Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är det vila Bajrami behöver, för något är det?

Lundhs blogg

Här ser ni de svenska målen i Chisinau, de tål att ses igen:

[tv4play id=1666542]

***

Zlatan eller ej? Ja, svaret är enkelt: Zlatan ska spela. Här är min startelva mot finnarna på tisdag och då hoppas jag att Martin Olsson har anslutit: Isaksson – Larsson, Mellberg, Majstorovic, Wendt – Svensson, Källström – Elmander, Toivonen, M Olsson – Ibrahimovic.

***

Landslaget har en bra chans att bli bästa tvåa i EM-kvalet men det återstår tre svåra matcher i höst: Ungern borta, Finland borta och Holland hemma. Så det känns väl tidigt att börja gräma sig över att Kroatien vänder mot Georgien eller hur det går för Montenegro.

***

Säsongen har varit lång för Emir Bajrami som kört non-stop sedan i januari 2010. Först åtta månader med Elfsborg och därefter en 35-miljonersflytt till Twente. Sedan har han spelat en del men säsongen slutade mest på bänken för Köpings-mittfältaren. Elva ligamatcher från start, elva inhopp är okej, men bara ett mål är inte bra nog som del i en holländsk offensiv i ett topplag.

Annons

Att han fallit i landslagets ranking visade valet av Tobias Hysén. En hjärtrusning senare så fick Bajrami ändå komma in på planen efter 40 minuter. Därmed fick han trots allt en möjlighet att visa sitt värde inför tisdagens match mot Finland. Men han tog den inte utan brände ett jätteläge och vågar inte riktigt utmana på det sätt man vill se.

Det är kanske inte underligt sett till att han hållit på så länge utan riktigt uppehåll, för jag räknar inte skadeuppehållet som nyvärvad och dyr i Twente. Potentialen har han definitivt och kanske kan en sommar med ledighet ge honom en boost? För han behöver ta ett kliv för att ta en plats i klubblaget och på allvar utmana i landslaget.

Det är lätt att läsa i den kritik som Svensson och Mellberg trots allt får att de inte håller mot bättre lag än Moldavien, men samtidigt måste man börja någonstans. Förlusten mot Holland visade trots allt att landslaget har en bit kvar till de bästa, och då var inte ens Mellberg med och få av de nya tog klivet i den matchen.

Annons

Ja, jag vet att Bajrami inte var med då heller men ingen kan säga att Hamrén inte gett honom och andra nya möjligheter. Vilket är helt rätt för att de som varit med måste känna flåset och att det händer något i landslaget. Samtidigt kan man inte spela vidare om man inte glänser ens mot moldaver.

***

Ny tävling där du kan vinna matchbiljetter till Sverige-Finland samt blågults matchtröjor och träningsjacka – GÅ IN HÄR OCH TIPPA ENGLAND-SCHWEIZ.

***

Wayne Rooney twittrar:

“Just to confirm to all my followers I have had a hair transplant. I was going bald at 25 why not. I’m delighted with the result.”

“It’s still a bit bruised and swollen when it dies down u will be first to see it. Anyone recommend any good hair gel. Haha”

***

Gratis WIFI borde skrivas in i FN:s deklaration över mänskliga rättigheter.

Annons

***

Gillar en klassisk orkester på matcher som i Chisinau. Ett extra plus hade varit om de även hade marscherat runt och spelat.

***

 

Publicerad 2011-06-04 11:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto