropå Malmö FF, Roland Nilsson, FC Köpenhamn, miljoner och ett pressmeddelande. Glöm inte att Svenska Fotbollsförbundet skickade ut ett pressmeddelande med rubriken “Hamrén stannar i Rosenborg” bara dagar innan SvFF tjackade loss den nuvarande förbundskaptenen från den norska klubben.

Så ta Malmö FF:s pressmeddelande från i onsdags med en tunna salt. Det är långt i från säkert att Roland Nilsson stannar kvar i Malmö FF hela 2011. Precis som vi skrivit tidigare och som Bladet skriver i dag så kommer Roland Nilsson att kliva av och är villig att ta en rättslig strid om han inte får ta över FCK i sommar. Han har en hyfsad plånbok i ryggen, om man säger så.

Malmö FF:s vd förnekar att klubben har kontakt med FCK men det är inte sant. Per Ågren har träffat FCK och förhandlat men buden är långt i från varandra. MFF:s första utspel var 15 miljoner kronor och FCK erbjöd en miljon kronor. Det är en bra bit kvar, men jag tror att parterna är tvingade att hitta en lösning.

ANNONS

Möjligen är det så att Malmö FF upptäckt att det inte var så lätt att hitta en tränare som är bra nog och kan gå in direkt, och därför skickar man ut ett pressmeddelande för att lägga tryck på Nilsson att stanna. MFF-tränaren vill samtidigt att FCK och MFF ska hitta en lösning, men är beredd att kliva av skäl som både är ekonomiska och sportsliga.

Jag fattar inte att Malmö FF inte släpper Nilsson. Inte så att han har rätt att gå, utan mer för att missnöjda medarbetare knappast är vägen fram. Ovanpå det är kontrakt gällande tränare en annan sak än spelarkontrakt och det är bara att tugga i sig att det är så här näringskedjan ser ut i Norden just nu.

Är nu Roland Nilsson en svikare eller inte? Ja, det finns många sätt att kolla på och rasa åt både det ena och det andra hållet, men Malmö FF och Roland Nilsson har tidigare visat var de står när det gäller att moral och kontrakt. Det existerar inte i deras värld. När MFF mitt under pågående säsong gjorde klart med Roland Nilsson trots att han tränade Gais så visade man vilken moral som gällde. Därför får man knipa igen när FCK gör samma sak och bara ta stålarna.

ANNONS

Ovanpå det visste Malmö FF att den tränare man anställde 2007 inte var så noga med att respektera kontrakt om gräset både var grönare och längre på andra sidan planket. Han dumpade Gais på samma sätt som han vill dumpa Malmö FF nu. Därför kan det inte komma som en chock att Nilsson är sugen på danska kronor i massor och garanterat spel i Champions League.

Okej för att vi alla kan kliva upp på våra höga hästar och rida till angrepp, det är rätt lätt för vi behöver inte leva med det, men sitter man i Malmö FF:s ledning och ser den perfekta tränaren på Gais-gården då hugger man, för Gais finns längre ner i näringskedjan. På samma sätt är det om man är Roland Nilsson, få står emot en femdubbling av lönen och ett tyngre jobb.

De flesta är sig själva närmst, om det kan man ha en massa synpunkter och uppleva att det är jobbigt, men det är svårt att lägga det oket på enskilda individer och klubbar som dessutom visat att moral inte är något de värderar när det drabbar andra men att det är annat när det drabbar en själv.

ANNONS

Okej, det finns en massa MFF-fans som naturligtvis är besvikna och ledsna. Men jag hörde inte deras protester när MFF plundrade Gais på klubbens huvudtränare och andretränare, istället handlade diskussionen om Roland Nilsson och Hans Gren var rätt tränare för Malmö. Därför klingar eventuell ilska rätt tomt.

***

Drar Gais loss Wanderson och sätter ihop honom med Razak Omotoyossi och Alvaro Santos så kan det bli drag. Heja, heja grönsvart, heja, heja grönsvart. Det sista är en rest från min tid på G-P då jag gillade den såsngen på högsta volym på Gamla Ullevi.

***

Ekwall vs Lundh har mästerligt besök i form av MFF-profilen Jimmy Durmaz i studion på lördag. Missa inte en landslagsman i TV4 Sport, 20:00, direkt före derbyt Milan-Inter.

***

TV4 bjuder alla som nått en viss ålder på en gratis hälsokoll i två steg. Dels en provtagning, dels en träff med en sjuksköterska och då hörselkoll, genomgång av prover och en del annat. Tyvärr är det förknippat med åldern och plötsligt är man i en del av livet där det är allvar, eller åtminstone kan vara.

ANNONS

Därför närmade jag mig Feelgoods – bara det namnet – lokaler med samma känsla som när jag svänger in med min gamla Volvo till den lokala besiktningen i Sätra eller i Rissne. Dock verkar jag ha vårdat mig själv bättre än jag tar hand om bilen, och det blev strålande värden rakt igenom. Tack gode Gud, och tack Military Training som fick mig på spåret. Den vågchocken kan jag leva på länge.

***

Tysklands general manager Oliver Bierhoff har en klar syn på dagens unga spelare: “Fotbollen skapar bortskämda slynglar som får allt gjort åt dem.”

***

Superettan har upptaktsträff på tisdag och seriens stora namn uteblir. Landskrona och Henrik Larsson skickar assistenten Hasse Eklund, och det är inte direkt PR-arbete i världsklass.

***

Lider med Trelleborg och Tom Prahl som verkligen inte får någon rättvisa. Dessutom är det osportsligt att Malmö FF får ännu en hemmamatch.

ANNONS

***

Leeds-Nottingham TV4 Sport och det har talats om att jag ska vara bisittare. Vi får se om det blir av. Inte så att jag inte vill, utan mer att det varit för mycket jobb och dottern ska ha kalas…jo, jag har ett annat liv också…och att det är osäkert om man får in den matchen.

***

Vad käkar Erik Edman?

***

På måndag är Fotbollsmåndag tillbaka i TV4, vid 22:40, och man har SUPER-LIVE med sig på fotbollskanalen.se.

***

Kommer att sakna Zlatan Ibrahimovic i derbyt på lördag. Inte riktigt samma sak utan honom.

Publicerad 2011-03-31 kl 13:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto