POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Kennedy och Hansson hade ingått i min EM-kvaltrupp

Udineses tränare Francesco Guidolin hade lovat att ta efter Kevin Prince Boatengs Moonwalk om klubben nådde Champions League-kvalet, men Guidolin dansar hellre än bra: [youtubeplay id=”moXdaOq3Hoo” size=”large”]

***

Vid 14-tiden i dag vet vi vilken trupp som Erik Hamrén tar ut till EM-kvalen mot Moldavien och Finland och det blir väl de gamla vanliga namnen. Jag föregår förbundskaptenen och tar ut mitt manskap nedan:

Målvakter: Andreas Isaksson, Johan Wiland, Pär Hansson.

Backar: Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Behrang Safari, Oscar Wendt, Mikael Lustig.

Mittfältare: Sebastian Larsson, Kim Källström, Anders Svensson, Emir Bajrami, Martin Olsson, Kennedy Bakircioglü, Rasmus Elm, Pontus Wernbloom,

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Ola Toivonen, Johan Elmander, Markus Rosenberg, Alexander Gerndt och Tobias Hysén.

Hade plockat med Pär Hansson för att ge honom en injektion inför framtiden. HIF-keepern har varit grym i allsvenskan och det är stort för honom att vara med. Dessutom hade jag tagit med ett batteri anfallare inklusive Hysén och Gerndt när en opererad Marcus Berg är borta och där formen på de utlandsbaserade spelarna är osäker.

Sett till vad Kennedy Bakircioglü gjort i spanska ligan borde han vara ett namn och en konkurrent för Christian Wilhelmsson som säkert gör det bra i Saudiarabien men som i landslaget haft svårt att övertyga på sistone och allt för sällan tar sin gubbe.

Det ovan är den trupp på 24 spelare som jag hade tagit ut, men jag tror att Hamrén minskar ner en aning och låter A Gerndt, J Olsson, P Hansson och K Bakircioglü stå vid sidan och tar ut Wilhelmsson och Mikael Antonsson istället. Möjligen nöjer han sig med 20 namn och då kan “Anton” och Hysén ryka.

***

Topplagen Helsingborg och Malmö gör upp i Skåne-derby och det gör en aning ont att inte få se det på plats. I höstas var det en av de allsvenska höjdpunkterna att få känna trycket och stämningen på Swedbank Stadion.

Trots att klubbarna är etta och tvåa är det långt från harmoniskt i dem. HIF-ledningen har problem med en läckande spelartrupp och att tränarna Conny Karlsson och Reine Almqvist brustit i att ge spelarna ordentlig feedback, trots att spelarna efterlyst det gång på gång. Något som gjort det spänt mellan spelare och tränare.

I Malmö FF hänger tränarjakten över klubben och Roland Nilsson dubbeljobbar för tillfället och sköter både MFF och planeringen inför sitt kommande jobb i FC Köpenhamn. Egentligen skulle han ha lämnat Malmö, men Stuart Baxters avhopp rörde till det.

Även om MFF:s sportchef Per Ågren sköter förhandlandet och scoutandet så är det MFF-basen Håkan Jeppsson som bestämmer vad som ska ske. Inget får hända utan att Ågren bollar tillbaka frågorna till Jeppsson och därför kan det bli utdragna processer, vilket kan vara svårt när man ska få en tränare att nappa.

Derbyt blir ett 90 minuter långt avbrott för klubbarna och känslan är att Malmö bör vinna för att hämta in HIF:s försprång. Tänk att Karlsson petar Alexander Gerndt, det kanske betyder att han inte får plats i landslaget, eller vad tror ni?

***

Fantastiskt att Mino Raiola ändå gläntar på en flytt för Zlatan Ibrahimovic trots allt. Har han amorteringar att göra?

***

Staffan Harvigs självklara fråga till Pep Clotet Ruiz om hans spanjorer är bra nog fick ett svar som skvallrade om att HBK-tränaren inte är så nöjd. Undrar hur länge klubben har tålamod med spanjoren?

***

Ingen Jari Litmanen i Finland. Wow.

***

Otroligt att holländska De Graafschap vågar värva Dulee Johnson.

***

Det trodde jag inte om Ryan Giggs. Gillar Mirrors rubrik: “Naming Private Ryan”

***

Fotbollsmåndag SUPER-LIVE är ett underhållande program att göra, och det är roligt att ni som hänger med verkar uppskatta det.

***

Johan Arneng vs Martin Mutumba är ett fint battle.

***

Har ju skrivit en del om uppdelning av tv-rättigheter. Serie A har en minst sagt udda uppdelning med olika procent efter olika inslag av städers storlek till resultat senaste fem åren, resultat sedan 1946 och så vidare.

***

Pisk mot Brage hemma. Fem förluster på åtta matcher. Henrik Larssons Landskrona är en stor flopp hittills och så många chanser till har man inte på sig att vända på det och infria förväntningarna.

***

Sir Alex Ferguson blev årets manager. Inget konstigt med det, dock underligt att han bara blivit det tre gånger under åren i United.

***

Undrar om Mjällby hade full koll på transferfönstret när klubben släppte Moestafa El Kabir redan 13 juni för att han ska ha semester innan flytten till Italien? Det öppnar först 1 augusti, vilket är nytt för i år.

Därför får man spela åtta matcher med ett lamt anfall, även Peter Gitzelov försvann, och när man kan få in förstärkningar återstår bara en tredjedel av allsvenskan. De extra miljoner det gav kan bli dyrbara.

Publicerad 2011-05-24 kl 00:18

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå