Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

I vems värld är inte Norrlands Guld ett öl?

Lundhs blogg

Måste berömma Norrlands Guld för att de fått till en rolig reklamfilm där förbundskapten Erik Hamrén läxar upp spelare i ölmärkets kampanj inriktad på korpspelare. Även om man inte kan skriva in Zlatan eller Kim som namn…’

Vill du se filmen så klicka dig in HÄR. Det bästa är att man inte kan klicka sig in till Hamréns reklamfilm på Norrlands sajt innan man har läst ett budskap om att man måste vara 20 år gammal eftersom det handlar om alkoholhaltiga drycker.

Nu har det blåst upp till storm för att förbundskaptenen propagerar för öl och det strider mot Svenska fotbollsförbundets stränga alkoholpolicy. Det kan man givetvis diskutera, även om jag inte tror att Hamrén gjort det på eget bevåg.

Förbundet har ju gjort en affärsuppgörelse med Spendrups och då måste man väl förstått att det handlade om att en öl skulle sponsra denna korpcup, oavsett vad man än tycker om det. Om man från SvFF hade brytt sig så hade man väl krävt att en läskeblask skulle sponsra cupen.

Annons

Det mest patetiska är förbundets klarläggande, där man skriver: “I detta sammanhang har SvFF engagerat förbundskapten Erik Hamrén för att försöka få fler deltagande lag och fotbollsälskare till turneringen. Det har således ingen anknytning till marknadsföring av öl som Spendrups producerar.”

Hur man kan påstå att en korpcup med logotypen nedan inte har med öl att göra övergår mitt förstånd? Den typen av propaganda behöver man vara hemskt rättrogen för att svälja utan att fundera. Typ Bagdad-Bob.

Publicerad 2011-05-23 15:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto