POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Klart Zlatan spelar på fredag

Kollar ut över Råsunda som badar i sol. Landslaget kör sista rycket innan de flesta ska på semestrar. I ena hörnet tränar Zlatan Ibrahimovic med Lunds BK:s och Landskronas Bois förre mittback Rickard Dahan (numera sjukgymnast i landslaget). Klart att Zlatan kan spela, han verkar knappast särskilt störd när han skuttar runt bland konerna.

Det ska vara vänster ankel som hotar hans medverkan. Ännu har man inte kört något med magnetkamera, men det kommer väl. När det finns tid. De cirka 50 ungdomar på ena långsidan skriker högt när Zlatan närmar sig. Förståeligt, det är han som kan få pulsen att öka i det här landslaget.

Att han är på gång vittnar trots allt hans insats om. Vid 14:45 är det presskonferens med huvudpersonen själv och då får vi fler svar på om han själv känner att han kan spela. Inget snack om att det är ödesmatcher som väntar, det måste bli sex poäng för att hoppet om en direktplats som bästa två ska leva.

***

Chanserna för Swansea att överleva i Premier League är inte stora, men spelet som det walesiska laget emellanåt bjuder på är härligt. Insatsen mot Reading i kvalmatchen var periodvis riktigt skön. Men, nu väntar en verklighet, och förutom att behålla Scott Sinclair så måste man förstärka med ett batteri spelare i varje lagdel.

***

Resa till Moldavien och Chisinau väntar på torsdag. Spännande att se om landet ändrats.

***

Ola Toivonen är stark som står upp för sitt filmande. Jag förstår honom också, och även om jag ogillar det så är det en del av fotbollen.

***

Bilden på några sedelbuntar (40 000 dollar) som reportern Martyn Ziegler twittrat ut visar vad Jack Warner och Muhammed Bin Hamman var villiga att slanta för en röst på Bin Hamman i Fifa-valet. Kanske nyttigt för Sepp Blatter att känna av det? För det langades även bruna kuvert natten innan Fifa-valet 1998 då Lennart Johansson fick stryk av Blatter.

Turerna i Fifa-familjen är för jävliga och jag hade önskat att Lars-Åke Lagrell tydligare och rakare gick ut och krävde förändring. Han måste kunna få med sig andra länder i samma riktning. Eller är alla så rädda för Blatter?

***

Jag räknar med Zlatan och därför ser startelvan ut på följande vis: Isaksson – Lustig, Mellberg, Majstorovic, Wendt – Svensson, Källström – Elmander, Toivonen, Bajrami – Ibrahimovic.

***

Förbundet borde tänka på folkhälsan och ställa fram frukt i stället för kanelbullar. Om de visste vad den genomsnittlige sportjournalisten hade för värden så hade de agerat.

***

Hånas på pressläktaren för att jag ville ha in Kennedy Bakircioglü i landslaget. Jag saknar kantspelare som kan avgöra matcherna, och det är inget snack om att han gjort en bra säsong i La Liga.

Publicerad 2011-05-31 kl 12:13

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå