POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Oddo var den som firade Milans titel galnast

Fotbollsmåndag SUPER-LIVE startar 19:00 på fotbollskanalen.se. Bra drag med bra matcher: Gais-Göteborg, Helsingborg-Gefle, Elfsborg-Norrköping samt BP-Hammarby (går även att se hela superettan-matchen i TV4 Sport).

***

När man vinner ligan kan man fira på många olika sätt. Har aldrig sett något som Massimo Oddo som efter att Milan vunnit lo scudetto i Rom ville fira genom att springa 400 meter under en minut. Galning! Kolla klippet nedan:

[youtubeplay id=”GptEib6rI1Q” size=”large”]

Om han klarade det? Ja, Oddo säger att han spring in på 58 sekunder. Massimo Ambrosini hävdar dock att klockan stannade på 1 minut och 4 sekunder efter backens löptur på Olimpico.

Störst humor är ju att Massimo Oddo inte ens spelade i lördags och faktiskt bara varit med i sju matcher. Samtidigt säger väl det en del om lagkänslan i klubben, och där man hjälpts åt att dra klubben genom säsongen.

***

Malmö FF:s läge med Roland Nilsson och FC Köpenhamn är ett moment 22. Alla vet att MFF måste byta tränare, men samtidigt kan klubben inte byta tränare utan att få ut några miljoner av FC Köpenhamn. I och med att FCK nu vet att Stuart Baxter står redo så vill den danska klubben inte ge särskilt mycket i kompensation. Därmed kan MFF inte göra sig av med Roland Nilsson.

Bakgrunden är att MFF-ledningen valde att spela “hard-ball” med FCK och talade om att Roland Nilsson skulle stanna hela säsongen och krävde 15 miljoner kronor i ersättning. FCK svarade med att sluta förhandla och skickade ut ett pressmeddelande om att Nilsson var klubbens tränare från januari 2012 och att man hoppas ha honom på plats i juli.

Ja, ja, det är lätt att vara efterklok, det var en bluff från MFF-ledningen som inte gick hem. Därmed sitter man också i ett rysarläge där lagets spel fallit samman och Nilsson har mer och mer tankarna på nya jobbet i FC Köpenhamn. Hur det slutar? Det vet bara Malmö FF som har bollen i knät och måste bestämma sig för vad som är viktigast: stålar från FCK eller att få i gång laget.

***

Häckens tidigare mittfältare Erik Friberg blir inte jätterik på att spela i MLS. 110 000 dollar om året för spel i Seattle. Spelarfacket i USA lägger ut alla löner öppet och det är bara att läsa in sig.

***

En del har hört av sig om Sir Alex Fergusons titlar eftersom det var uppe till diskussion i Fotbollskanalen Europa. Faktum är att han är nära sin 36:e titel med United om man tar hem Premier League. Samtidigt kan man räkna bort en hel del och i rena titlar som ligan, ligacupen, FA-cupen och Champions League och Cupvinnarcupen blir det: 24 stycken.

Jämförelsen gjordes med Milan som under samma tid, 1986-2011 tagit: åtta ligatitlar, en cuptitel och fem titlar i Champions League vilket blir 14 stycken. Det blir fel att ta med två cuper i England (Ligacupen och FA-cupen) och om man drar ner med fyra så har Sir Alex 20 stycker och Milan 14 under samma tid.

***

Bajen Fans har alltås valt en ordförande som har tillträdesförbud till svenska arenor till i sommar. Minst sagt förvånande och rätt olämpligt.

***

Apropå tv-pengar som var uppe till debatt i förra veckan så är det lönsamt att komma sist i Premier League. Det ger klubben runt 400 miljoner kronor. Vinnaren får drygt 600 miljoner kronor.

Publicerad 2011-05-09 kl 16:56

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå