Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

När får man in ett gäng slappa dagar?

Svaret på frågan i rubriken är: JUST NU. För det har i princip gått i ett sedan mars fram till i tisdags, just kombon av att allsvenskan ska dra i gång samtidigt med EM-kval och full fart i en del olika ligor…ja, bara det att jag satte mig och gjorde reseräkningar och annat natten efter 5-0 på Råsunda då det inte funnits tid till det tidigare visar att tiden är knapp.

Jag har efter Sveriges landskamp mot Finland först dragit till La Rochelle på den franska atlantkusten för att vara med i en tv-lek på ett gammalt fort – åtminstone försökte Patrick Ekwall övertyga mig om att det var en lek – och sedan varit hemma och vänt några timmar innan det blev ett nytt flyg, denna gång till Korsika.

ANNONS

Sitter nu på en terass i solen och surfar lite – prisa herren, det är fri WI-FI på hotellet – och följer med i nyhetsflödet. Inte ens AIK-Malmö undgick jag, då ett gäng svenskar ville följa den. När jag knackar ner detta hör jag hur en tjej glatt informerar om att de bokat samma bord så att de kan se Helsingborg i kväll.

Jobbet som fotbollsreporter går verkligen att hålla i gång året runt och i det närmaste dygnet runt numera. Stor skillnad jämfört när jag började 1996-97. Då kunde man stänga av en del ligor och länder under vissa tidpunkter. Åkte man på semester var det klart att man köpte utländska tidningar men tempot var mycket, mycket lägre i allt.

Annat i dag. Då sker det mesta i realtid och det går framför allt att följa. Från Aston Villas jakt på en ny manager till Rikard Norlings nybyggda Berlinmur i Malmö. Framför allt beror det på teknikutvecklingen där bredband i kombination med internet, mobiler, appar och annat gjort att man inte behöver missa en enda grej. Baksidan är att det är svårt att låta sig missa en enda grej…för hur ska man hinna i kapp?

ANNONS

Ja, det är lite en sjuka fast samtidigt har utvecklingen gjort att det är tufft att missa något. Det är ju inte så att man kan sätta sig och bläddra igenom tidningar vid hemkomsten för det räcker inte. För man måste vara mitt i flödet för att ha koll, och i dagens uppkopplade värld blir man lätt avslöjad om man inte är med.

Samtidigt måste man koppla ner någon gång, annars kopplar kroppen ner av sig självt. Jag är långt i från fullärd där men jag försöker att undvika det och därför blir det inte flitigt rapporterande från en strand vid Medelhavet.

***

AIK-fansen fick en drömsöndag. Kunde hylla Norling och samtidigt fira tre poäng.

***

Ynka 1-1 borta mot Qviding. Hade Henrik Larsson flyt med Landskrona förra året eller är laget så dåligt i år? Okej för att Joakim Persson försvann och att Fredrik Karlsson varit skadad, men man har ju fått in Marcus Lantz. Något av en gåta för mig att Bois går så fruktansvärt svagt.

***

Rikard Norlings chansning med Johan Dahlin gick inte hem direkt. Vet inte vad som är värst för Malmö: skadan på Dahlin eller att nye MFF-tränaren sänkte andrekeepern Dusan Melicharek helt?

ANNONS

***

Ska jobba med VM i Tyskland och hoppas givetvis att Thomas Dennerby visar kritikerna, men jag är inte övertygad. Kommer aldrig riktigt fatta att förbundet förlängde med honom före senaste EM. Har förstått att det var många spelare som inte heller fattade det draget från Lagrell o Co.

Att landslaget gör en Norling och stänger in sig är bara för darrigt. Jag trodde att de ville bli uppmärksammade för sina insatser. De är ambassadörer för sin sport och borde utnyttja det tillfället istället för tvärtom. Känns som att allsvenskan behöver publicitet och helst en succé, och risken är att den varken får det ena eller det andra.

***

Är osäker på om det är rätt för Ola Toivonen att flytta. Han har varit för ojämn i PSV Eindhoven och även om det funnits rejäla toppar har det i perioder varit för låg lägstanivå. Samtidigt inser jag att det är svårt att tacka nej till Premier League. Där den sportsliga utmaningen är stor och där ett kontrakt innebär att man aldrig mer behöver arbeta (om man inte eldar upp pengarna).

ANNONS

Erfarenheten av när Roy Hodgson värvar svenskar är inte heller hundra. Ta bara Fredrik Stoor i Fulham eller de svenskar han hade i Blackburn. Dock är West Bromwich rätt nivå för Toivonen om han nu ska till England och där blir det fler chanser än om man går till en större klubb.

***

Glädjer mig åt att Phillies svepte Cubs. Enkelt. Mot World Series.

***

Hur det gick på fortet? Ja, mina läppar är förseglade, men jag hoppas att tv-tittarna slipper något liknande:

[youtubeplay id=”Or3q0f1lzos” size=”large”]

Kan i efterhand fascineras över hur svårt jag hade att se det som en lek. Jag får väl helt enkelt gå i landsflykt när det är dags.

***

Vill ni köpa en Ekwall vs Lundh-piké så finns chansen.

***

Som neutral uppskattar jag när Miami Heat med sitt köpegäng fick bank av Dallas Mavericks.

***

Varför shoppar inte Leeds något? Sitter Ken Bates på plånboken i Monaco? Trodde verkligen att man skulle göra en rejäl satsning på att nå Premier League.

Publicerad 2011-06-13 kl 11:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto