Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Klart Zlatan inte är bäst i världen

Måste säga att jag är fascinerad av vilka känslor som väcktes efter att diskussionen om vem som är världens bästa spelare tog fart efter gårdagens inslag i TV4-Sporten. Nästan som när folk närmast går i krig för “sin liga”. Jag kan fatta att man håller på ett lag men inte när man hetsar upp sig för sin spelare eller för sin liga.

Att Zlatan Ibrahimovic ser sig själv som etta i världen är sin sak. Det får han gärna tycka om det driver på honom framåt. Om han är det? Nej, det är han inte. Även om det i det närmaste är omöjligt att utse en spelare som världens bäste så är det lättare att se vilka som inte är bäst i världen.

ANNONS

Zlatan är inte bästa i världen men han är utan tvekan en av de bästa anfallarna i världen.

Zlatans karriär är helt magisk men han saknar Champion League-titeln eller att han skulle ha tagit Sverige riktigt, riktigt långt i ett stort mästerskap. Det har inte hänt, och det har faktiskt inte ens varit nära. För när landslaget åkte ut i EM 2004 i Portugal och då man var nära en plats i semi. så hade Zlatan inte varit lika dominant som exempelvis Tomas Brolin under VM 1994.

Vem som är bäst? Ja, det är svårt att gå runt Lionel Messi. Svagheten är att han inte var så stark i VM i Sydafrika, däremot har han varit enorm i sitt klubblag och faktiskt varit med och vunnit tre Champions League-titlar med FC Barcelona. Fast det är ingen exakt vetenskap och går knappt att avgöra.

Snackade med en del spelare i landslaget och Anders Svensson lyfte fram Xavi och Kim Källström fastnade just för Messi. Erik Hamrén ville som sagt inte utse någon eftersom det är svårt att veta vilka kriterier som gäller. Källström menade att det lätt blir fokus på de offensiva spelarna och att det finns andra tongivande spelare längre bak i planen.

ANNONS

***

På Zlatans presskonferens gjorde anfallaren en fin quick-step där han först poängterade att det här med positioner och siffror var överskattat. Kort därefter lyfte han fram att Ola Toivonen var oerhört viktig som “tia” och att vem som helst kunde spela “nia” framför honom och göra det bra.

Erik Hamrén valde att se det som att Zlatan lyfte en oetablerad spelare och att det var positivt. Jag ser det mer som att Zlatan knappast hyllade Elmander i den lyftningen av Toivonen, men jag är väl negativ.

***

Galatasaray verkar jaga varenda spelare i Europa så man får nog ta alla artiklar med en näve salt.

***

Zlatan uppges nu vara spelklar. Om det betyder spel mot Finland återstår att se. Vid 13:30 på tisdag kommer startelvan och jag tror Milan-stjärnan är med. Inte vill han låta någon annan kliva fram.

***

Tänk att folk hetsar upp sig så över Martin Lipton. De engelska journalisterna är ju för sköna, inför varje mästerskap räknar de med att deras landslag ska vinna hela rasket och när det inte sker så ser de till att försöka få förbundskaptenen sparkad. Det går ju inte att ta på allvar.

ANNONS

Att engelska klubbar går bra i Champions League då och då hänger knappast på engelska spelare, och England har ju bara vunnit ett VM-guld och det på ett mål som vi inte vet om det var inne eller ej. Något som skedde för 45 år sedan.

Publicerad 2011-06-06 kl 16:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto