POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Varför är det Martin Hanssons fel att Dembo tar med handen?

Pa Dembo Touray bjöd på ett klassiskt Pa Dembo Touray-misstag när han räddade bollen med handen utanför straffområdet, och att han fick rött kort är inte något att ens diskutera. Förstår inte att Dif-målvakten ens stannade kvar på planen och snackade.

Reglerna säger att Martin Hansson gjorde rätt som visade målvakten det röda kortet. Därför är det rätt svårbegripligt att Dif-klacken skrek en massa skit efter domaren. Det var knappast han som tog bollen med handen efter att ha försökt nicka undan den istället för att bara rensa.

Ja, ja, sett till utvisningen var det inte konstigt att Malmö FF vann med 1-0 efter ett sent mål av Jimmy Durmaz. De regerande mästarna skapade flera chanser men det dröjde till närmast övertid innan man fick in bollen genom den petade yttern, som till slut fick hoppa in när MFF jagade ett segermål och en perfekt start på säsongen.

Närmast hade annars Agon Mehmeti varit i första halvlek när han drog ett bra skott i bortre stolpen, och även Guillermo Molins frispark efter Dembos kort var nära men Tommi Vaiho var med. Jiloan Hamad brände ett bra läge men han var verkligen inte ensam i MFF där Dif-backlinjen med nye jänken “The Boss”Gale A kallas så – ihop med Jooni Toivo höll hyfsad koll.

Förlusten svider naturligtvis för Djurgården som bara tagit en poäng på tre matcher, men det är tyvärr så att med en man mindre i en dryg halvlek är för tufft. Kennedy Igboananike hade några tunga avslut som kunde resulterat och så länge det var elva mot elva så var det match, men när väl Dembo tappat huvudet var det en rejäl backe, men det får man glömma.

Imponerande av MFF att aldrig tappa tempot i jakten trots en rad bommade lägen, och tidigare säsonger tror jag knappast man orkat upprätthålla den frenesin och optimismen i malandet framåt, men Roland Nilsson har ingjutit ett självförtroende i laget och spelarna som Stockholms Stadion inte sett så ofta sedan Kim Källström o Co härjade som värst i blårandigt.

***

José Mourinho är så oerhört slipad i det här mentala kriget inför stormatcher. Real-tränaren skapar kontroverser på egen hand genom att vägra uttala sig, och får alla att glömma det andra. Dessutom får han spelarna att enas.

Fast ni som ändå vill läsa kan med hjälp av fotbollskanalen.se läsa Mourinhos assistent José Morais tycka till och bland annat lyfta fram Ronaldo som en mycket bättre spelare än Lionel Messi.

***

Topplaget Örebros amerikanska landslagsman Alejandro Bedoya är gästen i Ekwall vs Lundh20:00 i TV4 Sportlördag kväll – och även om jänken inledde som en Hillary Clinton så växte han under programmet. Bara det att han lade skulden på ÖSK när det gäller den “Bosman flu” som spridit sig i truppen.

Jänken har läst ekonomi och konstaterade att om klubben bara vågat ta mer risk så hade de haft chansen att tjäna mer, men de ville bara skriva tre år med honom. Dessutom är Bedoya den första gäst som på frågan om det största rövhålet han mött tog upp ett helt allsvenskt lag som spelade “assholeish”…

***

John Guidetti i Manchester Citys 20-mannatrupp till FA-cupens semifinal. Ja, det är stort.

***

Inte förvånad att var tredje svensk är beredd att sälja sin njure. Bara att kolla in elpriserna i Sverige för att inse att njurmarknaden här hade varit stor.

***

Avstängde Wayne Rooney reste med United till London för FA-cuosemifinalen. Carlos Tevez åkte inte med City. Smells like team spirit…

***

GIF Sundsvall under Sören Åkeby…ja, det är inte “winning” direkt. Med tanke på att han sågade Carlos Banda o Co i Dif.

***

Jag kan inte smälta att SvFF ändrade i sitt pressmeddelande om bengaler och strök attacken på DN:s Johan Esk. Nej, det är klart att den inte skulle funnits med från start, men att ändra…ja, det är en aning lustig.

***

Kapten Daniel Andersson gjorde en Terry Butcher, fast utan så mycket blod.

Publicerad 2011-04-15 kl 20:57

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå