Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Varför ogillar andra spelare Helsingborg?

Lundhs blogg

Blir Kenny Dalglish avstängd nu? Och Arsène Wenger? Deras fajt efter 1-1 matchen var väl precis vad Premier League inte vill ha när vi talar om sportens image. Tränarna som står och svär åt varandra istället för att sportsligt skaka hand med varandra efter ett resultat som var okej sett till matchen.

Jag fattar givetvis alla tokiga Arsenal-fans som för det första undrar hur domaren Andre Marriner hittade tolv minuters tilläggstid när det stod åtta på skylten och för det andra anser att han blåser för en väl enkel straff när Lucas Leiva väntar in Emmanuel Eboué och Liverpools brasse föll när Eboué inte kunde hålla sig.

Precis som Liverpool-anhängarna kan ifrågasätta den straff som Jay Spearing fick emot sig efter att han stött ihop med Cesc Fábregas. Det var väl därför som det hettade till mellan klubbens managers och de utbytte olika otrevliga fraser.

Fast Arsenal-anhängarna ska rikta eventuell ilska mot sitt eget lag. Det händer för lite, helt enkelt. Att det ser ut att bli ännu en titellös säsong för fransmannens lag är den verklighet som man ska brottas med. Samtidigt står klubben bättre rustad än de flesta inför en ny tid med Uefa:s regler gällande finansiellt Fair Play och med tid kommer triumferna.

Annons

***

Fotbollsmåndag SUPER-LIVE är tillbaka och följande gäller:

19:00 – Tv4-Sport/fotbollskanalen.se

Rapporter från Göteborg-Helsingborg och Örebro-Gefle samt försnack till Hammarby-Landskrona

19:20 – TV4-Sport

Hammarby-Landskrona direkt.

19:20 – fotbollskanalen.se

Fotbollsmåndag – SUPER-LIVE fortsätter med mål och annat från matcherna. Håller på till 21:40 och ni får intervjuer och annat från de allsvenska matcherna samt från Hammarby-Landskrona.

23:00 TV4

Fotbollsmåndag

***

Förra säsongen var det en hel del gafflande mellan Malmö FF:s spelare och Helsingborgs dito gällande vem som spelade snyggast och så vidare. Det tog vid inför Super-cupen. Mjällbys blivande serie A-export Moestafa El Kabir har inte hållit igen om sitt hat mot HIF, staden, laget och allt annat vi kan förknippa med den gamla “Mjölkkossan“.

Annons

Och visst har jag hört det slentrianmässiga föraktet i allsvenskan som är riktat mot HIF:s effektiva fotboll, men jag blev förvånad när ÖSK-jänken Alejandro Bedoya, som i helgen gästade Ekwall vs Lundh, ansåg att HIF spelade “assholeish” när han i extramaterialet fick svara på vilka som är de största rövhål han stött på:

HIF spelar en vinnande fotboll och det slår det mesta. Därför fattar jag inte kritiken. Är det roligare att spela “snygg” fotboll och inte vinna cupen och dessutom bli tvåa i allsvenskan? Verkar aningen dumt att tänka så, det är inte direkt “Drillo“-fotboll som Conny Karlsson kommenderat fram.

Alejandro Bedoya var en skön gäst som släppte Hillary Clinton-stuket och gav ärliga raka svar om att det är ÖSK:s ansvar att han och en massa av klubbens stjärnor kan försvinna som Bosman-fall. Du ser huvudprogrammet av Ekwall vs Lundh HÄR.

Annons

***

Hur mår Bolton-spelarna nu? 0-5. Mot Stoke!

***

Var det någon som trodde på Zlatans snack om att han svor för sig själv? Nej, jag trodde väl det, och bilderna är tydliga om nu någon mot förmodan tvivlat. Att Milan fortsätter att vinna och rycka i från gör att Zlatans avstängning blir mindre kostsam, men jag ställer mig frågande till att alla som nu menar att anfallarens roll i titeln kommer devalveras.

***

Vad jag kan njuta med Manchester Citys fans efter segern i FA-cupsemifinalen mot Manchester United. Ända sedan jag läste Colin Schindlers bok “Manchester United Ruined My Life” så har jag känt för City. Det är så att de flesta fans kan känna igen sig i delar av hans beskrivingar, för få klubbar vinner det mesta, men i Citys fall är det förstärkt av att den stora rivalen hela tiden gör saker som får Citys bedrifter att hamna i skugga. Som när Manchester City vann ligan senast, 1968, då gick det några dagar och så vann United Europacupen…

Annons

Naturligtvis frustrerande för United att klara sig utan avstängde Wayne Rooney och Dimitar Berbatov visade varför Ferguson ofta tvekar att använda honom i de stora matcherna, och han bommade ett par lägen. Sedan sjabblade United i försvaret och Yaya Touré inte bara läste det utan utnyttjade det med några kliv och skickade in 1-0.

Att Paul Scholes återigen tappade huvudet och märkte Zabaleta med dobbarna på samma sätt som han märkte Håkan Mild på samma arena för tolv år sedan gjorde inte Uniteds uppgift lättare. De tappade därmed en spelare och var egentligen aldrig riktigt nära att ordna en kvittering, och därmed dog drömmen om en trippel.

I Manchester City drömmer man inte om tripplar, men väl den första titeln på 35 år och dessutom spel i Champions League. Klarar Roberto Mancini att ta sitt lag dit så kan man verkligen börja utmana storebror igen och alla City-fans kan åtminstone resa på ryggen en lite bit, men det är långt till att man ska känna att inte United förstört delar av deras liv.

Annons

***

Trodde att Pa Dembo Touray skulle nöja sig med en tabbe i fredags, men icke. Hur den utvisade målvakten efter matchen kan säga till Bladet att han hade tagit Jimmy Durmaz segermål är bara patetiskt.

***

Har Syrianska greppat att allsvenskan börjat?

***

Många undrade vad Hasse Backe skulle med problembarnet Luke Rodgers i New York Redbulls. En hårdför anfallare från de lägre engelska ligorna som haft mer än sin beskärda del av problem utanför planen. Fast Backe trodde på Rodgers som först inte fick visa till USA på grund av sina rättsliga problem.

Till denna säsong anslöt han till Redbulls och i helgen smällde den skallige engelsmannen, som ser ut som en stenhård pub-lirare, in två mål och assisterade till ett tredje när han startade blott sin andra match.

Publicerad 2011-04-17 23:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto