POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hur är Wayne Rooney konstruerad?

Svenska klubbar kansk ska scouta Japan? Gillar sådana här småkillar, men det är sällan de verkligen blir något, eller?

[youtubeplay id=”5gDuRHEY6Xs” size=”large”]

***

Manchester United ligger i slagläge i Champions League efter 1-0 mot Chelsea Stamford Bridge. Det trodde jag aldrig, mitt tips låg på Chelsea som sett ut att bli allt vassare och som har en av CL-historiens vassare tränare i form av Carlo Ancelotti.

Förklaringarna till resultatet är naturligtvis många, allt från en utebliven Chelsea-straff, Torres fortsatta målsvacka, Ferdinands överraskande starka återkomst, London-lagets tvekande och darriga passningsspel, Edwin van der Sars storspel och flyt med stolpen och så vidare.

Fast den stora grejen var givetvis Wayne Rooneys insats. Heligagudsmoder, vilken spelare. Hur är den mannen konstruerad? Vad är han gjord av? Vad äter han? Vad dricker han? Jag vill veta, för han kan inte vara en vanlig dödlig.

Hur förklarar man annars den match han gör? Rooney ser ju ut som en publirare i den engelska söndagsligan som ramlar ut till match efter en vanlig vända med polarna där han krönt 16-18 pints med lite hämt-kines och ett par timmar på soffan innan han letat upp bollskorna och gett sig av.

Lägg till Rooneys tokspel i helgen där han fick hela England att gå i spinn och tidningar och tv att bara mala om Rooney, Rooney efter att ha svurit. Att engelsmännen inte är kloka är en annan sak, för fakta är ju att Rooney återigen hamnar i centrum för något skit han hittat på, och då släpper ingen det.

Och bara genom att kolla tillbaka ett år i Wayne’s World så fattar jag inte ens att han orkar spela fotboll. Formsvackor, kontraktsbråk, VM-haveriet, offentlig otrohet, dumpade reklamkontrakt, nybliven småbarnsfarsa, utskällningen av engelska fans och så vidare.

Det är klart att formen varit på uppåtgående, det såg man inte minst mot West Ham i helgen men då lyckas han vända det till något helt annat genom att svära argt in i Skys kameror. Ja, inte utan att man undrar vad som driver honom? Vad som triggar honom?

Oavsett, det var en bländande första halvlek som Rooney gjorde. Han for som en furie över hela planen och krönte dessutom med att skicka in 1-0 (vilket förspel av Carrick och sedan gamle Giggs) och målet firade Rooney som något slags bökande djur. Vad gjorde han?

Även i andra halvlek var han stark och ledde sitt United och jämför man med en del andra tunga anfallspjäser på planen så är det bara att imponeras av Englands främste fotbollsspelare, för när han har det drivet finns ingen annan som kan mäta sig.

Okej för att Sir Alex Ferguson och lagkamraterna får köpa en hel del skit men han vet vad som finns i Rooney och vad det kan ge. Jämför vi med våren 2010 då Rooney blev skadad mot Bayern München och Uniteds säsong planade ut, så ser det bättre ut för laget nu med en anfallare på uppgång och kamp på tre fronter, även om svordomarna kan kosta en eller två matcher.

Tyngre för Romans imperium Chelsea och om man inte tråcklar sig vidare i Champions League så är det ett steg tillbaka. Kanske var det så att Ancelotti red på Guus Hiddinks bas och tog en dubbel första säsongen eller så finns annat skäl till att klubben verkar vara på nedgång.

Men innan vi skriver den nekrologen så bör returen på Old Trafford spelas. Glöm inte att United hade 3-0 hemma mot Bayern i match 2 och därmed 4-2 när Robben o Co och det tyska laget skickade in två mål som tog det vidare till final.

***

Stuart Baxter är ny expert i Canal Plus. Gillar det. Undrar om han bli kvar, här får han press i England.

***

Medierna sätter ofta agendan och där kan det växa sig fast att vissa alltid är goda och andra alltid är onda. Tänk så mycket skit Real Madrid, José Mourinho och spelarna Xabi Alonso och Sergio Ramos fick efter att ha ordnat varningar mot Ajax för att bli avstängda i rätt match.

Undrar vad reaktionerna blir efter att Andrés Iniesta drog på sig en billig varning precis efter att Barcelona ökat till 3-0 mot Sjaktar Donetsk? För nu är Iniesta avstängd i returen och kan garanterat spela mot Real Madrid

***

En del undrar varför Fotbollskanalen Europa inte får visa bilder från Premier League men att SVT kan göra det i Fotbollskväll. Jag vet inte exakt, men det är ingen hemlighet att Viasat jobbar tätt med SVT (de har ju samma experter bland annat).

Tråkigt för oss och er tittare, men sådant är livet i rättighetsvärlden. Det är ju inte dumt för en kommersiell kanal som Viasat att få visa upp sina betal-tv-produkter Champions League och Premier League i ett magasin på bästa sändningstid i en av Sveriges största tv-kanaler, som dessutom inte konkurrerar på något sportområde.

Att TV4 inte heller har någon nyhetsrätt till Champions League är inget som ger några rubriker i Bladet, däremot blir det pådrag under en förhandling om rättigheterna till svensk fotboll. Att det löste sig kvickt gav inte en endast rad.

***

Fredrik Ljungberg lever och spelar. Skaffade en straff under sitt korta inhopp. Stort.

***

Albin Ekdal var en skön gäst i Ekwall vs Lundh. Lagom distans till den stjärnspäckade värld han lever och verkar i. Du ser honom i TV4-Sport på lördag – 20:00, inklämd mellan Inter-Chievo och Udinese-Roma.

***

Skönt för Viasatsa att åtminstone en av kvartsfinalerna lever. De andra tre är avgjorda och vi får Barcelona-Real Madrid och Schalke-????.

***

Hammarby är Hammarby, rasslar ut ur Svenska cupen mot BKV Norrtälje som är nykomling i division 2. Kanske ändå bra med en väckarklocka för en av seriefavoriterna? Eller har Erik Hamrén sådan grym koll? Förbundskaptenen tror på ett antal lag före Bajen i årets superetta.

***

SUPER-LIVE med Europa League i kväll. Kvartsfinaler väntar och vi börjar senare, 20:30, och ni ser Benfica-PSV Eindhoven i TV4 Sport.

Undrar om Benfica fortfarande är knäckt efter att ha tappat ligasegern på hemmaplan i söndags? Kanske betyder det något? Samtidigt förlorade även PSV seriefinalen mot Twente i helgen som gick.

Fick reda på att Ola Toivonen inte alls spelar, han har problem med baksidan av ett lår och är på behandling i Serbien.

Publicerad 2011-04-07 kl 09:48

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå